Φροντίδα Βαφή και χρώμα βαφής

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mlt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mlt

PB Member
Εγγραφή
20 Μαϊ 2008
Μηνύματα
410
Πόλη
Βόλος
Κάποιοι από εσάς, θα έχετε ίσως δει το dexion, όπου έχω τοποθετήσει (πάνω-κάτω) δύο κλουβιά διαστάσεων 60x45x50.
Σήμερα αγόρασα κουνελόσυρμα και κάλυψα το μπροστινό άνοιγμα του dexion (τα άλλα ανοίγματα είναι καλυμμένα με τζάμι), ώστε να βγάλω την όλη κατασκευή στην βεράντα μου, χωρίς τον φόβο των αρπακτικών και των αιλουροειδών (γάτες)
Κοιτάζοντας όμως τώρα αυτή την κατασκευή με την προσθήκη του κουνελοσύρματος, άρχισα σιγά-σιγά να σκέπτομαι, πως θα μπορούσα αντί να τοποθετώ τα δύο κλουβιά στο dexion, να χρησιμοποιήσω το ίδιο το dexion (τα 2 ανοίγματά του) ως κλουβιά, τοποθετώντας γύρω-γύρω κουνελόσυρμα.
Έβγαλα το συμπέρασμα ότι είναι αρκετά εύκολη αυτή η κατασκευή όπως σχετικά εύκολο θα είναι να φτιάξω πόρτες και ανοίγματα στο κουνελόσυρμα (χρησιμοποιώ εξωτερικές ταϊστρες, 2 ανά κλουβί, αυτές τις μεγάλες πλαστικές, διαφανείς που έχουν την αφαιρούμενη βάση για τα φλούδια των σπόρων). Έτσι θα έχω πλέον 2 κλουβιά με διαστάσεις 92x60x70 αρκετά μεγαλύτερα από αυτά που έχω τώρα και επί πλέον θα έχω ελεύθερα και τα κλουβιά που έχω τώρα, για μελλοντικές πιθανόν αγορές πουλιών.
Όλα καλά έως τώρα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα για το οποίο ζητώ την βοήθειά σας.
Το κουνελόσυρμα, ναι μεν είναι γαλβανιζέ, αλλά αργά ή γρήγορα, θα αρχίσει να μαυρίζει και να σκουριάζει.
Πιστεύω λοιπόν ότι, θα ήταν καλύτερα να το βάψω.
Ποιά μάρκα κατάλληλης βαφής θα μου προτείνατε που να κυκλοφορεί σε σπρέϊ και ποιό χρώμα θα προτιμούσατε;
(Το dexion έχει αυτό το γκρί χρώμα, που όλοι γνωρίζουμε)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όσες τυχόν λάβω απαντήσεις.
 
Θα πρότεινα ηλεκτροστατική ή επινικέλωση, ναι μέν θα πληρώσεις αρκετά χρήματα, αλλά το αποτέλεσμα και η αντοχή σε βάθος χρόνου είναι εκπληκτικά. Τώρα αν δεν θές να μπείς σε τέτοια διαδικασία, μπορείς να επιλέξεις ένα υδατοδιάλυτο χρώμα (λαδομπογιά νερού), και με κατάλληλη προεργασία να την κάνεις έτσι ώστε να κρατήσει αρκετό καιρό, φυσικά με την κατάλληλη συντήρηση. Σου λέω λαδομποδιά νερού γιατί λένε οτι είναι ''οικολογική'', για τα πουλία όμως έχω πολλές αμφιβολίες.
 
... Ναι μέν θα πληρώσεις αρκετά χρήματα...
Εκεί "κολλάνε" δυστυχώς οι περισσότερες καταστάσεις Γρηγόρη, για να μην πώ και ότι η όλη ιδέα μου "γεννήθηκε" για να "εξοικονομήσω" τα δύο κλουβιά, που μου έχουν κοστίσει 60 € το ένα...

Τί εννοείς με το "κατάλληλη προεργασία" της λαδομπογιάς;
Είμαι εντελώς άσχετος με αυτά
 
Χρειάζονται αστάρωμα πρώτα πριν το χρώμα, γιατί δεν θα ''κολλάει'', πριν απο αυτό πρέπει να τα τρίψεις με γυαλόχαρτο, και να τα πλύνεις με απορυπαντικό. Απο εκεί που θα πάρεις τα χρώματα θα σου εξηγήσουν πιο αστάρι (αντισκωριακό) θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις, καθώς και τι προεργασία μπορεί να χρειαστούνε (τρίψιμο κτλ). Φυσικά υπάρχουν και τα hammerite που δεν χρειάζονται αστάρωμα, και βγάζει χρώματα και για ειδικά μέταλα όπως το γαλβανιζέ και το αλουμίνιο, αλλά δεν ξέρω αν βγάζει αυτή η εταιρία ''οικολογικά''. Άλλη λύση είναι σε σπρέι, και συγκεκριμένα τα σπρέι που βάφουμε ψυγεία, ''οικολογικά'' εκεί μπορεί να υπάρχουν.
 
Δύσκολα μου βάζεις Γρηγόρη...
Τρίψιμο με γιαλόχαρτο...6 μέτρα κουνελόσυρμα, με ανοίγματα 12x26 χιλιοστά!
Ούτε στα πιό τρελά μου όνειρα.☹
Μάλλον θα προτιμήσω το σπρέϊ με το οποίο βάφουν τις σχάρες, άν δεν απατώμαι, των ψυγείων, άν βεβαίως υπάρχει κάτι τέτοιο και οι σχάρες αυτές δεν βάφονται στον φούρνο.
Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις, αύριο το πρωί θα επισκεφτώ κάποια χρωματοπωλεία για ενημέρωση.
 
Back
Top