Αναπαραγωγή Αυγά χωρίς ζευγάρωμα

Παιδιά η παπαγαλία μου έκανε και δεύτερο αυγό το μεσημέρι, το οποίο είναι και σπασμένο σε μία μεριά και βλέπω τον κρόκο μέσα. Σήμερα την είχα σε κατάσταση ημι-φωτός, την σκέπασα νωρίς για ύπνο και τώρα που έριξα μια ματιά κοιμάται στην κούνια της. Αν την κάνω να πιστέψει ότι είναι χειμώνας, θα σταματήσει να κάνει αυγουλάκια; Ή πρέπει πριν σταματήσει να κάνει έναν αριθμό, πχ 5? Ή αυτό εξαρτάται από το πουλί; Έχω φοβηθεί μην πάθει τίποτα. Αυτά παθαίνει όποιος δεν είχε ποτέ θηλυκά ζωντανά.
Πάντως δεν τα έχω πειράξει, δεν βάζω καθόλου χέρι μέσα γιατί χθες το έκανα για να βάλω μήλο και μου το μαύρισε.
 
Nικολεττα δεν πηγαινει να καθισει καθολου πανω τους; Εχω διαβασει διαφορες αποψεις επι του θεματος αλλοι τα αφαιρουνε και αλλοι λενε να τα αφησεις μεχρι να τα παρατησει απο μονη της. Αφου η δικια σου δεν καθεται να κλωσσησει βεβαια, αφησε τα και βλεπεις πως θα εξελιχθει.

Αλλα πουλια σταματανε σε καποιον αριθμο και αλλα μετα απο λιγο καιρο ξαναρχιζουν την ιδια ιστορια. Ο τροπος ειναι το αρκετο σκοταδι οπως σου ειπε κι ο Αλεξανδρος, εννοω για υπνο. Αλλα αν συνεχιστει η συμπεριφορα αυτη και δεν σταματαει και μετα απο λιγο καιρο κανει κι αλλη γεννα, εγω πιστευω πως καλο θα ειναι να εμπλουτισεις τη διατροφη της για να μην παθει και τιποτα. Ως τοτε βεβαια, βλεπουμε. 🙂
 
έκανε και δεύτερο αυγό το μεσημέρι, το οποίο είναι και σπασμένο σε μία μεριά και βλέπω τον κρόκο μέσα
Μήπως το έσπασε μόνη της; Αφού λες ότι δεν κλωσάει κιόλας, μου κολλάει να έγινε κάτι τέτοιο..
 
Παιδιά η παπαγαλία μου έκανε και δεύτερο αυγό το μεσημέρι, το οποίο είναι και σπασμένο σε μία μεριά και βλέπω τον κρόκο μέσα. Σήμερα την είχα σε κατάσταση ημι-φωτός, την σκέπασα νωρίς για ύπνο και τώρα που έριξα μια ματιά κοιμάται στην κούνια της. Αν την κάνω να πιστέψει ότι είναι χειμώνας, θα σταματήσει να κάνει αυγουλάκια; Ή πρέπει πριν σταματήσει να κάνει έναν αριθμό, πχ 5? Ή αυτό εξαρτάται από το πουλί; Έχω φοβηθεί μην πάθει τίποτα. Αυτά παθαίνει όποιος δεν είχε ποτέ θηλυκά ζωντανά.
Πάντως δεν τα έχω πειράξει, δεν βάζω καθόλου χέρι μέσα γιατί χθες το έκανα για να βάλω μήλο και μου το μαύρισε.

Νικολεττα, η περιπτωση σου μ εχει προβληματισει πολυ!😕. Συγγνωμη, λες οτι δεν "τα"εχεις πειραξει. Εχεις δλδ πολλα θηλυκα μαζι; Το πουλακι, κατα τη γνωμη μου, να ειναι μονο του. Γεννα αυγα αβερτα-κουβερτα... Τι να πω; Μηπως εχει κατι οργανικο το πουλακι; Γιατι, ακομα κ αν ειναι η εποχη τους, δε θεωρω οτι ειναι φυσικο να γεννα αυγα. Η παπαγαλινες μου ειναι πυρωμενες απο τελη καλοκαιριου.Φαντασου απο τοτε να μου γεννουσαν αυγα, ομελεττα θα καναμε:D. Τωρα, το σπασιμο στο αυγο, μηπως προηλθε απο δαγκωμα του θηλυκου; Ταθηλυκα γεννουν σε σταθερο εδαφος(αποκλειω δλδ το να γεννησε ενω καθοταν στην κουνια κ να εσπασε το αυγο απ την πτωση), σε μια επιπονη διαδικασια.Αν δεις βιντεοο της διαδικασιας, πραγματικα θα το λυπηθεις το ζωντανο, κ δε συμβαινει μονο με το δικο σου, αλλα με ολα τα θηλυκα. Μηπως εχει επιθετικη συμπεριφορα απο καποιο ππεριστατικο, πχ αν σου επεσε το κλουβι της κατω ή την επιασες σφιχτα πιο πολυ απο οτι επρεπε; Σου ερχεται κατι στο μυαλο;
Παντως, για τον αριθμο των αυγων, δε νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις. Η παπαγαλινα μου καθε φορα κανει 9 αυγα, τα βαζει σε σειρα(3,3,3), αλλα φυσικα βγαινουν μονο τα 2-4.
 
