Η μυρωδιά ''ούζου'' λογικά πρέπει να προέρχεται από μάραθο-γλυκάνισο που πρέπει να περιέχει
Γραφει οτι περιεχει μαραθο η γλυκανισο; Οχι, εστω και να περιειχε δεν θα φαινονταν; Εστω και να φαινονταν δεν θα το ανεφερε στα προσοντα του προιοντος; Τιποτα απο ολα αυτα.
Το περιεχομενο αποτελειται απο αμμο χαλαζιακη μικρης κοκκομετριας,(πυριμαχο προιον),
και θρυμματισμενα οστρακα (στρειδαλευρο)
Το στρειδαλευρο εχει μια οσμη σηψης απο υπολειματα σαρκας που καλο θα ηταν να μην πεσει στην αντιληψη του καταναλωτη
(το ιδιο αλλα σε μικροτερο βαθμο ισχυει και για το σιουπιοκοκαλο)
Η οσμη αυτη καλυπτεται με εσανς (ανετολ) που ειναι βρωσιμο και εχει την οσμη του ουζου.
Το δε βακτηριδιακο φορτιο κατω απο την οσμη ζει και βασιλευει.
Πληροφοριακα και λογω καλοκαιριου,το καλο ουζο δεν περιεχει ανετολ, γινεται απο ζυμωση και με γλυκανισο,
το καραφακι ομως πουθενα δεν σερβιρετε παγωμενο, παντα με παγακια εξτρα
διοτι το ανετολ κατω απο τους 10 βαθμους θερμοκρασια δημιουργει κρυσταλλους και αποκαλυπτεται.
