Ασθένειες Ασυνήθιστη συμπεριφορά Parrottlet

Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω ένα θέμα με το θηλυκό μου parrottlet. Η Μιστικ είναι 10 σχεδόν χρονών,μόνη στο κλουβί. Είναι μεγαλωμένη στο χέρι,την έχω από 4ων μηνών. Η αλήθεια είναι πως είχα καιρό να τη βγάλω από το κλουβί και ξεκίνησα ξανά αλλά κάτι της συμβαίνει. Την έβγαλα πριν λίγο,κάθισε πάνω στο πόδι μου και φάνηκε πως άρχισε σιγά σιγά να τα «χάνει». Έκανε μπρος πίσω,τα ποδαράκια της «κλείδωσαν» και όταν πήγα να την πιάσω,πέταξε. Εκεί βέβαια που έκατσε,πάλι ήταν σαν ζαλισμένη με τα ποδαράκια της κλειδωμένα. Τί θα μπορούσε να της συμβαίνει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία από αντίστοιχο περιστατικό θα έλεγα ότι πρόκειται για κάτι νευρολογικής φύσεως. Επίσης μπορεί να οφείλεται στην ηλικία. 10 χρονών είναι σχετικά μεγάλο για πάρροτλετ.

Να το δεχτώ ότι είναι νευρολογικό. Αλλα να το παθαίνει μόνο όταν τη βγάζω από το κλουβί;
Δυστυχώς το ξέρω πως μεγάλωσε το κορίτσι μου…

Να το δεχτώ ότι είναι νευρολογικό. Αλλα να το παθαίνει μόνο όταν τη βγάζω από το κλουβί;
Δυστυχώς το ξέρω πως μεγάλωσε το κορίτσι μου…
θα μπορουσε να εξηγηθει(δεν γνωριζω) απο την αποτομη αυξηση των ερεθισματων οταν βγαινει εκτος κλουβιου που ειναι καπως δεδομενα τα ερεθισματα? μηπως καποια πηγη φωτισμου περιεργη το ενοχλει? το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι οι επιληπτικες κρισεις που μπορει να προκαλουνται απο αλλης συχνοτητας φωτος..λεγανε παλια για τα strobo lights η ακομα και τα ηλεκτρονικα παιχνιδια σε μαγαζια που ειχαν περιεργα refresh rates στις κακες οθονες και εντονα γραφικα και εναλλαγες τους.
ισως και να ειναι οτι επεστρεψε αποτομα σε φυσικη ασκηση μετα απο πολυ καιρο αγυμνασιας. και εγω αμα τρεξω 100 μετρα στην κατασταση μου μπορει να νομιζει ο κοσμος που θα με δει πεσμενο κατω οτι εχω παθει εγκεφαλικο.
υπαρχουν σκευασματα που περιεχουν στοιχεια που βοηθουν στα νευρολογικα αλλα καλυτερα να αποφανθει πτηνιατρος που θα την δει θα την εξετασει ισως και να προκαλεσει την "γυμναστικη¨και το αποτελεσμα.
Αν την βγαλεις σε πολυ περιορισμενο χωρο?
μια κατασκευη ισως προχειρη σε μορφη κλουβας πτησης? να βγαινει δηλαδη αλλα να μην το παρακανει και να δεις αν εχει παλι τα ιδια συμπτωματα?

Σωστό. Σε περίπτωση που είναι κάτι νευρολογικής φύσεως βιταμίνες του συμπλέγματος β ( τις οποίες πουλάνε πολλά πετ σοπ) είναι πολύ βοηθητικες. Πρώτα όμως εξέτασε όλη την γλώσσα του σώματος του και την συμπεριφορά του σε όλες τις περιπτώσεις και μετά ενημέρωσε μας.

Είναι μέσα στη ζωντάνια βρε παιδιά. Δε δείχνει σε καμία περίπτωση άρρωστη. Πάντα τη βγάζαμε έξω απλά είχα σταματήσει για μήνες να τη βγάζω γιατί είχε γίνει λίγο επιθετική.

• Like
Αντιδράσεις: dfg
Είναι μέσα στη ζωντάνια βρε παιδιά. Δε δείχνει σε καμία περίπτωση άρρωστη. Πάντα τη βγάζαμε έξω απλά είχα σταματήσει για μήνες να τη βγάζω γιατί είχε γίνει λίγο επιθετική.
Είχε προηγηθεί κάτι που την τρόμαξε; Παρατηρείς κάτι στον χώρο που την τρομάζει; Οι παπαγάλοι μπορούν να γίνουν επιθετικοί λόγω ασθενειας, στρες κτλ. Πρέπει να εξετάσεις τον λόγο που έχει γίνει πιο επιθετική.

Είχε προηγηθεί κάτι που την τρόμαξε; Παρατηρείς κάτι στον χώρο που την τρομάζει; Οι παπαγάλοι μπορούν να γίνουν επιθετικοί λόγω ασθενειας, στρες κτλ. Πρέπει να εξετάσεις τον λόγο που έχει γίνει πιο επιθετική.
Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Πάντα έτσι ήταν από μικρή που την είχα.

Back