Ασθένειες Αφωνο καναρινι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης leon
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Έδεσσα
Καλημέρα καλή εβδομάδα :D

Χθέσ το απόγευμα ενας φίλος μου έφερε ένα καναρίνι το οποιο είχε κάτσει στην αυλή του μιας και σουρούπωνε.. Με δαχτυλίδι(αρσενικό)κ ένα υπέροχο χρώμα γκρί σταχτη πολύ εντυπωσιακό.Αλλά άφωνο ενώ το πουλί είναι ζωηρό μετα απο ώρα είδα ότι ανοιγε το στόμα κ δεν έκανε κάτι, αφού το έβαλα σε ένα κλουβί το περοιπ.ήταν κινητικό αλλα απο φωνή ούτε τσιου.. Το ακουσα και το πουλί σαν να τριγλίζει είναι κριμα να το αφήσω μαλλον γι αυτό το αφησε ο προηγ.ρίχνει κ πουπουλα. Κάποιο φαρμακο για το άσμα τι να κάνω;ίσως κ κελαηδήνη;
του εβαλα άυγοτρ. Κιτρινη, βιταμ. κοκκινη, άμμο, κ νερό με βιταμίνη μηπως επιβαρ. Το αναπνευτικο κατι απο αυτά; τι χρειάζεται΄τώρα.?

πιθανον να εχει ακαρεα Ακάρεα της Τραχείας

σχετικα με την τροφη τις λεγομενες κιτρινες και κοκκινες "βιταμινες" που μονο αυτο δεν ειναι δεν θα σου τις συνιστουσα.σπορους, αυγουλακι(οχι καθε μερα) καποιο φρουτο ή χορταρακι καλα πλημενο, αμμο και την αλλη βιταμινη που μπαινει στο νερο αλλα σωστη δοσολογια και για τις ημερες που γραφει.

αν μπορεις πηγαινε το σε πτηνιατρο αν υπαρχει εκει

Δημητρη ευχαριστώ πολύ για όλα τα χρησιμα που διάβασα. Πιστεύεις πάντως πως είναι απο ακάρεα όλο αυτο και έχει δημιουργηθεί.υπάρχει πιθανοτητα να αποκτήσει πάλι φωνή;το πουλί όντως ξηνεται... Να του αφήσω δηλαδή μόνο τροφή κανονική;σπόρους οταν λες; τι θα συνιστούσες εσύ; και κατι άλλο το έβαλα μαζί με τα αλλα δύο καναρίνια που έχω είναι επικυνδ.? να το απομ. Βεβαια το καθένα σε δικο του κλουβι...ρωτάω πολλα αλλα είναι κάτι περίεργο για μένα..

Μπορεί να απλώς να είναι θηλυκό και να μην έχει κανένα πρόβλημα το σκέφτηκες αυτό?
Το άνοιγμα του στόματος σημαίνει πολλά αλλά όχι ντε και καλά ακάρεα.
Αν είναι γκρίζο νομίζω ότι το τελευταίο που θα ενδιέφερε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του θα ήταν η φωνή.

Εγώ λές αφού είναι καινούργιο και το βρήκες ελεύθερο, να το βγάλεις αμέσως από τα άλλα δυο και να μπει σε καραντήνα..Αν όντως έχει ακάρεα θα σου κολλήσει και τα άλλα πουλακια!

Καλησπερα σε ολους τους φιλου του φορουμ. Το ιδιο ακριβως προβλημα με τον Leon αντιμετωπιζω και γω.Αγορασα προχθες ενα καναρινακι γκρι αρσενικο υγιεστατο και ιδιαιτερα ζωηρο! Παρατηρησα ομως οτι δεν μπορει να βγαλει φωνη και οταν βγαζει ακουγεται πολυ χαμηλοφωνα. Προληπτικα χορηγησα μια σταγονα παλμοσαν και πολυβιταμινη. Το πουλακι μου ειπαν οτι ειναι 9 μηνων αν και το δαχτυλιδι που εχει δεν λει τιποτα. Μηπως φταιει το οτι ειναι μικρο;

Μαυρο ειναι το δαχτυλιδι. Μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα απο το χρωμα και μονο;

Σύμφωνα με ενα παλιότερο πόστ του Κ. Μακη

.