Την είδα και κάθεται κάτω αλλά όχι πάνω στα αυγουλάκια! Σήμερα θα την αφήσω μέσα, θα ακούει βέβαια τους καναρίνηδες και θα λυσσάει αλλά τι να κάνω, πρέπει να πιστέψει ότι είναι χειμώνας!
 
Πάνο μου καλημέρα! Όχι, είναι μόνη της στο κλουβί, δεν έχω άλλα παπαγαλάκια. Ίσα ίσα που την έχουμε στα ώπα ώπα, ακόμα κι όταν μας δαγκώνει δεν αντιδράμε για να μη την στρεσσάρουμε.
 
Μόλις με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου: Το ένα αυγό εξαφανίστηκε, εκείνο που είχε σπάσει δηλαδή. Απλά δεν υπάρχει. Μάλλον πρέπει να το έφαγε η ίδια η παπαγαλία; Περίεργα πράγματα. Το έχετε ξαναδεί αυτό;
 
Αγαπητη Νικολεττα... Βρασε ρυζι.Αν αρχισε να τρωει τα αυγα της... λυπαμαι που στο λεω, αλλα νομιζω οτι δε θα κλωσσησει σωστα αυγο μεχρι να εκκολαφθει.Ιδιως αν γλυκαθηκε με τον κροκο, συλλυπητηρια! Δεν ξερω αν ξερεις αυτο που συμβαινει στις κοτες, κ αν καποιος γνωριζει ας πει αν συμβαινει το ιδιο κ στους παπαγαλους. Η κοτα, αν κατα λαθος σπασει ενα αυγο της κ το δοκιμασει κ της αρεσει(γιατι να μην της αρεσει αλλωστε, γλυκια γευση με πρωτεινες),τοτε σπαει κ τα αλλα αυγα της κ τα τρωει. Τοτε μια λυση υπαρχει:κοτοπουλο στο φουρνο με ρυζι:D.Αν συμβαινει το ιδιο με την παπαγαλινα σου, δυσκολο να ελπιζεις για μικρα, ακομα κ αν τα αυγα ειναι σποριασμενα.Αυτο που προσπαθεις βεβαια μου φαινεται καλο.Αναγκασε την να καταλαβει οτι δεν ειναι καλο να γεννα αυγα, δειξε της καποια μεγαλυτερη φροντιδα καθολον το χειμωνα, αρχες ανοιξης παρ'της αρσενικο(μεγαλυτερο της κατα προτιμηση), κ επειτα της δειχνεις πως πρεπει να εχουν τα πραγματα με μια φυσιολογικη γεννα.Αυτη ειναι η αποψη μου.

Φιλικα
 
Πάνο, διευκρινίζω ότι η παπαγαλία ουδέποτε ζευγάρωσε, από μόνη της γεννάει τα αυγά. Άρα αποκλείεται να έβγαιναν πουλάκια. Όχι βέβαια ότι είναι καλό να τα τρώει κιόλας 😱
 
Nikoletta, kanonika eprepe na perneis to spasmeno aygo apo to kloubaki. An einai spasmeno i thiliki to katalabenei kai poles fores to petane ekso apo tin folia i ta trone. Afou den exeis folia to etroge gia na katharisi tin "folia"tis.

Poles fores trone ta ta tsoflia otan anoiksane ta ayga kai exoune mikra.
 
