Φροντίδα Βαρυχειμωνιά και καναρίνια σε εξωτερικό χώρο

Εγω προσωπικα εχω καθαρα εξωτερικη εκτροφη και το υλικο που χρησιμοποιω ειναι ο λευκος μουσαμας.

DOdFOS6.webp

Νιωθω οτι κανει αντιστοιχη δουλεια με το ναιλον αλλα ειναι καλυτερο αισθητικα.

Ναι μεν το μειγμα μου αποτελειται απο λιπαρους σπορους αλλα ειναι σαφως φτωχοτερο σε αυτους απο το καλοκαιρινο μειγμα.


καναρίνια που διαμένουν σε εξωτερικό χώρο όλο το χρόνο, αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως η φύση προέβλεψε ώστε το νέο τους φτέρωμα(μετά την καλοκαιρινή πτερόροια) να είναι πιο ''σκληρό''

Τι εννοεις με αυτο; Τα πουλακια που διαμενουν σε εξωτερικους χωρους εξοπλιζονται διαφορετικα απο αποψη φτερώματος σε σχεση με τα πουλια που ειναι σε εσωτερικους χώρους;Γιατι εως τωρα δεν θα εκανα μια αλλαγη απο μεσα εξω μονο και μονο γιατι το πουλι δεν ειχε νιωσει τη μεταβαση απο τη ζεστη στο κρυο με φυσιολογικους ρυθμους ωστε να το συνηθισει και οχι γιατι εχει καποια ελλειψη σε φτερωμα η σε σκληροτητα φτερωματος.
 
Η εκτροφή μου είναι εξωτερική και τα κλουβιά σε πλαστική κατασκευή τύπου box, αφήνοντας ακάλυπτη μόνο την πρόσοψη. Έχω παρατηρήσει ότι ακόμη και σε μέρες με θερμοκρασία κοντά στο 0, που θα μου ήταν αδιανόητο να τους προσφέρω μπάνιο, κάποια απο τα καναρίνια έκαναν μπάνιο απο τις ποτίστρες. Οπότε αν υπάρχει αντιανεμική κάλυψη, δεν κινδυνεύουν από το κρύο, καθώς το αντιλαμβάνονται διαφορετικά απο εμάς.
 
Όποιο υλικό περιέχει αέρα, όπως για παράδειγμα η ''φούσκα περιτυλίγματος ή τα διπλά πολυκαρβονικά φύλλα προσφέρει καλύτερη θερμομόνωση από το αντίστοιχο υλικό χωρίς τον αέρα (πχ απλό ναύλον ή συμπαγές πολυκαρβονικό φύλλο. .
Αυτό γιατί απλά ο αέρας είναι πολύ καλό θερμομονωτικό και για αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε διπλά τσάμια στα παράθυρα μας.
Ακόμα και αν δεχτούμε ότι σε βάθος χρόνου οι διαφορά θερμοκρασία θα ισορροπήσει πάλι κερδισμένοι είμαστε αφού η μεταβολή γίνεται πιο αργά και είναι εις όφελος των πτηνών που έχουν περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούν.

Σε ένα κλουβί ερμητικά κλειστό με κάποιο μονωτικό υλικό η εσωτερική θερμοκρασία παραμένει υψηλότερη σε σχέση με το εξωτερικό χώρο. Η εσωτερική θερμοκρασία ωφελείται πρωτεύοντος στην ηλιακή ακτινοβολία που παγιδεύεται και δευτερεύοντος στην θερμοκρασία που εκπέμπουν τα πτηνά μας.

Στην περίπτωση της δικιάς μου εξωτερικής εκτροφής η εσωτερική θερμοκρασία το χειμώνα είναι τουλάχιστον 4 βαθμούς περίπου υψηλότερη σε σχέση με το εξωτερικό χώρο με την χρήση απλού νάιλον θερμοκηπίου και με μικρό παράθυρο ανοιχτό όλο το 24ωρο.
 
Back
Top