Ασθένειες Ατύχημα με την Bonita (parrotlet)

Kateriniotis13

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2020
Μηνύματα
33
Πόλη
Κατερίνη
Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα το πρωί δυστυχώς είχαμε ένα ατύχημα.
Σε ένα απότομο πέταγμα μετά από κάτι που την τρόμαξε η Bonita χτύπησε στον τοίχο. Αφού άρχισε να τσιρίζει μετά λιποθύμησε στο χέρι μου. Σε 2 λεπτά άρχισε να συνέρχεται. Είναι σε κατάσταση σοκ βέβαια.
Αμέσως ήρθε σπίτι και την είδε ένας κτηνίατρος την είδε το φτερό είπε ότι χτύπησε άσχημα αλλά δε βλέπει σπάσιμο. Από το βραχίονα μέχρι τις άκρες είπε φαίνεται όλα καλά αλλά μου είπε ότι είναι πρησμένο το φτερό. Όταν μπορέσω θα στείλω και φωτό. Αυτό που με άνησυχει είναι ότι θέλει όλη την ώρα να κοιμάται. Δε πίνει νερό δε τρώει. Μόνο λίγο που την έδωσα με το χέρι. Είναι στο σπίτι της σε μια γωνία. Ο γιατρός μου είπε ότι θα μου φέρει αύριο κάποιο παυσίπονο να της δώσουμε λίγο γιατί μου είπε ότι πονάει αρκετά. Υπάρχει κάποια συμβουλή που πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω για τις πρώτες μέρες;

Ο εκτροφέας μου είπε νερό τροφή και ξεκούραση. Και ίσως νερό με το κουταλάκι αν δε μπορεί μόνη της.
Θα στείλω ένα βίντεο σε ένα κλουβάκι που την έβαλα στην αρχή για να μη πέσει από το δικό της. Ίσως σας βοηθήσει να διακρίνεται κάτι.
 
Ο γιατρός μου είπε ότι θα μου φέρει αύριο κάποιο παυσίπονο να της δώσουμε λίγο γιατί μου είπε ότι πονάει αρκετά.
Μήπως να πήγαινες εσύ μέχρι τον γιατρό να πάρεις το παυσίπονο; ή να σου πει για ποιο σκεύασμα πρόκειται και να σου δώσει οδηγίες δοσολογίας και αν υπάρχει σε φαρμακείο να το πάρεις μόνος σου; Και ρώτησέ τον αν θα έκανε καλό να έδενε το φτερό της για να πετύχετε ακινησία.
Εμείς αυτό που λέμε συνήθως όταν ένα πουλάκι είναι άρρωστο είναι ζαχαρόνερο ή δεξτρόζη σε νερό για να πάρει ενέργεια και ζέστη, αλλά ειλικρινά δεν γνωρίζω αν αυτά πρόκειται να βοηθήσουν στην συγκεκριμένη περίπτωση

Εύχομαι σύντομα να αποκατασταθεί η υγεία της.
 
Κάποιες φωτό. Το βίντεο δύσκολο.
 

Συνημμένα

  • 66910573-7AAB-46D9-90D7-F5B3C1D436DD.webp
    66910573-7AAB-46D9-90D7-F5B3C1D436DD.webp
    24,7 KB · Προβολές: 51
  • 3EAC0D72-4759-4CA8-B6FE-78787A3AEE5F.webp
    3EAC0D72-4759-4CA8-B6FE-78787A3AEE5F.webp
    17,8 KB · Προβολές: 50
Όχι. Κάτω από τα φτερά θα έδειχνε για αρσενικό. Απο αυτά που ξερω. Ο εκτροφέας ασχολείστε μόνο με parrotlet και για θυλικο την πήρα.
Φαντάζεσαι ; 😳😃😃
[automerge]1653238394[/automerge]
Κάτω από τα φτερά είναι καταπράσινη.
[automerge]1653238561[/automerge]
Στο νερό της έχω βάλει λίγο βιταμίνη. Antistress
 
@Kateriniotis13 Λυπάμαι πολύ, ελπίζω να μην την ταλαιπωρήσει για πολύ! Δυστυχώς δεν διακρίνω κάτι στις φωτογραφίες. Αν δεχεται τροφή και νερό όταν δίνετε εσείς, τότε καλώς. Έχει χρειαστεί να ταΐσω και να δίνω νερό με σύριγγα σε άρρωστο μπάτζι που δεν μπορούσε να κουνηθεί. Εαν έχει χάσει αίμα, νερό και ηλεκτρολύτες θα βοηθήσουν, αλλά δεν θα είναι τεράστια η διαφορά. Πάντως εμάς η κ. Δουκάκη μας είχε δωσει το εξής παυσίπονο, που κανονικά είναι για γάτες, αλλά το αγοράζει κανείς από φαρμακείο: meloxydil.
 
