Ασθένειες Ατύχημα στο πόδι του καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giospa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τώρα να σου πω ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα, δεν νομίζω να λύσει το ζήτημα. Το ότι μελανιάζει όλο και σε μεγαλύτερο εύρος, κατά τη γνώμη μου μπορεί να είναι και επικίνδυνο, εκτός κι αν απλώς το χρώμα από σκούρο αρχίζει όσο το μελάνιασμα αυξάνει σε επιφάνεια, να γίνεται λιγότερο σκούρο. Έχεις δει τους γιατρούς Grey, Ακρίβο, Κονταδάκη; νομίζω ότι αυτοί στην Αθήνα είναι αρκετά αξιόπιστοι και γνώστες των πουλιών. Μπορείς να βρεις στοιχεία επικοινωνίας τους εδώ. Ελπίζω όλα να πάνε καλύτερα.
 
Δεν προλαβαίνω να τον πάω εκεί δυστυχώς. Οι δικοί μου φεύγουν αύριο και θα τα πάρουν όλα μαζι. Θα πάνε Τρίπολη και θα ψάξουν εκεί για πτηνιατρο. Λογικά μιας και είναι επαρχεία θα βρουν κάποιον που θα ξέρει ή έστω έναν γνωστό μας με pet shop που έχει πολλά καναρίνια και περιστέρια. Ίσως είναι καλύτερος και από τους 2 "πτηνιατρους " που τον πήγα. Πάντως τώρα που τον είδα έχει μελανιασει και πιο πάνω στο δαχτυλακι αλλά το πατάει περισσότερο. Το χρώμα είναι πιο σκούρο από χτες. Του έβαλε η μάνα μου betadin. Ωστοσο Τρώει καλά και έχει κέφια. Τραγουδάει.
 
Καλημέρα και πάλι. Ο μικρός είναι μάλλον καλά. Στην Τρίπολη δεν υπάρχει κάποιος πτηνιατρους τουλάχιστον δεν βρήκαμε εμείς. Τον πήγαμε στον κύριο από pet shop που έχει πολλά καναρίνια είπε ότι δεν είναι κάτι και θα περάσει. Να συνεχίσω την αντιβίωση όπως και κανω.. Το δάχτυλο του έχει μαυρίσει στο σημείο που το χτύπησε. Δεν έχει ανέβει πιο πάνω (θα σας στείλω φωτό μόλις μπορέσω γιατί είμαι από κινητό και δεν με αφήνει). Μια το πατάει μια δεν το πατάει το πόδι και το φυλάει επάνω.
Τρώει βέβαια κυρίως αβγό και ελάχιστα σπόρια. Έχει περάσει μία εβδομάδα και 4 μέρες από το ατύχημα.
Ποια είναι η γνώμη σας;
 
ο δάχτυλο του έχει μαυρίσει στο σημείο που το χτύπησε.
Προφανώς μιλάμε για απουσία αιμάτωση και άρα τη νέκρωση του δαχτύλου...
Νέες φωτογραφίες είναι εύκολο να βάλεις;
 
received_10217055841976648.webp received_10217055842016649.webp
Ελπιζω να βοηθανε αυτες. Ειναι οι καλυτερες που μπορει να βγαλει η μαμα μου...
 
Ειναι οι καλυτερες που μπορει να βγαλει η μαμα μου...
Προφανώς αυτό το μαύρο στο πίσω δάχτυλο του αριστερού ποδιού δεν είναι καλό σημάδι.
Αν και οι φωτογραφίες δε βοηθούν λόγω της απόστασης αρχικά υπέθεσα πως το δάχτυλο νεκρώθηκε.
"Βλέπω" όμως νύχι με αιμάτωση. και μπορεί αυτό το μαύρισμα να προέρχεται από "ξεραμένο" αίμα πάνω στην ανοιχτή πληγή που προκλήθηκε κατά το σπάσιμο.
Βάλε αν θέλεις τη μητέρα σου να βγάλει δυο κοντινές φωτογραφίες εστιάζοντας στο πόδι του.
Επιμένω αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν έχει σωθεί το δάχτυλο ή όχι.
 
Συγνωμη για την καθυστερηση... σημερα ηρθα και εγω. Σας στελνω νεες φωτο. Το ποδι το εχει σηκωμενο τις λερισσοτερες ωρες
received_10217088801040604.webp received_10217088800560592.webp received_10217088800360587.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όπως το φοβόμουνα.
Από το σημείο που υπάρχει το χτύπημα και πίσω έχει νεκρωθεί το δάχτυλο και πολύ πιθανόν σύντομα θα αποκολληθεί.
Μαύρο από έλλειψη κυκλοφορίας του αίματος μέχρι και το νύχι.
Λυπάμαι!
 
@misalouris , Γιάννη, τι είναι αυτό το μαύρο εξόγκωμα που φαίνεται μεταξύ δαχτύλου και νυχιού; Κατεστραμμένη σάρκα;
 
Κατά μεγάλο ποσοστό νεκρή σάρκα Γιάννη..
Το μαύρο τμήμα του δαχτύλου μαζί με το μαύρο αιμάτωμα στο νύχι δείχνουν πως σύντομα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αποκολληθούν και θα φύγουν.
Παρηγορούμαι από το κόκκινο αίμα στην παθούσα περιοχή από τη μεριά του "καλού" ποδιού.. αλλά δύσκολα θα γλυτώσει τον μικρό αυτό ακρωτηριασμό.
Για να μην απελπιστεί όμως η @giospa θα πω πως άσχετα με την εξέλιξη το πουλί δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, καμιά απολύτως δυσλειτουργία με την έλλειψη του νυχιού και πως μόνο όσοι ξέρουν θα μπορούν να δουν αυτή την αναπηρία.

αυτό τι συναιπειες θα έχει για την ζωή του;
Καμία απολύτως...
 
Ευχαριστώ πολύ για όλη τη βοήθεια και τη συμπαράσταση. Σίγουρα δεν είναι το επιθυμειτο αποτέλεσμα... Θα ήθελα να μην είχε πάθει τίποτα απλά τουλάχιστον δεν θα χάσει τη ζωή του όσο εγωιστικό και αν ακούγεται αυτό. Θα προσπαθήσω να του προσφέρω τα πάντα όπως κάναμε μέχρι τώρα.
Θα σας κρατήσω ενήμερους για τις εξελίξεις. Σας ευχαριστώ όλους για άλλη μια φορά.
 
Back
Top