Ασθένειες Πρησμένο μάτι καρδερίνας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mortis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Να κανω μια ερωτηση; Ολοι μιλησατε για το τι ακριβως να δοθει στο πουλακι απο φαρμακο... Το τι εχεις ακριβως το πουλακι κανεις δεν μας ειπε ομως! Βγαλαμε διαγνωση κιολλας και δωσαμε και φαρμακο μηπως δεν χρειαζεται μονο Τομπρεξ το οτι ενα συμπτωμα εξαφανιζεται σημαινει οτι χαθηκε και αυτο που νοσουσε το πτηνο; Τροφη για σκεψη!
Αλήθεια είναι αυτό που λες. Έχεις, έστω και ρετροσκοπικά, να προτείνεις κάποια αίτια, βάσει των οποίων το πουλί εμφάνισε αυτό το θέμα;
 
Το τι εχεις ακριβως το πουλακι κανεις δεν μας ειπε ομως! Βγαλαμε διαγνωση κιολλας και δωσαμε και φαρμακο μηπως δεν χρειαζεται μονο Τομπρεξ το οτι ενα συμπτωμα εξαφανιζεται σημαινει οτι χαθηκε και αυτο που νοσουσε το πτηνο; Τροφη για σκεψη!
Και με αφορμή το ξέθαμα της συζήτησης έχω αρχικά να επισημάνω πως τίποτε στο petbird δε μένει θαμμένο και άχρηστο... και κάθε συζήτηση μπορεί να φανεί χρήσιμη ακόμη και μια δεκαετία αργότερα ...
Με διάθεση στήριξης όλως όσων προλόγισα... έχεις κάποια σκέψη να βάλεις στην κουβέντα ώστε να μπούμε και οι υπόλοιποι στο σκεπτικό σου... και να γίνει πιο πλούσια;
 
Παρακαλω το θεμα
Ειναι οτι τοσα χρονια μετα το 90 τις εκατο τον ελληνων εκτροφεων δρουν ακριβως με την ιδια νοοτροπια... Πιστευω πχ πως ενα παιδακι ξαφνικά εμφανιση το συμπτωμα του πυρετου πως η λυση δεν ειναι να του δωσουνε αντιπυρετικο πριν το πανε στον Γιατρο για να μαθουμε τι προκαλει τον πυρετο γριπη αμυγδαλες φαρρυγγιτιδα η οποια αλλη αρρωστια! Στερουμαστε ευαισθησιας και υπευθηνοτητας οσον αφορα την αντιμετωπιση των μικρων μας φιλων τι ειναι αυτο καναρινι καρδερινα παπαγαλος η οτι αλλο.
 
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, όπως τα περιγράφεις, αλλά δυστυχώς είναι και έτσι, πολύ συχνά. Υπάρχει έλλειψη γνώσεων επίσης, πέραν της ευαισθησίας και της υπευθυνότητας. Υπάρχει και η τάση εξομοίωσης με το είδος μας, κατά την οποία δεν αντιλαμβανόμαστε συχνά το σύμπτωμα και την ταχύτητα της προόδου μιας ασθένειας.
Παρεπιπτόντως, όταν ένα παιδάκι ανεβάσει πυρετό, σε λογικά πλαίσια, χωρίς άλλα συμπτώματα (πονόλαιμο, ωτίτιδα, εξάνθημα κλπ), ο σωστός παιδίατρος συνιστά τις πρώτες 3 ημέρες παρακολούθηση στο σπίτι, να αφήσουν οι γονείς το πρώτο πυρετικό επεισόδιο να εξελιχθεί για κάποια ώρα, και στη συνέχεια χορήγηση αντιπυρετικού. Αν ο πυρετός επιμείνει και μετά το τρίτο 24ωρο, τότε ζητούν να δουν τον μικρό ασθενή.
 
Back
Top