Διατροφή Βάψιμο μικρών καναρινιών

Manos Tyro

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιαν 2019
Μηνύματα
330
Καλησπέρα, σε όλους και καλή Κυριακή!
Το ζευγάρι κόκκινα έντονα καναρινια μου,έβγαλαν 4 μικρά! Αυτά τώρα είναι 39 ημερών. Άρχισαν και τρώνε μόνα τους. Έχουν ένα αχνό πορτοκάλι χρώμα. Τονίζω ότι δεν θέλω να τους δώσω χρωστική στο νερό. Θα πρέπει να δώσω κόκκινη αυγοτροφη για να κοκκινίσουν, αν ναι, μέχρι πότε; Τι άλλο θα μπορούσα να δώσω; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων!
 
Και η χρωστικη της αυγοτροφης ομως μεσα απο το συκωτι δεν θα μεταβολιστει;

Απο περιεργεια ρωταω γιατι δεν εχει τυχει ποτε να ασχοληθω με πουλια που να χρειαζονται χρωστικες.
 
Στο νερό δεν βάζω ούτε εγώ, θέλω τα πουλιά μού να έχουν καθαρό και φρέσκο νερό κάθε μέρα και για τον λόγο ότι θα σου κάνουν χάλια όλο το κλουβί τοίχους κτλ. αν κάνουν μπάνιο στην ποτιστρα, δεν έχει σημασία αν θα βάλεις την χρωστική στο νερό η την αυγοτροφη είναι το ίδιο για το συκώτι τούς σημασία έχει να τηρηθούν η δοσολογιες τής χρωστικής και τα πουλάκια σού δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, επίσης το γαιδουραγκαθο βοηθά στην αποτοξίνωση του συκωτιού και μπορείς να το προσφέρεις σε μορφή πουδρας με την αυγοτροφη τούς, τώρα δεν ξέρω κατά πόσο θα βάφουν καλά τα πουλάκια σού γιατί έχεις αργήσει να δόσεις χρωστική οπότε μην περιμένεις τέλεια αποτελέσματα για φέτος, υπάρχει και ο φυσικός τρόπος βαψιματος αλλά το αποτέλεσμα δεν νομίζω ότι θα σού αρέσει, θα είναι πορτοκαλί προς το κόκκινο και φυσικά για ένα καλό αποτέλεσμα την μεγαλύτερη σημασία έχει η ποιότητα τον πουλιών.
[automerge]1559478941[/automerge]
Και αν θέλεις περίμενε μέχρι να γίνουν 45 50 ημερών και ξεκίνησε τότε την χρωστική τουλάχιστον να κάνεις μια προσπάθεια για λευκοπτερα εφόσον είναι 39 ημερών τώρα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα δίνω από τους γονείς κόκκινη αυγοτροφη! Να την συνεχισω;
Ναι και δεν θα την διακοψεις μέχρι να τελειώσει η πτεροροια ούτε θα αφήνεις κενά κάθε μέρα να έχουν κοκκινη αυγότροφη και οχι κόκκινη βιταμίνη που πουλανε στα πετ χύμα
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πείτε κάποια Μάρκα παιδιά
Από έτοιμες δεν μπορώ να σε βοηθήσω εγώ δεν έχω δουλέψει καμία οπότε λίγο υπομονή να δει το θέμα κάποιος που έμεινε ικανοποιημένος με κάποια απο αυτές εγώ προτιμώ ουδέτερη αυγοτροφη και την χρωστική την βάζω εγώ.
Ρίξε μια ματιά σε easyyem red, cede eggfood red, manitoba pate red, deli nature eggfood red moist.
 
Θα πρέπει να δώσω κόκκινη αυγοτροφη για να κοκκινίσουν, αν ναι, μέχρι πότε;
Να δώσεις μέχρι τουλάχιστο και το τέλος του καλοκαιριού και ίσως και για ένα - δυο μήνες παραπάνω αν χρειαστεί.
Για να γίνουν κόκκινα τα πουλιά αυτά πρέπει να γίνει λήψη χρωστικής...
Υπάρχουν αρκετές να καλύπτουν τις απαιτήσεις σου όταν αυτές δεν είναι ιδιαίτερα "αυξημένες"...
Πείτε κάποια Μάρκα παιδιά
Μια καλή λύση σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι κι αυτή http://zoopolispetshop.gr/index.php?route=product/product&path=64_88&product_id=666
 