Παιδιά σήμερα η παπαγαλία είχε πετάξει τον καθρέφτη κάτω κ έχει κάτσει από πάνω και κλωσσάει.. Έβαλε η μητέρα μου ένα γάντι στο χρώμα του δέρματος και προσπάθησε να τον πάρει, αλλά την δάγκωσε άσχημα. Δεν πρέπει να της τον πάρουμε; Να την ξεβολέψουμε, ώστε να σταματήσει αυτό το πράγμα με τα αυγά; Δεν την βλέπω να πολυτρώει κιόλας. Νιώθω σαν χαζή, δε ξέρω πώς να το χειριστώ
 
Καθεται κλωσσα πανω στον καθρεφτη; 😕😱Εχει κανει κ αυγο πανω του;Νικολεττα, η κατασταση ειναι πραγματικα τραγελαφικη! Ακομα κ αν βγαλεις ο τι επιπροσθετο υπαρχει μεσα, πιστευω οτι θα κατσει σε μια γωνια του κλουβιου κ θα συνεχισει τηη ''δουλεια'' της. Εμενα η ολη κατασταση μου κανει για υψηλα επιπεδα ορμονων, δε μου ερχεται κατι αλλο... Της σταματησες φανταζομαι τα επιπροσθετα γευματα κ τις βιταμινες, αν εδινες. Δε ξερω, απο τετοιο πουλακι μπορεις να περιμενεις η τα καλυτερα η τα χειροτερα...
 
Το περίεργο είναι ότι της έχω δώσει ελάχιστες τεχνητές βιταμίνες (λίγες ημέρες, όταν είχε την πτερόροια). Φρούτα και λαχανικά της έδινα, 2 φορές την εβδομάδα, κάποιες φορές και 3. Τώρα της έχω μόνο τα σποράκια ης. Το πουλάκι αυτό, όσο ήσυχο ήταν στην αρχή (δεν είχε προφανώς προσαρμοστεί) τόσο αντάρτης και αστείο έχει γίνει τώρα. Απόψε που θα της καθαρίσω το κλουβί να δω τι θα γίνει. Μήπως αν της έβαζα ψεύτικα αυγά να την βοηθούσα να σταματήσει;
 
Nikoletta,

gia ti kathrepti exoume grapsei toses poles fores, pou eimai siguro an kaneis ANAZITISEI tha bris olokliro selida gia apotelesmata.

O kathreptei einai gia tous anthropous, gia na blepoune to afto tous kai gia na sfiaxnoune. To pouli DEN KATALABENEI MEZA STO KATHREPTI BLEPEI TON AFTO TOU/TIS. Etsi ta poulia pisteboune einai alo ena pouli stin klouba. Afto dimiourgei PROBLIMATA asto na einai giati selei na piasei filia kai selei na to taisei i se dika sou periptosei na skotonete to alon logo zilia. Exei mourlasei to poulaki sou giati pistebei einai mia ali thiliki meza stin klouba sou. Gia afto kathete apano gia na min blepei "Tin ali thiliki", kai mipos gia afto exei gini toso epithitiki.

An exeis plastiki-ayga tha baleis MONO ena gia afto pou espase tipota alo. Fistine na kanei tin toulia tis, alios tin perdebeis telos.
 
Φίλε Αλέξανδρε, ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια!
Το έχω διαβάσει για τον καθρέφτη, το ξέρω ότι δεν είναι καλό αλλά όταν προσαρμόστηκε δεν του έδινε σημασία και γι' αυτό δεν τον αφαίρεσα.
Πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει όλο αυτό (εννοώ να κάνει αυγουλάκια κλπ);
 
Den boroume na kseroume poso kairo kratai afto.

Iparxoune thilikes pou kanoune 1 aygo, den klossane katholou kai meta 2 meres einai ola "perasmeno-ksexasmeno". Iparxoune kai thilikes pou kanoune olo to anaparagogiko kiklos, 5-6 ayga kai an den tous finis na klossane kanoune sinexio ayga mexri thanato.

To kalitero einai afto pou legame apo tin arxei. Fistine na kanei oti selei 1 - 2 - 3 ayga, afta pou selei na kanei, kai AN klossai na tin finis peripou 10 meres kai meta perneis ta ayga. An den klossai katholou, fistine kamia 6-7 meres ta ayga kai meta ta petas. Na exeis ipopsin ta Budgies kanoune an pai me seira kathe dio meres ayga. An gia 4 meres den tha bris kainourgio aygo, simenei stamatise na kanei ala.
 
Καλημέρα σε όλους!
Σήμερα είχαμε γενική καθαριότητα σε καναρίνια και παπαγαλία! Η παπαγαλία είναι πιο ήρεμη, έβαλα άνετα το χέρι μου μέσα για να καθαρίσω κλπ. Είχαμε ατύχημα, μου έσπασε το πρώτο αυγουλάκι που είχε κάνει. Από εκείνη την ώρα την παρατηρώ, δεν φαίνεται να είναι μελαγχολική ή κάτι τέτοιο. Αντιθέτως εγώ πήγα να σκάσω γιατί φοβήθηκα μήπως την επηρεάσει το γεγονός αυτό.
 
Back
Top