Γενικά Βάζω στα budgie μου να ακούν ήχους άλλων budgie

Bilpapp01

PB New Member
Εγγραφή
22 Φεβ 2022
Μηνύματα
45
Πόλη
Κορινθος
Βαζω στα παπαγαλάκια budgie μου(1 αρσενικο και δυο θυληκα) κελαηδασματα αλλων budgie στο youtube και μερικες φορες κελαηδασμα που κανουν στην αναπαραγωγή τους, θα ηθελα την γνωμη σας για αυτο.
 
@Bilpapp01
Δεν έχει κανένα νόημα σε τρία budgie να βάζουμε ήχους από το you tube.
Δίνουν και μόνα τους συναυλία, δεν χρειάζονται βοήθεια.😁
Όσο για τους ήχους, καλέσματα, αναπαραγωγής το μόνο που κάνουν είναι να τα ξεσηκώνουν χωρίς λόγο.
Η αναπαραγωγή γίνεται όταν θέλουν τα πουλάκια και υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες, όχι όταν θέλουμε εμείς.
 
@Vada Το προβλημα ειναι οτι δεν γινεται συναυλια. Η λορα(δυο χρονων περιπου) ειναι παρα πολυ ηρεμο πουλακι, και κανει μονη της συναυλια οταν μιλαω εγω η οταν βαζω να ακουσω μουσικη. Το αρσενικο που εχω μου το εδωσε ο αδερφος μου την πεμπτη και φαινεται και αυτο πολυ ηρεμο ή ειναι ακομα στρεσαρισμενο(αυτα τα δυο τα εχω μαζι). Το θυληκο ειναι 7-8 μηνων και ειναι παρα πολυ ζωηρο μεσα στο κλουβι του αλλα μιλαει μονο λιγες φορες αν ακουσει τα αλλα.
 
Τα θηλυκά συνήθως δεν τραγουδούν πολύ, προτιμούν να ροκανίζουν ξύλα και να παίζουν. Κι εγώ έχω τρία παπαγαλάκια, συνχά βάζω ήχους από πτηνά, μπάτζι και μη, γιατί αλλιώς το αρσενικό είναι κάπως υποτονικό για λόγους υγείας. Αλλά εφόσον μιλάμε για πουλάκι που δεν έχει κλείσει 3 ημέρες στο νέο του σπίτι, το τραγούδι είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό του.
 
@Bilpapp01 Δεν είναι ηθικό το θέμα. Γενικά βοηθαει ένα στρεσαρισμένο πουλάκι να μην αισθάνεται μόνο. Δεν νομίζω ότι μπορεί να πει κανείς σοβαρά αν είναι καλό ή κακό, εκτός κι αν χτυπιούνται στα κάγκελα. Αν τα χαροποιεί, ναι, γιατί όχι, δεν θα προκαλέσει ορμόνες πχ. ΄Αλλωστε δεν μπορούν να τραγουδούν και ασταμάτητα, από ένα σημείο και μετά θα αρχ΄θσουν να αγνοούν τα κελαηδίσματα για να κάνουν και άλλες δουλειές. Αν κάποιο έχει μουσικό αφτί μπορεί να το διασκεδάζει να ακούει και να μιμείται άλλα πουλάκια, αν όχι, πολύ πιθανό να είναι αδιάφορο. Αυτό για το κελάηδισμα αναπαραγωγής δεν το ξέρω, τι ακριβώς εννοείτε?
 
Αυτό για το κελάηδισμα αναπαραγωγής δεν το ξέρω, τι ακριβώς εννοείτε?
Ενίοτε στα καναρίνια, προκειμένου να ζευγαρώσει το αρσενικό, ο εκτροφέας σαν κόλπο, μπορεί να βάλει ήχους από άλλο αρσενικό, ώστε αυτό που έχει να αισθανθεί ανταγωνιστικά ας πούμε και να προχωρήσει στην πράξη εξασφαλίζοντας τη μετάδοση των γονιδίων του στην επόμενη γενιά. Στην πράξη κάποιοι λένε ότι (αναλόγως και των συνθηκών) το συγκεκριμένο τρικ πετυχαίνει. Ίσως λοιπόν να εννοεί αυτό που περιγράφω παραπάνω.
 
@ianos Υπέθεσα ότι κάτι τέτοιο εννοεί, χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες βέβαια. Στα μπάτζι κάτι τέτοιο δεν νομίζω να ισχύει. Τα αρσενικά τα πηγαίνουν περίφημα μεταξυ τους συνήθως. Τα αρσενικά μπάτζι κάνουν κάποια μουρμουριτά και κινήσεις με το κεφάλι που μοιάζουν με σπασμούς όταν φλερτάρουν, αλλά το πιο πιθανό αν υπάρχει άλλο αρσενικό να πάει να φλερτάρει το αρσενικό, όχι το θηλυκό! Ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός, φαίνεται! Όχι ότι είναι ανήκουστο να σφαχτούν δύο αρσενικά, έτσι την πάτησε και ο Σκρουτζ άλλωστε, αλλά συνήθως προκύπτει σε καταστάσεις ακραίου ανταγωνισμού σε αναπαραγωγή με κλούβες με πολλά πουλιά μέσα, που όντως αυτό συνέβη στον Σκρουτζ.
 
Back
Top