Διατροφή Αυγοτροφή έτοιμη VS αυγό βραστό

kwstascook

PB New Member
Εγγραφή
23 Νοε 2008
Μηνύματα
37
Πόλη
Μύρινα
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους όπως καταλάβατε και από τον τίτλο η ερώτηση και απορία είναι να χορηγούμε αυγοτροφη έτοιμη η αυγό βραστό? Η απόψεις είναι μπερδεμένες σε διάφορες συζητήσεις με φίλους και μιας και είμαι καινούριος με τα καναρίνια θέλω να ξέρω τη γνώμη σας ευχαριστώ 😕
 
Προσωπικά είμαι υπέρ της αυγοτροφής αλλά όχι της έτοιμης. Εννοώ αυγοτροφή από βραστό αυγό φτιαγμένη από εμάς όπως αυτή Παρασκευή αυγοτροφής για καναρίνια και αυτή Φτιάξτε τη δική σας αβγοτροφή για καναρίνια . Η έτοιμη απλά μας εξοικονομεί χρόνο, ενώ δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω από ότι το βρασμένο αυγό.
 
Καλησπερα και Χρονια Πολλα
Μεχρι να γνωρισω το συγκεκριμενο site ειναι αληθεια οτι ημουν φανατικα υπερ του κλασικου σφιχτου αυγου με το τσοφλι! Αυτο χρησιμοποιουσα για πολλα χρονια χωρις κανενα προβλημα.
Με αυτα που διαβαζω ομως εδω εχω αρχισει και προβληματιζομαι... Δεν τολμω ακομα να παρασκευασω μονος μου αυγοτροφη. Προς το παρον εχω αρχισει να χρησιμοποιω ετοιμη, οχι χυμα, την οποια μαλλον θα συνδυασω με το κλασικο αυγο χωριστα την περιοδο της αναπαραγωγης.
 
... Δεν τολμω ακομα να παρασκευασω μονος μου αυγοτροφη.

Θάλεγα να το δοκιμάσεις, σε μικρή ποσότητα βέβαια.
Δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο και στο τέλος μια επιτυχία
θα την δείς με πολύ μεγάλη χαρά μιας και θα είναι κάτι "δικό σου"
Αυτό ίσως βοηθείσει λίγο! https://community.petbirds.gr/threads/Η-αυγοτροφή-μου.767/
 
ποσο ευκολο ειναι οταν εχεισ 40-50 πουλια να ταιζεις βραστο αυγο; Πρεπει να εχεις νομιζω και 50 κοτες απο πισω αλιος το κοστος για αυγα φρεσκα ειαι μεγαλο νονμιζω σε σχεση με την ετοιμη αυγοτροφη! Κωστας
 
Φιλε Μακη
στο ψυγειο διατηρειται η αυγοτροφη;
Για ποσο καιρο μπορουμε να την κρατησουμε στο ψυγειο;
Οι αναλογιες των υλικων που δινεις, ποση ποσοτητα μας δινουν;
Απο οτι καταλαβα η συνταγη αυτη ειναι για κοκκινα πουλια ετσι;
Αν θελουμε για απλα πουλια αφαιρουμε την σπιρουλινα;
Σε ζαλισα μου φαινεται ομως.
Ευχαριστω.
 
-Στο ψυγείο διατηρείται για μια εβδομάδα,ίσως και λίγο περισσότερο.
Επειδή το ράσκ κρατά μεγάλα ποσοστά υγρασίας, καλόν είναι να φτιάχνουμε ποσότητα που να καλύπτει τις ανάγκες ενός 10ημέρου μόνον, και με την λήξη του να φτιάχνουμε μια "φρέσκια" ποσότητα
-Ανάλογα, το μέγεθος του φλιτσιανιού. Οτι χρησιμοποιήσεις Χ6,έτσι
θα υπολογήσεις την τελική ποσότητα.
-Η σπιρουλίνα είναι μια σπουδαία πηγή βιταμινών και όχι μόνον.
Μπορούμε να την δόσουμε σε όλα τα πουλιά εκτός απο εκείνα
που δεν θέλουμε, με κανένα τρόπο να "βαφτούν".
Αν έχεις πουλάκια που δεν σε απασχολεί ο ακριβής χρωματισμός τους, δεν έχεις παρά να την συμπεριλάβεις στην αυγοτροφή σου. 😉
 
Σε ευχαριστω φιλε Μακη
μαλλον θα το επιχειρησω.
Τελευταια ερωτηση, για τα κοκκινα καναρινια να κανω κατι διαφορετικο, να φτιαξω δηλαδη δυο ειδων χωριστα;
Κι επειδη τα συζηταμε και αλλου, παντα στο ποτηρακι η μονο μια-δυο μερες την εβδομαδα:;)
 
. Για τα κοκκινα καναρινια να κανω κατι διαφορετικο, να φτιαξω δηλαδη δυο ειδων χωριστα;

-Τάκη, σιγά-σιγά, μή βιάζεσαι, δεν απαντώνται όλα μονολεκτικά.
Αν έχεις κόκκινα καναρίνια ρήξε μια ματιά σ' αυτό το άρθρο με προσοχή
Χορήγηση χρωστικών ουσιών στα καναρίνια Κόκκινου Παράγοντα
Ψάξε και λίγο στο φόρουμ για ανάλογα θέματα.Αν σου
δημιουργηθούν κάποιες απορίες, άνοιξε καινούργιο θέμα
με τίτλο που να αναφέρεται αποκλειστικά στα κόκκινα, και θα
έχουμε τον χρόνο και την διάθεση να τα συζητήσουμε.
 
