Αναπαραγωγή Θέλω να κάνω αναπαραγωγή τα budgie μου

@Nausicaa Η μπλεδουλα νομιζα πως ηταν αρσενικο και το ονομα της ειναι aragorn. Επισης το λευκο ειναι ο κασπερ και θα της αλλαξω ονομα φυσικα. Εαν αυριο παρω ενα αρσενικο ενηλικο budgie θα μπορουσα να το βαλω μαζι με το πυρωμενο θυληκο για να 'προλαβω' την αναπαραγωγικη περιοδο?

@Bilpapp01 Χεχε, σωστά, σωστά, συγγνώμη, ξεχάστηκα! Κρίμα, γιατί ταιριάζει πολύ το Κάσπερ!

Όχι, δυστυχώς, δεν θα έχετε αναπαραγωγή φέτως. Καταρχάς όταν φέρνουμε καινούργιο πουλάκι στο σπίτι περνά υποχρεωτική 40ήμερη καραντίνα σε άλλο κλουβί σε άλλο δωμάτιο ω΄στε αν έχει κάτι, να μην αρρωστήσουν όλα. Μετά πρέπει να γνωριστούν με τα άλλα πουλάκια, το οποίο φέρνει στρες, και στρες με αναπαραγωγή δεν γίνεται. Μόνο εφόσον έχουν περάσει καιρό μαζί και τα πηγαίνουν καλά μπορείτε να περάσετε σε διαδικασία αναπαραγωγής, αλλιως μπορεί να χυθεί αίμα στην κυριολεξία. Συγκεκριμένα, σημερα χύθηκε το δικό μου - βλέπετε μόλις εχθές έφερα το καινουργιο παπαγαλάκι, ένα αρσενικό, στο δωμάτιο των πτηνών (καποτε ήταν δικό μου το δωμάτιο...) και ένα από τα θηλυκά είναι επιθετικό πολύ, πήγε να τον δαγκώσει και έβαλα το χέρι μου μεταξύ τους την τελευταία στιγμή. Εξαρτάται βέβαια από τον χαρακτήρα του καθε πτηνού, και το συγκεκριμένο θηλυκό είχε πάντα θέματα θυμού ενώ το αρσενικό είναι πάντα τρομαγμένο, αλλά η προσοχή δεν βλάπτει.

Επιπροσθέτως, η αναπαραγωγή, όπως θα σας ενημερώσουν και πιο αναλυτικά εκτροφείς του φόρουμ, είναι ολόκληρη διαδικασία που ξεικνά καιρό προτού ζευγαρώσουν τα πουλάκια. Χρειάζονται ειδική διατροφή με έξτρα πράγματα υπό την καθοδήγηση πτηνιάτρου. Τέλος, εφόσον είστε τόσο καινούργιος στην φροντίδα μπάτζι γενικώς δεν είναι καλή ιδέα η αναπαραγωγή. Έχετε τρία παπαγαλάκια, αυτό από μόνο του απαιτεί δουλειά και γνώσεις, δεν υπάρχει λόγος να βάλετε άλλο ένα τεράστιο πακέτο μελέτης στο κεφάλι σας. Προσωπικά δεν συμφωνώ καν με την αναπαραγωγή κατοικιδίων από ιδιοκτήτες, νομίζω ότι παραείναι επικίνδυνο και υπάρχουν ούτως ή άλλως πολλά πουλάκια που χρειάζονται σπίτι, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι ώρα τώρα. Με το καλό του χρόνου, εαν συνεχίζετε να πιστευετε ότι είναι κάτι που σας ενδιαφέρει και πιστεύετε ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε. Άλλωστε με τρία θηλυκά ούτε ψύλλος στον κόρφο σας!

Σχετικά με την καραντίνα διάβασε εδώ.https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/

Αν αγοράσεις αρσενικό, μετα τις 40 ημέρες μπορείς να κάνεις σταδιακή γνωριμία (σε διπλανά κλουβιά για άλλες 1-2 εβδομάδες) με το ενήλικο θηλυκό σου και έπειτα να επιχειρίσεις να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή. Προϋπόθεση είναι το να διαλέξεις ένα ενήλικο και σίγουρα αρσενικό μπάτζι. Τι θα τα κάνεις άραγε τόσα πουλιά, έχεις σκεφτεί;

Καλησπέρα! Να πω κι εγώ την άποψή μου. Αναπαραγωγή μπορείς να κάνεις αλλά.. Όσο ωραίο και αν ακούγεται, όσο ωραίο και αν είναι, δεν πρέπει να κάνεις κάτι επιπόλαια οδηγούμενος από τον έντονο ενθουσιασμό σου. Διότι νομίζω όλοι έτσι ξεκινήσαμε, και είναι εύκολο να ξεχαστείς και να κάνεις κάτι που όμως δεν αρμόζει στην εμπειρία σου. Σκέψου το καλά, η αναπαργωγή όσο υπέροχη και να είναι δεν είναι σίγουρη και καθόλου εύκολη

@Nausicaa @Φοίβος Καλησπέρα σας . Σας ευχαριστώ πολυ γιατι τις συμβουλες σας. Δεν αγορασα πουλακι, ο αδερφος μου ομως που μενει κατω απο εμενα ειχε ενα αρσενικο μονο του το οποιο ειχε γνωριστει παλαιοτερα με το δικο μου και ηταν διπλα διπλα σε διαφορετικα, επειτα για λιγο καιρο που ελειπε ο αδερφος ηταν και μαζι. Ετσι του εδωσα το γαλαζιο θυληκο και πηρα αυτο το αρσενικο το οποιο οτι φαινεται ειναι ετοιμο για αναπαραγωγη. Δεν θα βιαστώ ομως τα εχω σε κλουβια διπλα διπλα και θα τα βάλω μαζι σε μια βδομαδα.
[automerge]1645710354[/automerge]
@Alexx Ευχαριστω πολυ για την γνωμη σου. Θα την λαβω υποψην μου.

Δεν θα βιαστώ ομως τα εχω σε κλουβια διπλα διπλα και θα τα βάλω μαζι σε μια βδομαδα.
Xρειάζονται κανονική καραντίνα, το ότι δεν προήλθε από κατάστημα δεν σημαίνει ότι δεν έχει κάτι. Ο Φοίβος έβαλε λινκ για την καραντίνα, θα σας κατατοπίσει.

Back