Διατροφή Βλαστωμενοι σποροι... κατα λαθος!

anatoly

PB Member
Εγγραφή
18 Μαϊ 2008
Μηνύματα
1.341
Σημερα ανακαλυψα οτι στη ζαρτινιερα που εχω κρεμασμενη στο μπαλκονι εχουν φυτρωσει κατι χορταρακια, οταν πηγα να τα βγαλω ειδα οτι δεν ηταν απλα χορταρακια, αλλα σποροι που φυτρωσαν, βλεπετε καθε πρωι φυσαω τα φλουδια απο τις ταιστρες κ προφανως καποια σπορακια πεσαν κ φυτρωσαν!
Τα επλυνα κ τα εδωσα στα κονουρακια, μεσα σε δευτερολεπτα τα ειχαν φαει!
Ελπιζω να μην εκανα καμια χαζομαρα, τι λετε;
 
το εχω κανει παρα πολλες φορες,τιποτα δεν παθενουν, κατα διαστηματα το κανω και επιτηδες,ριχνω λιγα σπορια σε καποια γλαστρα και μετα τα πουλια εχουν μια φρεσκια σαλατα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εγω βαζω και σε βαμβακι και οταν μεγαλωσουν λιγο τρωνε τρυφερη πρασιναδα 😉
 
Στις γλαστρες επισης υπαρχει και το προβλημα οτι προσελκυει σπουργιτια-περιστερια τα οποια θυμουνται τις πηγες τροφης και οταν δεν βρουν σπορια αρχιζουν και σκαβουν στις γλαστρες με αποτελεσμα να κανουν το μπαλκονι χαλια 😕
 
παιδια ευχαριστω που μου απαντησετε!
κατα λαθος φυτρωσαν, δεν τα εβαλα εγω στην γλαστρα!

Απλα, σκεφτηκα να ρωτησω, μηπως κρυβεται κανενας κινδυνος, ισως ειναι υπερβολικη ή ακομη κ αφελης η ερωτηση μου...
 
το καο σε εμενα ειναι πως στην τροφη εχουν και βυταμινες και ετσι τα βαζω στη γλαστρα και εξατμιζονται ολα τα αλλα.. ενω με την κανονικη διαδικασια πρεπει να τα καθαριζω... Θελω να ρωτησω αν μπορουν να τρωνε φυτρα απο συταρι τα Lovebirds μου...
 
νομιζω πως δεν κανει κακο,το συταρι εχει πολυ βιταμινη ε που βοηθα στην αναπαραγωγη, οποτε μαλλον δεν πειραζει.
 
εγω εκανα το εξης... Πηρα μια ταϊστρα μεταληκη τυπου κυπελακι για παπαγαλους... Εβαλα μεσα βαμβακι... Το εβγεξα και απο πανω εριξα σπορους... Μετα εβαλα στο στομιο της ταϊστρας συτα.. Ετσι οταν μεγαλωσουν τα φυτα και περασουν πανω απο την συτα θα το βαλω στο κλουβι, δεν θα χρηαζετε να το κοβω.. Απλα θα τσιμπανε οποτε θελουν, αλλα δεν θα μπορυν να φτασουν το βαμβακι 😉... Μολις μεγαλωσουν τα φυτα θα σας βαλω φωτογραφιες αν το δωκιμασουν!
 
τουλαχιστον θα εχουν οσο χρονο θελουν μεχρι να απιφασισουν να τα δωκιμασουν 😉. Γιατι αλλιως αν δεν τα δωκιμαζαν γρηγορα θα μαρενονταν με τετοια ζεστη...
 
καλη ιδεα αγγελε θα το δοκιμασω και εγω... σε μιση μερα δεν θα υπαρχει τπτ βεβαια με βαμβακι το ειχα κανει και εγω και μετα τα εβγαζα και το εδινα για επιβραδευση
 
καταρχας συντοπιτισσα μου, δεν εχεις παραγει τιποτα το απαγορευμενο, μην αγχωνεσαι για αυτο.. χεχεχε... υπαρχουν ειδικα σκευη για φυτρα σπορων στο εμποριο που και καλη δουλεια κανουν και χρησιμα ειναι και καθαριζουν ευκολα. το σωστο ομως και το καλυτερο για τα πουλια ειναι να τρωνε τα φυτρα αμεσως οταν αρχιζουν να βγαινουν απο το σπορο και οχι οταν φυτρωσουν για τα καλα. ετσι παιρνουν ολα τα χρησιμα στοιχεια απο την ολη διαδικασια.
 
εγω ομως διαβασα πως και ο σπορος εχει βυταμινες επειδη για φυτρωσει εκρινονται πολλες ουσιες κτλ στο σπορο.
 
O γιωργος εχει δικιο, δεν πρεπει τα φυτα να περνουν τη θεση τον σπορων που μολις εχουν αρχισει να πετανε βλαστο, απλα μπορουν να προσθεθουν και τα φυτα στην διατροφη τους!
 
λεω πως και ο σπορος του φιτρου εχει πολλες βυταμινες οχι μονο η πρασιναδα... και μαλιστα διαβασα πως οταν φυτευεις τον σπορο αυτος βγαζει πολλες χρησιμες ουσιες που βαοηθει στην αναπτυξη του., δεν θυμαμαι ακρυβως τις ουσιες και αυτο αποτελει την αριστη διατροφη σε ολα τ πουλια.



γι αυτο λεω πως δεν οφελει να τρωνε μονο την πρασιναδα... και γι αυτο ειναι πολυ σημαντικο να τα δινουμε οταν φυτρωσουν και οχι να μεγαλωσουν παρα πολυ... Βεβαια εγω τα μισα τα δινω μολις φυτρωσουν... και τα αλλα μισα τους τα δινω μολις μεγαλωσουν λιγο.
 
οριστε τα φυτα, σε 1-2 μερες θα περασουν μια βολτα απο τα κλουβια!
 

Συνημμένα

  • 102_0028.webp
    102_0028.webp
    57 KB · Προβολές: 93
  • 102_0029.webp
    102_0029.webp
    54,8 KB · Προβολές: 86
αυριο θα τους βαλω... Θα σας πω αντιδρασεις(αν και ο ζορζ ηδη τους κοιταει μεσα απο το κλουβι)
 
Back
Top