Απο τοτε που μπηκα στο forum αυτο ξερεις τι ωρα κοιμαμαι καθε βραδυ; 2 και βαλε. Τα εχω διαβασει σχεδον ολα. Απλως οταν τα διαβαζεις ολα μαζι ειναι δυσκολο να τα συγκρατησεις. Μεσω ομως των εξειδικευμενων ερωταπαντησεων εμπεδωνονται καλυτερα.
Αλλωστε το να μιλας απευθειας με τον ειδικο ειναι οτι καλυτερο!
Θα προσπαθησω να φτιαξω αρχικα λοιπον μια "γενικη" αυγοτροφη και βλεπουμε.
Ευχαριστω φιλε.
 
Πάντος αν θέλετε τη γνήμη μου εγώ στα καναρίνια μου δίνω το αυγό όπως το έκανε η κότα. Δίχως ψωμιά και μουρουνέλαια. Τους το βράζω και τους το δίνω. Πιστεύω πως αυτό είναι και το πιο υγιεινό για τα πουλιά μας.
 
Γεια φιλοι και χρονια πολλα! Η γνωμη μου ειναι πως ολα υπαρχουν για καποιον λογο, καλο ειναι και το βραστο αυγο σκετο αλλα εαν θελεις να δωσεις και χρωστικες η βιταμινες η μονη λυση ειναι μεσω του νερου, ενω γυρη η σπιρουλινα και αλλα δεν μπορεις να τα χορηγησεις μεσω του νερου. Η χειροποιητη αυγοτροφη ειναι και αυτη καλη γιατι βαζουμε οτι προσθετο θελουμε και ξερουμε τι πραγματι εχει μεσα και μπορουμε να την προσαρμοσουμε στις αναγκες των πουλιων μας. Η ετοιμη αυγοτροφη ειναι εμπιστοσυνης αν ειναι απο υπευθυνη εταιρεια και προσφερει ευκολια γιατι ειναι ετοιμη προς χρηση και μειωνουν τον κινδυνο εαν παραμεινουν πανω απο μια μερα της σαλμονελωσης πραγμα στο οποιο υστερουν το αυγο και η χειροποιητη αυγοτροφη. Οποτε ο καθε ενας διαλεγει αυτο που τον βολευει πιο καλα.
 
Πάντος αν θέλετε τη γνήμη μου εγώ στα καναρίνια μου δίνω το αυγό όπως το έκανε η κότα. Δίχως ψωμιά και μουρουνέλαια. Τους το βράζω και τους το δίνω. Πιστεύω πως αυτό είναι και το πιο υγιεινό για τα πουλιά μας.

Νεκτάριε δεν το δίνουμε με κάτι μη υγιεινό για να μην είναι υγιεινό. Ούτε είναι κάποιο υποκατάστατο αυγού. Το ίδιο υγιεινό βραστό αυγό δίνουμε μόνο που το τρίβουμε και προσθέτουμε ότι άλλο θέλουμε να χορηγήσουμε. Εγώ για παράδειγμα αυτή την εποχή προσθέτω μέσα μόνο ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, σπιρουλίνα, πρεβιοτικά και κάποιους σπόρους. Αυτό δεν την κάνει λιγότερο υγιεινή. (Στο ψωμί προσωπικά είμαι αντίθετος κι εγώ). Ίσα ίσα προσφέρουμε περισσότερα πράγματα στα πουλιά και είναι και πιο οικονομικός τρόπος. Με 2-3 αυγά τρώνε καμιά 20αριά πουλιά. Αν τα έκοβα στη μέση θα ήθελα 10+ και τα μισά και πλέον θα τα πετούσα γιατί δεν τρώει ένα πουλί μισό αυγό σε μια μέρα, πάντα περισσεύει.
 
... Βασίλη, θέλω να μου εξηγείσεις τι είναι η σπιρουλίνα γιατί δεν έχω ιδέα.
Μην..υποτιμάτε το σαιτ που βρήσκεστε.:)
Υπάρχει πολύ υλικό, αρκεί να ψάχνετε και να έχετε
διάθεση για διάβασμα...

Τι είναι η σπιρουλίνα
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κύριε Μάκη ευχαριστώ. Και σιγνώμι για τις γελίες ερωτίσεις που σας κάνω ενώ υπάρχουν ηδη αλού οι απαντήσεις
 
Back
Top