Διατροφή Αυγοτροφή για λίγα καναρίνια

redcanary

PB Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2007
Μηνύματα
417
Πόλη
Αθήνα
Στα pet shops χαρακτηρίζουν ενίοτε τη "χρωματιστή βιταμίνη" ως αυγοτροφή. Π.χ για τα καναρίνια χρώματος συνιστούν τη χρωστική να τη βάζουμε ανακατεμένη με αυτή τη σκόνη.
Διαβάζοντας το post του administrator κατάλαβα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυγοτροφή πρεπει να χορηγούμε και εμείς που έχουμε λίγα πουλάκια ή αν στην δική μας περίπτωση το καλοβρασμένο αυγό είναι αρκετό?
 
Agaoite file redcanary
I avgotrofes pou iparxoun sto emporio dinonte kirios gia tin periektikotita tous se proteini ( 16-18% i kales markes), episis periexoun ke kapia alla sistatika bitamines aminoxea minerals.
To avgo sigoura mpori na antikatastisi tin paroxi proteinis xoris kanena problima , an episis akoloutis ena isopopimeno programa diatrofis ke me mia polibitabini ta exis kala apotelesmata
 
Πρώτα πρώτα ξεκαθαρίζω ότι είναι άλλο πράγμα η ξηρή αβγοτροφή του εμπορίου και άλλο πράγμα αυτή η κόκκινη, πράσινη, κίτρινη ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο χρώμα λεπτή σκόνη που της δίνουν το όνομα "βιταμίνη".

Για την πρώτη ισχύουν τα πράγματα που αναφέρει ο Φύλης (gozi). Επίσης, όταν αγοράζουμε αβγοτροφή κάποιας επώνυμης εταιρίας, παίρνουμε το προϊόν συσκευασμένο και πάνω στη συσκευασία αναγράφονται τα συστατικά και η ημερομηνία λήξεως. Με τη συγκεκριμένη αβγοτροφή παρασκευάζουμε το δικό μας μίγμα "μαλακής" πλέον αβγοτροφής (τρόποι παρασκευής υπάρχουν αρκετοί στο φόρουμ) το οποίο περιέχει διάφορα πρόσθετα που θέλουμε να χορηγήσουμε ταυτόχρονα στα πουλιά, κάποια από τα οποία μπορεί να είναι οι χρωστικές ουσίες όταν προορίζεται για καναρίνια χρώματος. Υπάρχουν πολλών ειδών τέτοιες αβγοτροφές κάποιες από τις οποίες είναι η κλασική, η λευκή, που δεν περιέχει ίχνος χρωστικών για την περίοδο που προηγείται της έναρξης του βαψίματος, η εμπλουτισμένη με χρωστικές για την περίοδο του βαψίματος και επίσης αυτές που περιέχουν τα αποξηραμένα σκουλήκια, αβγά μυρμηγκιών και έντομα και προορίζονται για αγριοπούλια.
Διαβάζοντας το post του administrator κατάλαβα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Σταύρος :)

Στο post το οποίο αναφέρεσαι δεν εννοούσα σε καμιά περίπτωση τις παραπάνω αβγοτροφές. Εννοούσα και εννοώ την περιβόητη "βιταμίνη", η οποία για να συνεννοηθούμε πωλείται σε διάφανα νάιλον σακουλάκια, ενίοτε κλεισμένα με συρραπτικό από πάνω, έχει τη μορφή σκόνης όπως ο καφές, μυρίζει όμορφα και μπορούμε να τη βρούμε σε διάφορα χρώματα.

Στο ερώτημά σου τώρα, πιστεύω και εγώ πώς όταν πρόκειται οι δύο τρία πουλάκια είναι καλύτερα να βράζεις δύο αβγά σφιχτά για αρκετή ώρα (15 λεπτά περίπου) και να τους τα δίνεις αφού κρυώσουν. Με τον τρόπο τους παρέχεις την πρωτεΐνη που χρειάζονται και σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή καλύπτεις πλήρως τις διατροφικές τους ανάγκες.
 
Εαν ειναι λιγα τα πουλια μπορεις να γινει ο συνδοιασμος την μια εβδομαδα συσκευασμενη αυγοτροφη και
την αλλη βρασμενο αυγο.
 
Kalhspera filoi mou ,gia tis xromatistes bitamines pou anefere o administrator ,ego tis dino sta kanaria kai ths karderines mou polla xronia kai panta ola ta poulia tin trone me oreksi,kai auti i bitamini eisagetai stin ellda apo tin ollandia kai stin ellada tin suskeuazoun sta diafanes sakoulakia.Brika akribos tin eidia kai edo stin ollandia,kai mou to eipe kai o petshopas mou stin kerkyra.auta filoi mou i8ela na anafero aplos kai mono epeidis etuxe na tin bro kai edo.kala na isaste.MANOS.
 
Φίλε Μάνο ενοείς ότι στην Ολλανδία απ' όπου εξάγεται το εν λόγω προϊόν, το έχεις δει συσκευασμένο σε συσκευασία εργοστασίου; Αν ναι, μπορείς να μας πεις τα συστατικά του, γιατί ο προβληματισμός που εξέφρασε ο admn. είναι ότι στην Ελλάδα δεν το έχουμε δει ποτέ σε άλλη συσκευασία εκτός από το νάυλον σακουλάκι, δίχως καμία σήμανση.
Είναι γεγονός ότι τα πουλιά το τρώνε αλλά δεν μπορούμε να τους χορηγούμε μια τεχνητή ουσία της οποίας δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα.
Σε ευχαριστούμε για την παρέμβαση.
Να 'σαι καλά.
 
Back
Top