Γενικά Καναρίνια 7 μηνών, από μπεζ χρώμα γίνονται πορτοκαλί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Alex alex
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν αλλάξεις οτιδήποτε στην διατροφή τους ,τα πουλάκια θα παρουσιάσουν χρωματικά "μπαλώματα" . Αυτά, (το βάψιμο), γίνονται προγραμματισμένα και απο την αρχή της αλλαγής πτερώματος. Εξ' άλλου δεν υπάρχει κανείς λόγος. Δεν πρόκειται να διαγωνιστούν. Με την διατροφή που έχουν θα αποδώσουν τα φυσικά χρώματα της γενετικής τους προδιάθεσης.
 
@mgerom οπότε συνεχίσω να δίνω κίτρινη αυγοτροφη.
Στα αλλα 5 καναρίνια που περιμένω να βγουν από το αυγό να τούς βάλω κόκκινη αυγοτροφη για να τους ταιζουν η γονείς τούς και να πάρουν το χρώμα πού πρέπει η όχι?
 
@Stavros δεν έχει ονομασία είναι σε ενα διάφανο σακουλάκι πού μου δίνουν από τό pet shop
Αυτό που σου δίνουν δεν είναι καν αυγοτροφή, ούτε και βιταμίνη (κάποια πετσοπ το ονομάζουν κι έτσι). Είναι υλικό άγνωστης σύστασης, πιθανά με προϊόντα αρτοποιίας και γλυκαντικές ουσίες, που θεωρώ ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό στη διατροφή των νεοσσών. Εφόσον έχεις λίγα πουλιά, θα μπορούσες να τους δίνεις αυγό σφικτό (σε βρασμό τουλάχιστον 12 λεπτά), χωρίς το τσόφλι όταν είναι μικρά, με το κέλυφος στη συνέχεια, ώστε να λαμβάνουν πρωτεΐνη, αρκεί να το αλλάζεις κάθε 2-3 ώρες διότι διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος της αλλοίωσής του με συνέπειες στην υγεία των πτηνών. Εναλλακτικά θα μπορούσες να παρασκευάσεις τη δική σου αυγοτροφή (δες στο φόρουμ, υπάρχουν αρκετά θέματα) ή να αγοράσεις μια αυγοτροφή του εμπορίου, επώνυμη (να έχει μάρκα δλδ) και σε κλειστή συσκευασία, την οποία θα ανοίξεις εσύ, όπως η cede morbido egg patee.
 
@ianos Κάτι τελευταίο για να κλείσω αυτό τό θέμα και να μην σας "κουράζω" άλλο κόκκινη αυγοτροφη δεν θα δώσω στα καναρίνια μου Μου είπατε να δώσω όταν θα είναι αρχές πτεροριας δλδ κάπου Σεπτεμβρίο σωστά?.
Επίσης όπως είδατε έχω ενα ζευγάρι πού έχουν έχουν χρώματα κόκκινα Σε 5 μέρες σχεδόν θα σκάσουν η νεοσσοι από αυτό το ζευγάρι.
εγω τι αυγοτροφη θα βάλω μέσα μία κίτρινη επώνυμη η μια κόκκινη επώνυμη ώστε να πάρουν το χρώμα αυτό που πρέπει (για τούς νεοσσους λέω)
 
@Alex alex από σένα εξαρτάται αν θα δώσεις κόκκινη αυγοτροφή ή όχι. Για να αποφασίσεις, να ξέρεις ότι το κόκκινο χρώμα είναι τεχνητή χρωστική που καταναλώνουν τα πουλιά για να μεταφερθεί μέσω μεταβολικών διεργασιών στο πτέρωμα. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί μία σχετική επιβάρυνση στον οργανισμό του που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου όταν αποφασίζεις αν θεωρείς απαραίτητη την εμφάνιση του κόκκινου χρώματος ή όχι.

Αν έχεις λόγους όπως να διαγωνιστούν τα πουλιά σε έκθεση ή να αναδειχθούν οπωσδήποτε τα κόκκινα χρώματα τους επειδή σου αρέσουν, τότε η χορήγηση της χρωστικής είναι απαραίτητη.

Αν σου αρέσουν όπως είναι, δεν χρειάζεται να δώσεις κόκκινη αυγοτροφή. Διατροφικά δεν έχει διαφορά η κίτρινη με την κόκκινη, είναι το ίδιο θρεπτικές.

Αν τελικά δώσεις χρωστική, πρέπει να δοθεί ΠΡΙΝ ξεκινήσει η πτερόρροια και όταν μιλάμε για μικρά πουλάκια, αρκετά ΠΡΙΝ γίνει το πρώτο αυγό. Διαφορετικά το βάψιμο θα είναι ανομοιόμορφο.

Τέλος, αν αποφασίσεις να δώσεις κίτρινη αυγοτροφή, να δώσεις πραγματική αυγοτροφή και όχι κίτρινες σκόνες, για τους λόγους που σου εξήγησε ο Γιάννης. Διαφορετικά, το αυγό είναι εξίσου καλό.
 
Στην τρίτη φωτογραφία του ποστ 12 το κλουβάκι μοιάζει σκουριασμένο, αν δεν το έχεις αλλάξει θα χρειαστεί αλλαγή.
 
Παιδιά τελικά αγόρασα αυτην την κόκκινη αυγοτροφη ποια είναι η γνώμη σας?
 

Συνημμένα

  • IMG_13042021).webp
    IMG_13042021).webp
    87,1 KB · Προβολές: 5
Back
Top