Ασθένειες Ασθένεια στο μάτι καρδερίνας

PS Carduelis

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2022
Μηνύματα
7
Πόλη
Kalamata
Καλησπέρα!
Έχω λοιπον μια καρδερίνα η οποία πριν λίγο καιρό μου εμφάνισε την εικόνα που βλέπετε στις 2 πρώτες εικόνες. Θεώρησα πως πρόκειται για τριχομονάδα και χρησιμοποίησα tobrex. Μετα απο 3 ημέρες χρήσης όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε στην 3η εικόνα. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;
Ευχαριστώ
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    2,8 KB · Προβολές: 39
  • 2.webp
    2.webp
    2,7 KB · Προβολές: 38
  • 3.webp
    3.webp
    3,4 KB · Προβολές: 38
Σιγουρεψε ότι οι πατηθρες σου είναι παντα καθαρές. Ίσως το πρόβλημα έχει να κάνει με το τρίψιμο του προσωπου σε αυτές.
Στείλε στο εργαστήρι της Κομοτηνής δείγμα από κουτσουλιές για να δεις στο εσωτερικό τι έχει δημιουργηθεί.
Και μετά πρατεις ανάλογα.
 
Καλησπέρα. Οι πατήθρες μου είναι καθαρές όπως και όλο το κλουβί μου. Κατα τη γνώμη σου περι τίνος πρόκειται; Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί απο τη χρήση elector; Γιατί και αυτό το έχω ακούσει. Το θέμα μου είναι να σώσω το γαρδελάκι.
 
Κατα τη γνώμη σου περι τίνος πρόκειται;
Μακάρι να μπορουσα να καταλάβω από 1 φωτογραφία τι ακριβώς συμβαίνει μέσα του. Τα αποτέλεσμα της καλλιέργειας θα δείξουν τι ακριβώς έχει.
Αν θελεις ενημέρωσε μας για την εξέλιξη του την θεραπεία του και το αποτέλεσμα της.
 
Θεώρησα πως πρόκειται για τριχομονάδα και χρησιμοποίησα tobrex
Το tobrex για την τριχομονάδα ποιος το πρότεινε; Από μόνος σου το έδωσες;

Και εγώ θα σου πρότεινα να μιλήσεις πρώτα με την Κομοτηνή για να σου πουν αν χρειάζεται να πάρεις δείγμα και από το μάτι και να μάθεις με αυτόν τον τρόπο που οφείλεται το πρόβλημα.
 
Καλό είναι να μην δίνουμε φάρμακα χωρίς να έχει γίνει κάποια διάγνωση για να μην επιβαρύνεται άδικα ο οργανισμός του πτηνού
Καλό είναι να εξετάζουμε πρώτα όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει γίνει κάποια ενέργεια γιατί δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα που δεν δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες της να λειτουργούν με βάση το "πρωτόκολλο".
 
Δεν το χρησιμοποιώ στο μάτι αλλά στο δέρμα γύρω γύρω γιατι είναι ερεθισμένο και απο τη συμπεριφορά του πτηνού καταλαβαίνω οτι το έχει ερεθίσει. Και μπορώ να πώ πως έχει ξεπρηστεί αρκετά. Θεωρώ οτι σε 5-6 ημέρας θα είμαστε οκ.
 
@PantelisTs Στην περιοχη γυρω απο το ματι ως απολυμαντικο μικροβίων. Ηταν ερεθισμενο, κοκκινο και πρησμενο.Παρατήρησα οτι προσπαθουσε να το ξυσει σε οποια επιφανεια μπορουσε οποτε υπηρχε και δερματικό θέμα. Πλεον εχει ξεπρηστεί σε μεγαλο βαθμο και φαινεται να μη την ενοχλει.
 
Τις πρωτες 6 ημερες εκανα μονο tobrex και ο ερεθισμος στο δερμα γυρω απο το ματι δεν βελτιωθηκε καθολου. Γι αυτο χρησιμοποιησα ιωδιο. Εμενα με βοηθησε. Προφανως γιατι ετριβε το προσωπο του και το ερεθισε. Εκει το tobrex δε μπορουσε να μου προσφερει κατι γι αυτο εκανα περιποιηση στο δερμα του με ιωδιο.
 
Back
Top