Αναπαραγωγή Βγηκαν απο τη φωλιά αλλα δεν τρωνε

natasa--dr

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2010
Μηνύματα
26
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σας.. Εχω κάποιες απορίες σχετικα με τους νεοσσούς μου.. Εχω 3 και τους μεγάλωσα με ταισμα στο χερι στο χερι γιατι η καναρα τα παράτησε.. Απο αυτα που εχω διαβασει μάλλον άργησαν να πετάξουν.. Βγηκαν απο τη φωλιά την 18 μερα..σημερα ειναι 21 ημερών και πετάνε κανονικα.. Το θεμα μου ειναι οτι δεν τρώνε.. Τους εβαλα αυγο και μηλο αλλα τα βρισκω άθικτα.. Τροφή απο εμενα δεν τρώνε πλεον οσο και αν προσπάθησα.. Τι κανω σε αυτη την περίπτωση;
 
Σπόρους έχεις βάλει φαντάζομαι, έτσι; Βάλε το αρσενικό κολλητά στο δικό τους κλουβί για να τον βλέπουν. Λογικά κάποια στιγμή θα πάνε. Είναι δύσκολο να πεθάνουν υγιή πουλιά από την πείνα σε αυτή την ηλικία. Πόσες μέρες έχει που παρατήρησες ότι δεν τρώνε;
 
Σπόρους δεν εχω βαλει γιατι διαβασα απο την 30 μερα μπορούν να φάνε.. Επομένως να βαλω.. Μεχρι χθες το μεσημερι έτρωγαν απο εμενα. Τους ειχα βαλει και αυγο και λαχανικά για να δω πς θα αντιδράσουν.. Απο χθες το απογευμα το ενα σταματηςε και σημερα τα αλλα 2.. Ειλικρινα ευχαριστω για την βοήθεια.. Δεν μπορω να διανοηθώ οτι έφτασαν μεχρι εδω και θα πάθουν κατι..
 
Τους σπόρους σε πιατάκι βάλτους. Παρακολούθησέ τα από απόσταση.
 
Oπωσδήποτε έναν απο τους γονείς μαζί τους ή τουλάχιστον σε απόσταση με δυνατότητα ταίσματος. Αυγοτροφή, μήλο και περίλλα σε πρώτη ζήτηση ώστε αν κάποιο αποφασίσει να τσιμπίσει να έχει όλες τις μαλακές επιλογές.
 
Τα διασκορπισα ολα αυτα οποτε περιμενω να δω.. Το μηλο μονο το ενα το πλησίασε και έφαγε λιγο και οταν πηγα να τους το αλλάξω ακολουθούσαν το χερι μ παντού ζητώντας φαγητο και κατάφερα να τα ταισω λιγο με τη σύριγγα.. Κανονικα δεν θα επρεπε να εχουν ξεκινησει να τρώνε μόνα τους τις μαλακές τροφές; Συγνωμη για τις ερωτήσεις αλλα ειμαι πρωτάρα σε ολα αυτα..
 
Είναι λογικό! Μέχρι και 25-30 ημερών θα σου ζητάνε φαγητό! Εσύ είσαι η μαμά τους.. Αυτά έτσι νομίζουν.. Δε γίνεται ξαφνικά να αρχίσουν να τρώνε μόνα τους.. Οπότε σου ζητάνε να τους δίνεις με τη σύριγγα..
 
πρωταρα κ ανεθρεψες νεοσσους; Ε οχι κ πρωταρα, ουτε εμπιροι δεν το εχουν κανει εξ ολοκληρου.
 
Μπράβο σου! Πραγματικά και οι πιο έμπειροι δεν θα τα κατάφερναν όπως εσυ. Μπράβο έχεις θέληση και αγαπη πολυ. Συνέχισε να σαι Μανουλα τους για ακόμα λιγο. Το πιο δύσκολο πέρασε μεγάλωσαν θα τα καταφέρουν.
 
