Γενικά Αφήνουμε το καναρίνι ελεύθερο στο σπίτι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xrisoula
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xrisoula

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιουλ 2018
Μηνύματα
47
Πόλη
Ηράκλειο
καλησπέρα να ρωτήσω κάνει καλο να αφήνουμε το καναρινι ελεύθερο στο σπίτι ή του κάνω κακό εφόσον δεν έχει μάθει να πετάει στο χώρο αυτό
 
Για να γινει κατι τετοιο θα πρεπει να εχει προετοιμαστει ο χωρος ωστε να μην υπαρξει τραυματισμος του καναρινιου.

Για ποιο λογο θα ηθελες να κανεις κατι τετοιο;
 
δεν είναι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.. Απλα Μήπως είναι καλο... Η θα του προκαλέσει άγχος και στρες
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν το εχω δοκιμασει ποτε και ποτε δεν θα το εκανα, κινδυνο τραυματισμου και σιγουρα αγχος στο πουλακι θα επιφερει.
για αυτο ρώτησα μήπως θα ήταν καλό Αλλά λογικά θα το αγχωσω και δεν θα ήθελα
 
Είναι εξαιρετικά επικύνδυνο να έχεις ελεύθερο καναρίνι σε ένα χώρο.
Κυρίως γιατί στρεσάρονται περισσότερο από την μη αναμενόμενη ελευθερία και με δεδομένη την έλλειψη εμπειρίας αρχικά τρομάζουν και στη συνέχεια κινδυνεύουν από πράγματα που ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε.
Φοιτητής είχα ελεύθερα δυο καναρίνια μέσα στο σπίτι... ήταν ζευγάρι.
Από ατυχήματα όμως... Τα έχασα και τα δύο.
Μπορείς όμως να επιτρέψεις μια έξοδο με ελεγχόμενο τρόπο αρκεί ποτέ... μα ποτέ. Να μην πιάσεις στα χέρια σου το καναρίνι.
Εδώ μια όμορφη βόλτα ενός κόκκινου λιποχρωμικού στο εκτροφείο μου, που συνοδεύεται από την οικειοθελή επιστροφή του μέσα στην κλούβα.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
δεν θέλω να του κάνω κακό ήθελα μόνο να ρωτήσω αν είναι καλό
Αν θες να κάνεις κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση, αυτό θα ήταν ένα μεγάλο, μα μεγάλο κλουβί.
 
Σε περίπτωση που θέλω να καθαρίσω το κλουβί πιο σχολαστικά, βάζω τα καναρίνια σε μικρότερο (βοηθητικό) κλουβί. Την αλλαγή την κάνω μέσα στο σπίτι στο ενδεχόμενο να μου φύγει από τα χέρια. Έτσι όμως και μου φύγει, πόσο εύκολο θα είναι να το πιάσω? Κάνω το ερώτημα σε αυτή την ενότητα γιατί θα έχετε βρει τρόπους...
 
@ppansel το κλουβί τους το έχεις εξωτερικά από το σπίτι κ το μεταφέρεις μέσα για να το καθαρίσεις; Το καλύτερο θα ήταν να γνωρίζουν τον χώρο. Όπως κ ναχει, κλείνεις πόρτες καλά, κουρτίνες στην μπαλκονόπορτα κ κάλυμμα σε καθρέφτη. Εάν υπάρχει μυτερό ή επικίνδυνο αντικείμενο το απομακρύνεις. Τώρα αν σου ξεφύγει, η λύση για να ξαναμπεί είναι το στομάχι του. Άφησε την πόρτα ανοιχτή με μια πατηθρα κοντά στην ανοιχτή πόρτα στερεωμένη προς τα έξω κ βάλε μέσα στο κλουβί κοντά στην ανοιχτή πόρτα λιχουδιά. Μόλις ηρεμήσει κ καταλάβει τον χώρο, θα κατέβει κ θα πάει να φάει. Ειδικά όταν σιγουρευτεί ότι δεν κινδυνεύει να το κλείσεις. Για αυτό να είσαι κοντά αλλά χωρίς να φαίνεται ότι του δίνεις σημασία.
 
@ppansel , ίσως οι πόρτες των δύο κλουβιών να μπορεί να "ενωθούν", ανοικτές εννοώ και σε επαφή τα κλουβιά μεταξύ τους και να ωθήσεις το πουλάκι να μπει στο μικρό κλουβί, χωρίς να το πιάσεις.
 
@ppansel , ίσως οι πόρτες των δύο κλουβιών να μπορεί να "ενωθούν", ανοικτές εννοώ και σε επαφή τα κλουβιά μεταξύ τους και να ωθήσεις το πουλάκι να μπει στο μικρό κλουβί, χωρίς να το πιάσεις.

Αυτό ακριβώς κάνω και εγώ όταν θέλω να κάνω "μετακόμιση" από το ένα σπίτι στο άλλο!!!
 
Αυτό ακριβώς κάνω και εγώ όταν θέλω να κάνω "μετακόμιση" από το ένα σπίτι στο άλλο!!!
Για να μην παρεξηγηθώ: όταν λέω "σπίτι" δεν εννοώ το δικό μου αλλά των καναρινιών (κλουβιά)!
 
@xrisoula Καλημέρα εγώ τώρα τελευταία το πηγαίνω στο δωμάτιο που έχει 2 καναπέδες κι ένα γραφείο μόνο, του ανοίγω την πόρτα και βγαίνει έξω έρχεται κάθεται δίπλα μου πετάει από τον ένα καναπέ στον άλλον δεν υπάρχει πουθενά τροφή οπότε ξαναμπαίνει μόνο του μεσα...θέλει πολύ υπομονή εγω βλέπω ότι του αρεσει και δε με φοβαται.
 
@sofiamat18 πόσο μου αρέσει να ακούω για καναρίνια που βολτάρουν στον χώρο τους.😍 Σοφία κλείνε τις πόρτες ακόμα κ αν είσαι απόλυτα σίγουρη ότι δεν πάνε σε άλλο δωμάτιο. Ο Σοφοκλής μου εχθές αποφάσισε ότι ότι είδε είδε από την κρεβατοκάμαρα μου κ λίγο πριν τις επτά που πήγα να τον κλείσω στο κλουβί για ύπνο, αποφάσισε να πετάξει από την πόρτα που δεν την είχα κλείσει ερμητικά, να περάσει από σκοτεινό χωλ (!!) για να στρίψει κ να καταλήξει στην φωτεινή κουζίνα. Βραδινή γυμναστική εκατέρωθεν, τσεκ!
 
@MARY58 εννοείται η πόρτα του δωματίου κλειστή όλα τα έχω ελέγξει για να μην το κυνηγάω στο σπίτι εγώ φοβάμαι πιο πολύ από αυτό...ο Ερρίκος κάθεται στα πόδια μου και με κοιτάει 😁😁😁
 
Back
Top