το πουλάκι σου ειναι γεννημένο μεσα στο 2007, οποτε...

• Like
Αντιδράσεις: PRO
Κοίτα μήπως το πουλάκι είναι θηλυκό! Αν παρουσιάζει κάποια άλλα συμπτώματα, κανε πλήρη περιγραφή αυτών για να σε βοηθήσουν όσοι γνωρίζουν ! 🙂

ναι θα ενημερωσω. Παντως το δαχτυλιδι ειναι μαυρο αλλα ανοικτου τυπου και δεν αναγραφει τιποτα οποτε το συμπερασμα για την ηλικια μου φαινεται λιγο δυσκολο και περιεργο...

Εκτός από την ημερομηνία που αναγράφεται στο δαχτυλίδι και το χρώμα του δαχτυλιδιού δείχνει με σιγουριά την χρονιά που γεννήθηκε!

• Like
καλησπερα παιδια σηγνωμη που θα γυνω κακος αλλα πιστευω οτι πρεπει για το καλο ολλων:
1)το οτι το δαχτυληδι ειναι μαυρο δεν σημενει τιποτα απολητος εκτος και αν ειναι κληστου τυπου που γραφει την χρονολογια
2)καλο ειναι να παρατηρουμε τα πουλακια που περνουνουμε απο πετ σοπ και ακομα αν δεν τα παρατηρουμε στο μαγαζι γιατι μας αρεσε πολυ το πουλακι και το πηραμε να του δωσουμε ενα χρονικο περιθοριο να γκληματιστει στο νεο περιβαλων και φισηκα να το παρατηρουμε καθημερινακαι οχι διαβασαμε δυο πραγματακια και τσουπ του βαζουμε φαρμακο και περιμενουμε να γυνει καλα το πουλακι που ισος και να μην εχει και τηποτα
3) υπαρχουν και χαμηλοφονα καναρινια εκτως απο αυτα που κελαιδανε δηνατα
4)κοιταμε και σηγουρεβομαστε τι ειναι αρσενικο η θυλικο

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΧΩΡΗΣ ΛΟΓΟ

απλα ρε παιδια νιωθω εξαπατμενος γιατι ο"κυριος" στο πετ σοπ μου ειπε οτι ειναι κατω του ενος ετους και τελικα προεκυψε 2 ετων.Αλλη φρα προσεχω το δακτυλιδι πολυ περσστερο.

Σεβαστη η αποψη σου Γιαννη ομως το καναρινι που αγορασα το παρατηρησα για 10 λεπτα τουλαχιστον και εδειχνε πολυ υγιες την φωνη του δεν μπορεσα να την διακρινω καθως ηταν με αλλα 50 πουλια μαζι. Οσο για το παλμοσαν επειδη το εχω δουλεψει αρκετα ξερω οτι μπορει να εφαρμοστει μια φορα ως προληψη οταν υπαρχουν υποψιες.Ισως δεν εχεις χασει πουλι απο ακαρι για να ξερεις πως ειναι... Κ δεν σου το ευχομαι. Οποε λιγο περισοτερη κατανοηση.

αφου δεν γραφει τιποτα δεν μπωρουμε να ξερουμε ποσο χρονον ειναι!
κατανοηση εχω φιλε μου και παρα πολυ μαληστα και εγω εχω χασει πουλι απο ακαρι! Εσυ και μερηκοι αλοι ξερουν πανω κατω καποια πραγματα για τα σημπτοματα των αρωστιων και πως να χρησημοποιοισουν καπο φαρμακο, οτι εγραψα το εκανα γιατι ειναι πολυ νεοι που τωρα πηραν ενα πουλακι και οτι διαβαζουν πανε και το κανουν αντι να το ψαξουν περισοτερο

• Like
Αν το δακτυλίδι είναι ανοικτού τύπου δεν μπορεί να σου πει τίποτα απολύτως.

• Like
Back