Βίντεο Τσαλαπετεινού (Upupa epops)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
Δείτε ένα βίντεο με τσαλαπετεινούς.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Αν συνεχιζόταν λίγο ακόμη το βίντεο, θα ακούγαμε πιθανόν και τον κοφτό, οξύ ήχο σαν δυνατό σφύριγμα που κάνει όταν πετάει.

Με την ευκαιρία, αν γνωρίζετε συμπληρώστε στον κατάλογο την ονομασία που έχει ο τσαλαπετινός στην περιοχή σας. Αριθμός 8. :)
 
Aν και δεν είμαι απο την όμορφη Κύπρο, γνωριζω οτι η κυπριακή του ονομασία είναι Πουπούξιος λόγω του τρισύλλαβου ουπ-ουπ-ουπ που ακούγεται υπόκωφο, επαναλαμβανόμενο, που παρόλο που είναι αδύναμο σε ένταση από κοντά, ακούγεται πολύ μακριά!

Ο τσαλαπετεινός είναι από τα πιό όμορφα και φανταχτερά πουλιά της Ελληνικής υπαίθρου. Το μήκος του σώματος του αγγίζει τα 29 εκατοστά ενώ το μακρύ στενό και ελαφρώς κυρτό ραμφος τους έχει μήκος 4-5 εκατοστά. Το άνοιγμα των φτερούγων του φτάνει το μισό μέτρο περίπου. Εχει φαρδιές αμβλείες ασπρόμαυρες φτερούγες, το πέταγμά του είναι βαθύ, ασταθές και με ακανόνιστο ρυθμό. Συνήθως πετά χαμηλά πάνω απο το έδαφος. Κατά την προσγείωση ξεδιπλώνει το λοφίο του που έιναι και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του. Είναι αποδημητικό πουλί και επισκέπτεται την χώρα μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Φτιάχνει την φωλιά του σε τρύπες δέντρων, τοίχων, σε ξερολιθιές κτλ. Θα τον δούμε συνήθως στο έδαφος να ψάχνει για την τροφή του η οποία περιλαμβάνει κυρίως έντομα και σκουλίκια.
 
Σήμερα κάνοντας βόλτα στην πιο νότια μεριά του νησιού της Ρόδου στην περιοχή Πρασονήσι βρέθηκα τετ at τετ με ένα μικρό φίλο, είχα την φωτογραφική στην τσέπη και δεν έχασα χρόνο απολαύστε τον...

P3100214.webp P3100215.webp P3100216.webp P3100217.webp
 
οντος οι τσαλαπετεινοι ειναι παρα πολυ ομορφα πουλια και ιδιαιτερη ομορφια δινει το χρωμα των φτερων του οταν φτερουγιζει(οταν πεταει)το χωριο μου ειναι γεματο απο αυτα τα ομορφα πουλια.
 
δημητρη εχω μα δω αυτο το πουλι απο μικρος στο χωριο του πατερα μου το Πτελεο μαγνησιας. Να σαι καλα που μου το θυμισες και βρηκες και αυτες τις χρησιμες πληροφοριες γιαυτο!
 
Back
Top