Διατροφή Βιταμίνες που πρέπει να παίρνουν τα καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Aggelikh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Aggelikh

PB New Member
Εγγραφή
16 Απρ 2022
Μηνύματα
19
Πόλη
Αθήνα
Τι βιταμίνες πρέπει να δίνω στο καναρίνι μου για να μείνει υγειής και δυνατό??
 
μείνει υγειής και δυνατό
Θεωρεις πως το πουλακι σου έχει κάτι και πρέπει να το ενισχύσεις έχεις δει κάποια περίεργη συμπεριφορα;
Αν ειναι μια χαρά δεν υπάρχει λόγος να του δώσεις ειδικά αν το βασικό γεύμα του περιλαμβανει ένα πλήρες μείγμα σπόρων και επιπλέον του δίνεις και αυγό μια φορά την βδομάδα και πρασινάδες.
Κατά τα άλλα υπάρχουν διαφορα συμπληρώματα που απευθύνονται ανάλογα με τις ανάγκες πχ πτερορροια, προετοιμασία αναπαραγωγής κτλ.
Εγω συγκεκριμένα χρησιμοποιώ την muta vit και είχα δοκιμάσει και τις βιταμίνες της tafarm οι πρώτες το βοήθησαν περισσότερο στη διαδικασία της πτερορροιας.
Αν καταλήξεις σε κάποιο να εισαι πολύ προσεκτική κ να το χορηγεις σύμφωνα με τις οδηγίες του σκευάσματος.
 
Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να έχουν τα καναρίνια για να μένουν υγιή και δυνατά, είναι μία ολοκληρωμένη σωστή διατροφή. Τα συμπληρώματα βιταμινών δεν είναι απαραίτητα. Αν όμως παρόλα αυτά θέλεις να δίνεις κάποιο συμπλήρωμα σε απαιτητικές περιόδους της ζωή τους, μπορείς να δίνεις μία από τις πολυβιταμίνες για πτηνά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνουν όλες.

Σχετική συζήτηση
 
@Stavros δεν του έχω τίποτα από αυτά. Η ερώτηση μου έγινε γιατί έχω ακούσει πολλούς γνωστούς να τους βάζουν και ήθελα να μάθω αν χρειάζεται. Επίσης αναρωτηθηκα αν δεν είναι αρκετή η τροφή που του βάζω. Ευχαριστώ
[automerge]1653824233[/automerge]
@kom όχι μια χαρά είναι το μόνο πουμε απασχολεί τώρα που το λέτε είναι ότι έχουν αρχίσει να πέφτουν τα φτερά του από το τώρα είναι φυσιολογικό?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όχι σε κλειστή συσκευασία γιατί υπάρχει και χύμα?
Όχι, αλλά πολλά καταστήματα πωλούν σε διάφανα σακουλάκια μια κίτρινη ή κόκκινη σκόνη που ονομάζουν βιταμίνη, που μόνο βιταμίνη δεν είναι. Πρόκειται για αρτοπαρασκεύασμα που δεν είναι κατάλληλο παρά μόνο για να κάνει τα πουλιά υπέρβαρα.
 
@ianos κόκκινη είναι και μένα. Η χύμα πως είναι?
Εσένα είναι προφανώς βιταμίνη, αν αναγράφει ότι είναι βιταμίνη, και μάλιστα μιας πολύ καλής μάρκας. Αν θέλεις, δείξε μας φωτογραφία του κουτιού.
 
Μάλλον είναι αυτή λοιπόν https://petbirds.gr/product/beaphar-multi-vit-bird/

Υπάρχει ναι.
Για να μη σε μπερδεύω, να διευκρινίσω ότι χύμα πουλάνε μία κίτρινη κόκκινη ή ότι άλλο χρώμα σκόνη μέσα σε νάιλον σακουλάκι το οποίο το προωθούν τα καταστήματα ονοματίζοντας το βιταμίνη. Η ερώτηση η δική μου και του Γιάννη @ianos υποθέτω, ήταν διευκρινιστική για να δούμε μήπως εννοείς αυτό το προϊόν.
 
Για να μην σου δίνουν ότι θέλουν, να ξέρεις ότι

Βιταμίνες είναι αυτά

Αυγοτροφές αυτά
 
Back
Top