Αναπαραγωγή Αυγά με διαφορά ημερών

mikemilias

PB New Member
Εγγραφή
25 Απρ 2018
Μηνύματα
25
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδιά καλό μηνα σε όλους. Μετα από πρώτη απόπειρα για αναπαραγωγή και τέσσερα ασπορα αυγά, που γεννήθηκαν ένα κάθε μέρα, ξεκίνησε καινούργια γέννα αλλά μου εχει κάνει δύο μονο μέρα παρα μέρα. Αυριο θα είναι 5 μέρα. Τα δύο τα εχω αντικαταστήσει ηδη με ψεύτικα. Τι να κάνω έχω στεναχωρεθει.
 
Ευχαριστώ πολύ. Αυριο πρωί πρωί θα τα αντικαταστησω. Ειμαι αρχαριος βλέπεις και παρα την μελέτη κάνω λαθη. Μακαρι να μην ειναε αργα γιατί έχω στεναχωρεθει πολυ για τα καναρινακια Μού. Νομιζω κουραστικά αρκετά.

Κουραστικά ηθρλα να πω.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστώ για το άρθρο το εχω ξαναδιαβάσει. Νομιζω οτι για πρωτάρης δεν εκανα πολλα λαθη, αλλά και αυτο είναι σχετικό. Μπορει ένα λάθος να είναι αρκετό. Το λαθος μου είναι οτι μετά την πρώτη ασπορη γεννα βιαστικά λιγο δεν εφωσα χρονο στα πουλιά να συνηθησουσ την νεα κατάσταση με αποτελεσμα εντονους τσακωμους μεχρι να τα βρούνε και να προχωρήσουν σε δευτερη γέννα. Και επισης φοβαμφο μην ειναι αβατεφτα.
 
Αν είναι αβάτευτα όπως γράφεις πιο πάνω, που το απεύχομαι φυσικά, θα σου απαντήσω ό,τι μου έχουν απαντήσει κι εμένα σε ανάλογη κατάσταση: θα αφήσεις τα πουλιά μέσα στο κλουβί χωρίς φωλιά για κανένα 10ήμερο κι έπειτα ξεκινάτε και πάλι. Φυσικά θα τα πήξεις στο φαΐ.
 
Καλημέρα και ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια. Ομως μηπως τα έχω κουράσει αρκετα; Τα εχω σχεδον δύο μηνες σε αυτήν την κατασταση. Εξαλλου σημερα το πρωί με το πού εβαλα τα κανονικά αυγά για να τα κλοσησει για να δω σε 5-6 μέρες τι συμβαίνει τα δύο τους βατευτικαν. Και μαλιστα κάνα δυο φορές.
 
Καλημέρα και ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια. Ομως μηπως τα έχω κουράσει αρκετα; Τα εχω σχεδον δύο μηνες σε αυτήν την κατασταση. Εξαλλου σημερα το πρωί με το πού εβαλα τα κανονικά αυγά για να τα κλοσησει για να δω σε 5-6 μέρες τι συμβαίνει τα δύο τους βατευτικαν. Και μαλιστα κάνα δυο φορές.
Οπότε, αν σου είναι δυνατό (περίμενε όμως και για απόψεις άλλων) θα σου πω να μαρκάρεις αυτά τα δύο αυγά, με μαρκαδόρο και πολύ προσεκτικά ώστε να ξέρεις πότε να κάνεις ωοσκόπηση σε αυτά και ποια θα είναι τα άλλα αυγά που θα γεννήσει. Αυτό στο λέω στην περίπτωση που ακολουθήσει σύντομα τυπικός κύκλος ωοτοκίας π.χ. 5 νέων αυγών και βρεθείς με 7 εκ΄των οποίων τα 2 είναι τα παλιά, να ξέρεις πότε να κάνεις ωοσκόπηση και σε ποια, διότι στο παράδειγμα που σου δίνω, 7 αυγά είναι πολλά για να κλωσσήσει με επιτυχία όλα τους. Το μαρκάρισμα θα πρέπει να είναι διακριτικό και όχι στην πλευρά του αεροθαλάμου. Αλλά περίμενε και απόψεις άλλων μελών σχετικά με αυτήν την πρακτική που σου προτείνω.
 
Έκανα γκαφα και τα μαρκαρισα από τη μεριά του αεροθαλαμου. Μπορει να συμβεί κάτι κακο;
 
Έκανα γκαφα και τα μαρκαρισα από τη μεριά του αεροθαλαμου. Μπορει να συμβεί κάτι κακο;
Αναλόγως του πόσο πτητικό είναι το μελάνι και αν περιέχει κάποιες τοξικές ουσίες που οι ατμοί τους θα μπορούσαν να βλάψουν τα έμβρυα. Δεν μπορώ να γνωρίζω συγκεκριμένα, αλλά αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφεύγουμε να μαρκάρουμε την περιοχή εκείνη, αν δεν ξέρουμε τι ουσίες περιέχει το μελάνι του μαρκαδόρου.
 
Σε ευχαριστώ πολύ. Ο μαρκαδόρος είναι παιδικος απο αυτους του μη τοξικούς. Ας δουμε πρωτα σε λίγες μερες τι θα γινεί με την ωοσκοπηση και με τον αν θα κανεκ αλλα αυγα και βλέπουμε.σε ευχαριστώ και παλι
 
ο μαρκαδόρος είναι παιδικος απο αυτους του μη τοξικούς
Αν η "προσβολή" είναι μικρή, ότι και να χρησιμοποιήσεις δεν έχει ορατές σε μας επιπτώσεις.
Σημαδεύουν τ' αυγά με μαρκαδόρους οινοπνεύματος (το κάνω κι εγώ κάποιες σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις) χωρίς όπως είπα ορατές επιπτώσεις
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ο αεροθάλαμος είναι το καλύτερο σημείο για μαρκάρισμα μακρυά απο αιμοφόρα αγγεία. Φυσικά ότι πιο "αγνό" απο μελάνι, τόσο πιο καλό.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Παιδιά καλησπέρα και πάλι. Ελπιζω να ειστε όλοι καλα. Και εσεις και τα πουλια σας. Για οσουό με εχουν παρακολούθησει και σάς ευχαριστώ να σάς πω τα νεότερα. Δευτερη παρτίδα δυο αυγά μονο και μαλλον ασπορα και αυτα.15 μέρα σημεσή και δεν εχουν βγεί. Δεν ξερξ πλεον τι να κανω ουτε τι μπορεί να φταίει;αυτη κλωσαει κανονικά αυτος εχεέ κάνα δυο μέρες άρχισε να κελαιδαει σχεδόν κανονικα. Τι να κανω. Βοηθηστε με σας παρακαλώ!
 
ΕγινΈ στην πρώτη ευκαιρία που θα βγει απ' την φωλιά. Μπορω και στο φώς της μέρας;

Δεν χρειάζεται να είναι βράδυ, αρκεί να είναι σκοτεινό το μέρος που θα κάνεις την ωοσκόπηση.
Το καλύτερο όμως είναι να γίνεται η ωοσκόπηση μέσα στην φωλιά και βράδυ για να μην ενοχλήσεις την κανάρα και τα αυγα.
Δες λίγο αυτό το θέμα https://community.petbirds.gr/threa...είναι-γονιμοποιημένα-τα-αβγά.2275/#post-18780
 
Back
Top