Φροντίδα Βελτίωση της καθημερινότητας του cockatiel μου

marinazizel

PB Member
Εγγραφή
24 Αυγ 2015
Μηνύματα
524
Περίληψη: Μετά από 2-3 χρόνια έλλειψης χρόνου (όπου παρείχα μόνο τα βασικά), θέλω να βελτιώσω την ζωή του και να αφιερώσω παραπάνω χρόνο. Τι μπορείτε να μου προτείνετε?


Ο Prince με συντροφεύει από τον Νοέμβριο του 2015. Είναι μια σκέτη γλύκα όπως φαίνεται από την εικόνα προφίλ μου
Πριν την πανδημία είχα πολύ χρόνο για να περνάω μαζί του και να τον φροντίζω. Τα τελευταία δύο χρόνια επειδή πήγαινα λύκειο, είχα πολύ διάβασμα και δεν είχα την δυνατότητα να είμαι τόσο πολύ μαζί του και ουσιαστικά από τότε έχει να βγει από το κλουβί του.
Μόλις τελείωσα με τις πανελλήνιες, και ότι έχει γίνει, ανεξάρτητα εάν θα ξαναδώσω ή όχι, θέλω να επανορθώσω. Αισθάνομαι άσχημα και ξέρω ότι δεν είναι σωστό να παραμελούμε τα ζωάκια μας έτσι αλλά ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του. Ο στόχος μου εδώ και χρόνια είναι να γίνω πτηνίατρος, σε κάτι που με επηρρέασε αρκετά αυτή η σελίδα όποτε καταλαβαίνω ότι είναι πολύ υποκριτικό το γεγονός ότι δεν του αφιέρωνα χρόνο..

Τον ταίζω καθημερινά με αυτή την τροφή και φρέσκο νεράκι (οι τροφές για κοκατίλ δεν τις τρώει, φοβάται τα μεγάλα σπόρια). Γενικώς προσπαθώ να μην αγοράζω χύμα. Αλλάζω το κλουβί του κάθε βδομάδα (με χαρτί όχι άμμο) και όταν έχει ήλιο τα Σ/Κ τον ψεκάζω με νερό (έχω επιχειρήσει να βάλω μπανιέρα αλλά πάντα φοβάται). Συνήθως κάθομαι δίπλα του και του μιλάω αλλά δεν είχα χρόνο να τον ταίζω στο χέρι. Από λαχανικά του δίνω μαρούλι, αγγούρι και κάροτο και καμιά φορά μήλο όπως και αυγό. Το κλούβι του δεν είναι τεράστιο αλλά είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει άνετα η ουρά του,τα κάγκελα είναι κάθετα και οι πατήθρες κάθετες. Τον έχω σε σημείο μπροστά σε παράθυρο και σε ύψος ώμου περίπου και το βράδυ τον σκεπάζω σε ήσυχο σημείο με λίγο φωτισμό.

Έχει καμια βδομάδα που του δίνω κεχρί καθημερινά με το χέρι και παρόλο που είναι φοβιτσιάρης, τρώει κανονικά και δεν προσπαθώ να τον πιέσω ή να τον ταίσω υπερβολικά πρωί. Από παιχνιδάκι έχω διάφορα με κορδέλες που δεν μπορεί να μπλεχτεί κτλ (είχαμε τέτοια ατυχήματα παλιά) και ένα με ξύλινες χάντρες και κουδουνάκι. Παλιά είχα και μία κούνια αλλά τον τρόμαζε αρκέτα και την έβγαλα. Από τα λίγα που ξέρω νομιζώ είναι καλά στην υγεία του, τρώει κανονικά κελαδάει και πίνει νερό. Οι κουτσουλιές του φαίνοντα οκ και δεν βλέπω λίπος στο δέρμα του. Έχω σκοπό να τον βγάλω από το κλουβί του για άσκηση απλά θέλω να σιγουρευτώ ότι είναι ασφαλής το δωμάτιο μου και να έχω χτίσει μία πιο στενή σχέση μαζί του. Δεν ξέρω εάν ειναι χρήσιμο αλλά το δαχτυλίδι του είναι πράσινο και γράφει SK 15 4 375.


Προς το παρών, δεν βρισκόμαστε σε οικονομική ευκαίρια να αγοράσουμε καινούργιο κλουβί οπότε ψάχνω μεταχειρισμένο. Τι μου προτείνετε να κάνω? Πως μπορώ να βελτιώσω την ζωή του και την υγεία του? Ξέρω ότι υπάρχουν διάφορα συμπληρώματα και βιταμίνες και σπρευ κλουβιών και λιχουδίες κτλ κτλ απλά είμαι αρκετά μπερδεμένη και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Οποιαδήποτε συμβουλή είναι δεχτή και θα την εκτιμήσω πάρα πολυ <3
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
 
Βάλε μας αν θέλεις φωτογραφίες του κλουβιού που έχεις τώρα να δούμε τι βελτίωση χωράει. Απ'όσο κατάλαβα δεν είναι ήμερος. Τον αφήνετε να βγει καθόλου απο το κλουβί σε ασφαλή χώρο;
 
@Φοίβος Όχι δεν είναι ήμερος, τον είχε αγοράσει από pet shop και τον είχα εκπαιδεύσει μόνη μου. Έχω πολύ καιρό να τον βγάλω από το κλουβί αλλά σκέφτομαι να το κάνω σύντομα απλά θέλω να συμμαζέψω το δωμάτιο μου (τα έπιπλα μου έχουν διαφορά κενά και φοβάμαι μην πέσει κάπου και παγιδεύτει)
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-06-18-19-18-48-768_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2023-06-18-19-18-48-768_com.miui.gallery.webp
    110,5 KB · Προβολές: 20
  • Screenshot_2023-06-18-19-18-51-753_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2023-06-18-19-18-51-753_com.miui.gallery.webp
    135,1 KB · Προβολές: 20
Back
Top