Γενικά Αυτά είναι τα νέα μου παραδείσια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης paoki72
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

paoki72

PB Member
Εγγραφή
22 Φεβ 2007
Μηνύματα
245
Πόλη
Πολύχρονο
Σημερα η γυναικα μου, μου εκανε δωρο αυτα τα πανεμορφα παραδεισια. Το απρο ειναι το θηλυκο και το αλλο το αρσενικο. Αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι κανουν ηχους οπως τα καναρινια, αλλα χαμηλοφωνα. Όποιος φιλος γνωριζει σχετικα μ αυτα τα πουλια ας γραψει στο forum.
 

Συνημμένα

  • paradeisia.webp
    paradeisia.webp
    34,6 KB · Προβολές: 140
Να σας ζήσουν! Αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι γκουλντιαν. Ο Παντελης σαν πιο ειδικος ας βοηθησει. Αν τελικα εχω δικαιο να σου πω, οτι ειναι πολυ φιλήσυχα και κοινωνικα πουλια που ζούν σε ομαδες, Επειδη προερχονται απο την Αυστραλια αγαπουν τα ζεστα κλιματα. Δεν αντεχουν την αποτομη αλλαγη των θερμοκρασιων και ειναι πολυ ευαισθητα στο κρυο. Τρωνε μειγμα σπορων για αγρια τροπικα πουλια. Δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο τυπο κελαηδηματος απλα ειναι εντυπωσιακα για το πολυχρωμο φτερωμα τους.
 
Φίλε Δημήτρη αυτά τα πουλιά είναι σπουργίτια της ιάβας.
Τόπος προέλευσης - Ινδονησία,Νότια Κίνα,Φιλιππίνες.
Μέγεθος - 13-14 3κατοστά
Διαφορές μεταξύ των δύο φύλων - Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τα δύο φύλα. Ένα έμπειρο μάτι μπορεί να διακρίνει τη διαφορά από το ράμφος του αρσενικού το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και πιο κόκκινο. Οι δακτύλιοι γύρω από τα μάτια είναι μερικές φορές πιο έντονοι στα αρσενικά. Για να είναι κανείς σίγουρος πρέπει να παρατηρήση τα πουλιά αρκετό χρονικό διάστημα. Τα αρσενικά κελαηδούν ενώ τα θηλυκά όχι.
Διαμονή -Μπορούν να τοποθετηούν είτε σε εσωτερικό είτε σε υπαίθριο πτηνοτροφίο,ή σε μεγάλο κλουβί. Τους αρέσει η πρασινάδα χωρίς όμως να θεωρείται απαραίτητη.
Τροφή - Η τροφή τους μπορεί να αποτελείται από μείγμα σπόρων για τροπικά πουλιά που πρέπει να συμπληρώνεται από ακαθάριστο και σπασμένο ρύζι. Τους αρέσει επίσης τα έντομα ή τροφή από αυγά. Το ιταλικό κεχρί οι φυτρωμένοι σπόροι και τα αγριόχορτα. Πρέπει να υπάρχει άφθονη άμμος.
Δραστηριότητες - Τους αρέσει πολύ να κάνουν μπάνιο.
Φίλε Δημήτρη αυτά είναι αποσπάσματα από το βιβλίο εγκυκλοπαίδεια κατοικίδιων πτηνών.
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε κάνοντας αναζήτηση με τις λέξεις java finch ή java sparrow. Μια πολύ καλή σελίδα για αρχή είναι αυτή του Rob Salem, ο οποίος μας είχε παραχωρήσει ευγενικά πριν από καιρό το πολύ καλό άρθρο: Οδηγίες για την κατασκευή κλουβιού νοσοκομείο.
 
Έπρεπε να σου κάνουν δώρο παπαγαλάκι για να το μάθεις να λέει κι οτάν θα πάω στον τρελογιατρό... Να σου ζήσουν
 
Το Paoki φίλε Teo, από τότε που έκανε το γιο δεν ακούει τον τρελογιατρό στο τραγούδι του ΠΑΟΚ, αλλά τον επισκέπτεται καθημερινά. Του έχει πάρει τα μυαλά ο μικρός. Έχει να εμφανιστεί σχεδόν μετά από αυτό το μήνυμα :D
 
Κοινώς έχει κατεβάσει διακόπτες.
Και ειδικά όλους πλήν του γενικού.
Όπου "γενικός" η οικογένεια, σύζυγος και γιός!
 
Παντως εγω απο αυτο ακριβως το μηνυμα ανακαλυψα το PetBirds, κανοντας ερευνα στο Google για παραδεισια κλπ μου το εβγαλε, σαν χαρακτηριστικo δειγμα του site.
Ας ειναι καλα το Παοκι και να χαιρεται το αγορακι του!
 
Back
Top