Αναπαραγωγή Αυγο πεταμενο εξω απο τη φωλια lovebird, γιατι το πεταξαν;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης elpida.t
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

elpida.t

PB New Member
Εγγραφή
2 Οκτ 2009
Μηνύματα
5
Πόλη
Θεσσαλονίκη
εγω εχω 2 Lovebirds εδω και λιγους μηνες. Εδω και λιγο καιρο τους εβαλα φωλιτσα και τελικα ναι(!) τα πετυχα να ζευγαρωνουν. Μετα απο λιγες μερες ηρθε το πρωτο αυγουλακι και πιστευα πως δεν θα υπαρξει αλλο και μετα απο λιγες μερες ηρθε και ενα δευτερο αυγουλακι και τωρα περιμενω. Δεν εβαλα κανενα υλικο για την φωλια.η φωλια ειχε κιολλας κατι σαν συμπηκνωμενο ροκανιδι στον πατο εβαλαν και αυτα μονα τους πουπουλα. Και τωρα περιμενω τα μωρακια μας.



ειμαι να σκασω μολις ειδα το ενα αυγο πεταμενο εξω απο την φωλια και σπασμενο γιατι το πεταξαν;
 
Καλησπερα, συνηθως τα αυγα τα πετανε εξω οταν καταλαβουν οτι μεσα δεν θα εχει πουλακι. Υπαρχει και το ενδεχομενο το αρσενικο να το εσπασε και να το πεταξε. Εχω και εγω ακριβως το ιδιο, μου πεταξε 2 αυγα και τωρα εχει μονο 1.
 
και τωρα δηλαδη θα μεινουμε μονο με ενα μωρακι; Και κατι αλλο μολις με το καλο γεννηθει και μεγαλωσει θα το αφησω στο ιδιο κλουβι με τους γονεις του ή θα το χωρισω και θα πρεπει να του βρω καποιο ζευγαρι;



αν το πεταξε ο αρσενικος εξω υπαρχει περιπτωση να κανει το ιδιο και με το αλλο αυγουλακι δηλαδη να το σπασει και αυτο;
 
Καλό θα είναι να χωρήσεις το μικρό απ τους γονείς γιατί υπάρχει περίπτωση να το τσιμπάει ο γονιός του ίδιου φύλου όταν είναι εποχή ζευγαρώματος.
Όσο για το αυγουλάκι σου δεν είναι σίγουρο ότι θα το πετάξει κι αυτό έξω. Αν είναι άσπορο μπορεί να το κάνει αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο...
 
ποτε ειναι καταλληλη ηλικια για να χωρισω το μικρο απο τους γονεις του και καθε ποτε ζευγαρωνουν εχω πολλες αποριες παιδια μην με παρεξηγειτε δεν ειχα ποτε στην ζωη μου παπαγαλακια και γενικα πουλια.
 
το μικρο θα το χωρίσεις μόλις ανεξαρτητοποιηθεί τελείως, και αρχίσει να τρώει μόνο του.

Όσο για το ζευγάρωμα, καλό θα ειναι να βάζουμε φωλιά το Φθινόπωρο, και την Ανοιξη. Το Καλοκαίρι το αποφεύγουμε παντελώς, γιατι με τις ζεστες ψοφάνε τα μικρά και οι γονεις ειναι σε κίνδυνο.
 
Back
Top