🙄 Ιδού τα καμαρια μ! Παιδια ευχαριστω παρα πολυ για ολη τη βοήθεια και για τα ενθαρρυντικά σας λόγια! Θα τα καταφέρουμε! Δεν μπορει! Το δυσκολο στάδιο πιστευω περασε..

image.webp
 
Μπράβο πολυ όμορφα. Το ενα που ειναι κίτρινο με μπεζ μοιάζει πολυ με ενα δικο μου μωράκι. Που του χω ιδιαίτερη αδυναμία δε ξερω γιατί. Σκόρδα σκόρδα. :)
 
Η αληθεια ειναι πως αυτο ειναι το πιο ζωηρό και του εχω μια αδυναμία και εγω.. Αυτο π βγηκε κατασπρο δεν ξερω πς το κατάφεραν που ειναι και οι 2 γονεις κίτρινοι με μαύρες λεπτομέρειες..η καναρα μ εχει κανει κουτσουκελα.. Ειμαι σιγουρη.. 😛
 
Πω πω ειναι πανεμορφα και πολυ διαφορετικα μεταξυ τους! Να τα χαιρεσαι!

Να συνεχιζεις να τα ταιζεις κανονικα μεχρι να αρχιζουν να τρωνε μονα τους...
 
Νατάσα, τι γίνεται με τα πουλάκια;
 
Ολα πανε πολυ καλα! Τρωνε πλεον το μηλο και την αυγοτροφή.. Το μπρόκολο και το αυγο δεν πολυπλησιαζουν βεβαια..σημερα βρηκα και τσοφλια απο την περιλλα! Με το νερο δεν εχω μπορέσει να τσεκαρω τι κανουν και αν πίνουν.. Θα βαλω σημάδι αυριο στην ποτηστρα. Γενικα δεν ζητάνε τοσο συχνά φαγητο απο μενα.. Πχ σημερα έφαγαν ελάχιστα πρωι και μεσημερι και αρκετα καλα πριν νυχτωσει.. Α! Και κανουν απιστευτες πτησεις.. Ετσι και ξεφύγει κανενα οπως τα ταΐζω παίζουμε κυνηγητό σε ολο το σπιτι! Νμζ πς οσο περναει ο καιρος τα ερωτεύομαι περισσοτερο 😛 Σας ευχαριστω εναν εναν ξεχωριστά και για τις συμβουλές αλλα και γτ καταφέρατε να ηρεμησετε την τρελη!:D
 
Υπήρχαν πραγματα που δεν μ ειχαν περασει καν απο το μυαλο.. Ειδικα αυτο για τα τρόφιμα! Ευχαριστωωω! Θα λάβω τα μέτρα μου :) γενικα αν και θα μου αρεσε δεν θελω να τα αφήνω ελεύθερα στο σπιτι γιατι φοβάμαι μην χωθουν πισω απο κανενα έπιπλο.. Βεβαια αυτα βρίσκουν τροπο και ξεγλιστρούν.. Ταλέντα! Θα ανεβασω αυριο φωτογραφιες!
 
Οι φωτο που υποσχέθηκα! Λπν.. Το πρωτο ειναι το πιο ζωηρό.. Απο χθες παλεύω να το βγάλω φωτογραφια.. Δεν καθόταν με τπτ.. Αντισταρ!:Dτο λευκο ειναι το πιο ήσυχο και συνεργασιμο..λατρεύει το νερο καθώς οταν τους εβαζα σε κυπελακι πηγαινε και βουτουσε μεσα το κεφαλι ολη την ωρα και χαζοχαιροταν μονο τ..υποπτεύομαι οτι ειναι θυληκο γτ δεν κελαιδαει καθολου. Και το τελευταιο ειναι ο χουζουρης της παρέας, σας εχει τύχει να νυσταζετε και να λέτε οχι δεν θα κοιμηθω αλλα να κλείνουν τα ματια και να πεταγεστε; Εεε.. Ενα τετοιο πραμα συμβαινει οταν το ταιζω! Τρωνε απο χθες και αυγο και λαχανικά κανονικα.. Και ελλατωνουν και το φαγητο απο μενα..image.webp image.webp image.webp
 
πανέμορφα φτου φτου φτου, να τα χαίρεσαι!
βάλε στρογγυλές πατήθρες σε πρώτη ευκαιρία
 
Ααα... Ευχαριστώ! Ετσι οπως τις εβλεπα νόμιζα πως ειναι καλύτερες... Με την πρωτη ευκαιρια θα τις αλλάξω!
 
Back
Top