Απο περιεργεια ρωταω γιατι δεν εχει τυχει ποτε να ασχοληθω με πουλια που να χρειαζονται χρωστικες.
Αντώνη, ο Μάνος, όπως και οι περισσότεροι που εκτρέφουν καναρίνια που χρήζουν χρωστικής στην διατροφή τους, αποφεύγουν την υδατοδιαλυτή χρωστική για λόγους υγιεινής. Θέλουν το νερό που προσφέρεται στα πτηνά να είναι καθαρό. Ιδίως το θέρος, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ελλοχεύει ο κίνδυνος της αλλοίωσης του νερού αν προστίθεται χρωστική ή βιταμινούχα σκευάσματα. 😉
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα Μάνο! 🙂

Το ζευγάρι κόκκινα έντονα καναρινια μου,έβγαλαν 4 μικρά! Αυτά τώρα είναι 39 ημερών. Άρχισαν και τρώνε μόνα τους. Έχουν ένα αχνό πορτοκάλι χρώμα.
Είχες ξεκινήσει την χορήγηση χρωστικής μια με δύο εβδομάδες πριν την φωλεοποίηση;
 
Δεν πειράζει. Ούτως ή άλλως τα νεαρά πτηνά θα αντικαταστήσουν το νεογνικό φτέρωμα στην πτερόρροια και μέσω της χρωστικής θα έχουν το επιθυμητό κόκκινο χρώμα.

Απλώς, συστήνεται από τους εκτροφείς κόκκινων εντόνων και χιονέ, να χορηγείται η χρωστική στους γεννήτορες πριν την έναρξη της αναπαραγωγής. Υπάρχουν διαφορετικές γνώμες. Άλλοι μια εβδομάδα πριν την αναμενόμενη ωοτοκία, δηλαδή στην οικοδόμηση της φωλιάς, άλλοι στην γνωριμία του ζευγαριού. Με αυτή τη μέθοδο, τα νεαρά κόκκινα θα έχουν καλό χρωματισμό στις φτερούγες και στην ουρά, μιας και στην πτερόρροια τους, αυτά τα φτερά δεν αντικαθίστανται, παρά μόνο στο πρώτο έτος ζωής τους.

Εσύ που δεν στοχεύεις σε διαγωνισμούς, δεν σε απασχολεί πολύ. Απλά σου τα εξήγησα για να σε βοηθήσω, ώστε να τα γνωρίζεις και να τα "βάψεις" καλύτερα!
 
Μιας και θεωρούμε (ειναι) το petbirds μια από της καλύτερες πηγές πληροφοριών για τα πτηνά και την διαχείριση τους. Πρεπει να γράφονται όλες η πρακτικές, κπόψεις, γνώσεις, εμπειρίες κτλ.
όπως και σε παλιότερες αναρτήσεις μου έτσι και τώρα θα υποστηρίξω και θα πω ότι εγώ χορηγω χρωστικές μέσο του νερού κυρίως στα φετινά πουλιά! τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά και αλανθαστα! τώρα η διαχείριση ίσως να απαιτεί λίγο περισσότερο δουλειά.
το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω είναι ότι θα λερώσει το κλουβί και ο χώρος γύρω από αυτό!
το μίγμα που φτιάχνεις το διατηρείς στη ψυγείο (αν περισσεύει) και έτσι αποφεύγεις οσμές κτλ λόγο θερμοκρασιών το καλοκαίρι, οι ποτιστρες που θα χρησιμοποιείς να είναι 40 ml η κάθε μία και ανάλογα τον πληθυσμό στην εκάστοτε κλούβα βάζεις 2 ή 3 κτλ ο λόγος είναι προφανές για μα εξαντληθεί το νερό, χωρίς να μείνει πολλές ώρες το μίγμα και ανάψει! αυτό απαιτεί τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα αλλαγή, έτσι και αλλιώς και σκέτο νερό να έχεις με τις ζέστες δύο φορές την ημέρα το αλλάζεις! Και σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό χωρίς σκιές, νερά, αλλού έντονο / ατονο κτλ στο χρωματισμό του πουλιού !

Σωστά... όσοι έχουν γνώσεις και σέβονται αυτό κάνουν.
. Με αυτά που έγραψα ίσως να μην ανήκω στην κατηγορία
 
Back
Top