Γενικά Ασχολειται κανεις μ αυτες τις ρατσες η καποια αλλη dominant;

Lazaridis Giannis

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2006
Μηνύματα
242
Πόλη
Αγρίνιο
Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος απο εδω μεσα ασχολειται με καποια απο αυτες τις ρατσες που εχω φωτο η καποια αλλη ρατσα που να ειναι dominant!
 

Συνημμένα

  • Agate eumo white dominant.webp
    Agate eumo white dominant.webp
    1,7 KB · Προβολές: 71
  • Agate pastel white dominant.webp
    Agate pastel white dominant.webp
    1,4 KB · Προβολές: 57
  • Agate white dominant.webp
    Agate white dominant.webp
    1,7 KB · Προβολές: 56
  • Black eumo white dominant.webp
    Black eumo white dominant.webp
    2,2 KB · Προβολές: 64
  • Black white dominant.webp
    Black white dominant.webp
    1,8 KB · Προβολές: 67
και αυτα τα πουλια.
 

Συνημμένα

  • Brown white dominant.webp
    Brown white dominant.webp
    2,1 KB · Προβολές: 65
  • Isabel white dominant.webp
    Isabel white dominant.webp
    1,5 KB · Προβολές: 59
  • Satinet white dominant.webp
    Satinet white dominant.webp
    1,8 KB · Προβολές: 39
Γιάννη στα πουλιά που δείχνεις η λέξη dominant αναφέρεται στο λευκό. Διαχωρίζει δηλαδή ότι το λευκό είναι κυρίαρχο και όχι υπολλειπόμενο. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους (αχάτης, καφέ, εύμο κλπ) δεν είναι κυρίαρχα. Το διευκρινίζω γιατί τα αναφέρεις σαν ράτσες κυρίαρχες, είναι καναρίνια χρώματος και τα χρώματά τους μπορεί να οφείλονται σε μεταλλάξεις κυρίαρχες, υπολειπόμενες ή φυλοσύνδετες.
 
Βασιλη το ξερω οτι ο αχατης πχ ειναι φυλοσυνθετη μεταλλαξη το θεμα ειναι οτι αυτο το πουλι εχει το ασπρο μεσα του κυριαρχο και αυτο ειναι που με ενδιαφερει εμενα πχ εγω δεν θελω ενα λευκο απλο dominant αλλα να ειναι μελανινικο με κυριαρχο το ασπρο μεσα του. Θα καταλαβεις καποια στιγμη γιατι το γραφω ακριβως ετσι.
 
Γιάννη καλησπέρα.
το θεμα ειναι οτι αυτο το πουλι εχει το ασπρο μεσα του κυριαρχο και αυτο ειναι που με ενδιαφερει εμενα πχ εγω δεν θελω ενα λευκο απλο dominant αλλα να ειναι μελανινικο με κυριαρχο το ασπρο μεσα του
Ακριβώς το ίδιο σου είπε και ο Βασίλης πιθανότατα νομίζοντας ότι δεν γνωρίζεις την έννοια του dominant.
Γιάννη στα πουλιά που δείχνεις η λέξη dominant αναφέρεται στο λευκό. Διαχωρίζει δηλαδή ότι το λευκό είναι κυρίαρχο και όχι υπολλειπόμενο.
Εγώ περιμένω να μάθω αυτό.
Δεν γίνεται να καταλάβει ο Βασίλης, αλλά και εμείς μαζί του, ΤΩΡΑ
και όχι κάποια στιγμή;
Όπως ακριβώς δηλαδή και στον Μάκη μου δημιούργησες και σε μένα την ίδια απορία.
Pourquis? Why?
Φιλικά,
 
πχ εγω δεν θελω ενα λευκο απλο dominant αλλα να ειναι μελανινικο με κυριαρχο το ασπρο μεσα του.

Αν κατάλαβα σωστά θες να μάθεις πως θα γίνει αναπαραγωγή σε αυτά τα πουλιά. Λοιπόν για να βγάλεις τέτοια πουλιά θα ζευγαρώνεις σκεπτόμενος από τη μία την μετάλλαξη του λευκού κυρίαρχου και από την άλλη τις υπόλοιπες που θέλεις να πετύχεις. Για να βγάλεις για παράδειγμα Αχάτη λευκό κυρίαρχο μπορείς να έχεις δύο αχάτες για ζευγάρι αλλά το ένα θα είναι λευκό και το άλλο κίτρινο. Τα μισά πουλιά που θα πάρεις θα είναι Αχάτης λευκό κυρίαρχο. Όπως καταλαβαίνεις σε όλα τα ζευγάρια σκέφτεσαι ότι το ένα θα πρέπει να μην είναι λευκό κυρίαρχο και από κει και πέρα προγραμματίζεις τους γονείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.
 
Για να βγάλεις για παράδειγμα Αχάτη λευκό κυρίαρχο μπορείς να έχεις δύο αχάτες για ζευγάρι αλλά το ένα θα είναι λευκό και το άλλο κίτρινο..
Βασίλη...
Εδώ εννοείς έναν λευκό αχάτη κυρίαρχο + ένα κίτρινο αχάτη;
 
Λοιπον ο λογος που θελω κυριαρχα πουλια μελανινικα ειναι γιατι ειμαστε καποια ατομα που θα προσπαθησουμε απο την επομενη αναπ περιοδο να περασουμε την μεταλλαξη στο σκαρθι αλλα πρεπει να προετοιμαστουμε απο τωρα και αν ολα πανε καλα σε 2-3 χρονια να το καταφερουμε για αυτο ψαχνουμε!
Βασιλη σκεφτομαι πολυ σοβαρα σχεδον να σταματησω την αναπ για καναρια και να δοκιμασω μονο με ιθαγενη και μουλους. Ο καιρος θα δειξει!
 
Αρκετά δύσκολο εγχείρημα αλλά είναι εφικτό. Πιστεύω ότι θα πάρει παραπάνω χρόνια για να έχετε καθαρό σκαθί με τη μετάλλαξη του λευκού. Αν σκεφτείς ότι τον πρώτο χρόνο απλά θα πάρετε λευκά υβρίδια για να επαναφέρετε τα χαρακτηριστικά του σκαθιού (μικρότερο μέγεθος κλπ.) σίγουρα θα χρειαστούν παραπάνω από 2 γενιές αναπαραγωγής των λευκών υβριδίων με σκαθιά για να σταθεροποιηθούν τα χαρακτηριστικά του σκαθιού και να χαθούν όλα τα γονίδια του καναρινιού (μέγεθος, κελάηδισμα κλπ). Το καλό είναι ότι είστε παραπάνω από ένας οπότε έχετε και την δυνατότητα να βάλετε περισσότερα ζευγάρια. Για περίπου 5 χρόνια τουλάχιστον επιλεκτικά ζευγαρώματα. Καλό κουράγιο και καλή επιτυχία.

ΥΓ. Λογικά το καναρίνι που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το Μαύρο Λευκό Κυρίαρχο αφού είναι πιο κοντά στο αρχέγονο καναρίνι. Σε διαφορετική περίπτωση θα μεταφερθούν και χαρακτηριστικά άλλων μεταλλάξεων κάτι που θα έκανε τα πράγματα πιο περίπλοκα.
 
Back
Top