Μου είπε για το meloxydil. Η παιδικό algofren 1 χάπι σε ολόκληρη ποτίστρα.
Θα πάρω το meloxydil μου φαίνεται καλύτερο.
Θυμασαι την δόση;
[automerge]1653292405[/automerge]
@Nausicaa αν μπορείς πες μου ποσο το είχες δώσει. Μου είπε μισό ml στην ποτίστρα με καλό ανακατεμα.
 
@Nausicaa αν μπορείς πες μου ποσο το είχες δώσει. Μου είπε μισό ml στην ποτίστρα με καλό ανακατεμα.
Αφού σου είπε ο γιατρός, γιατί έχεις προβληματισμό;
 
Πάντα μια δεύτερη γνώμη βοηθάει.
Και επίσης οι πιο πολύ κτηνίατροι δεν έχουν πολλή εμπειρία πάνω στα πτηνά Γιαυτό ρωτάω. Φοβάμαι μην είναι μεγάλη δόση.
Για αρχή λέω να του βάλω λιγότερο από μισό ml
 
Πάντα μια δεύτερη γνώμη βοηθάει.
Και επίσης οι πιο πολύ κτηνίατροι δεν έχουν πολλή εμπειρία πάνω στα πτηνά Γιαυτό ρωτάω. Φοβάμαι μην είναι μεγάλη δόση.
Για αρχή λέω να του βάλω λιγότερο από μισό ml
Θεωρούσα ότι ο γιατρός με τον οποίο συνεργάζεσαι είναι γνώστης της παθολογίας των πτηνών. Απλά να έχεις υπόψη σου ότι τα αναλγητικά φάρμακα συνήθως δίδονται σε δόσεις βάσει του βάρους του υποκειμένου.
 
Στην Κατερίνη είναι ο μοναδικός που ασχολείται γιατί στην αρχή πήρα σε μία άλλη κτηνίατρο και μου σύστησε εκείνη αυτόν.
Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι μέλος του συνδέσμου φίλων πτηνών . Σίγουρα έχει κάποια γνώση. Και επίσης ασχολείται πολύ με καναρίνια.
[automerge]1653298889[/automerge]
Μου είπε επίσης ότι δε χρειάζεται δέσιμο ότι θα επανέλθει.
Πάντως η καημενούλα μέχρι στιγμής το κρατάει πιο έξω το φτερό της. φαίνεται ψηλά ότι είναι λίγο πρησμένο και μερικές φορές τρέμει κιόλας το φτερό της προφανώς πονάει αρκετά.
Πάντως χθες το βράδυ ακολούθησε την ρουτίνα της πήγε στη θέση της για ύπνο σήμερα το πρωί κατέβηκε εκεί που κατεβαίνει κάθε πρωί συνήθως μάλιστα ήπιε νεράκι με φάρμακο. Ελπίζω σύντομα να γίνει καλά
 
@Kateriniotis13 Λογικό, θα την πονάει και θα το προστατεύει το φτερό. Κι ο Σκρουτζ, που έχει ένα μονιμως πληγωμένο μάτι, πάντα προστατεύει την πλευρά αυτή, την έχει κάπως μακριά από τα κορίτσια, εμάς και άλλα αντικείμενα. Εκτός κι αν είναι σε φάση ακραίου φλερτ ;)

Η ίδια δραστική ουσία είναι, απλώς νομίζω το meloxydil είναι το γενόσημο. Ή ανάποδα. Πάντως είναι το ίδιο πράγμα. Δεν το δίνω στην ποτίστρα, τον πιάνω και του δίνω στο στόμα μια γραμμή με συριγγα διαβητικού για 1-3 μέρες όταν δείχνει να υποφέρει. Όντως δίνοντια βάσει βάρους. Ο Σκρουτζ είναι μισό εγγλέζικο μπάτζι, αλλά ελλειποβαρής ακόμα, ζυγίζει μεταξύ 36 και 41 γραμμαρίων, αλλά είναι ψηλότερος/μακρύτερος απο κοινό μπάτζι. Δεν είμαι σίγουρη, διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω το μέσο πάρροτλετ ζυγίζει κάτι παραπάνω, 45γρ ίσως?
 
Κάτι τελευταίο να ρωτήσω.
Να την έχω στο σκοτάδι και να την αφήνω να κοιμάται αρκετά η να ακολουθήσουμε το καθημερινό πρόγραμμα στο σπίτι ; Τώρα την έχουμε κλειστά παντζούρια.
Και φως βέβαια να έχει πάει πίσω στη γωνία και προσπαθεί να κοιμηθεί. Κλείνει συνέχεια τα ματάκια της. Και αρκετά συχνά παίρνει στάση ύπνου Δηλαδή με το κεφάλι πίσω.
 
Back
Top