Διατροφή Βλαστωμενοι σποροι... κατα λαθος!

στο πιο πανω μπερδεμα για το ποτε εχουν τη μεγαλυτερη θρεπτικη αξια οι σποροι θα ηθελα να διευκρινισω οτι αυτη η περιοδος ειναι οταν ο σπορος εχει πεταξει το φυτρο (οχι μονο το ριζιδιο απο τη μια μερια αλλα και το φυτρο απο την αλλη, να μην γινεται παρανοηση). Απο τη στιγμη που θα γινει αυτο (δεν ειναι η ιδια χρονικη διαρκεια σε ολους τους σπορους που απαιτειται) ο βλαστωμενος σπορος μπορει να καταναλωθει με μικρο ή μεγαλο βλασταρι αρκει να μην εχει περασει συνολικος χρονος πανω απο 2μισυ μερες (κατα προτιμηση 2)

Φύτρα - Πώς φτιάχνουμε βλαστωμένους σπόρους για τα πουλιά μας

https://community.petbirds.gr/threads/Τι-σπόρους-μπορούμε-να-δώσουμε-ως-φύτρα-στα-καναρίνια.3213/

βεβαια αν ο σκοπος μας δεν ειναι ντε και καλα να δωσοπυμε περισσοτερες θρεπτικες ουσιες στα πουλια αλλα προτρεχει πχ η σιτιση τους με μπολικο "πρασινο" που περιεχει ισως χρωστικες που θελουμε για τον χρωματισμο τους τοτε μπορουμε να αφησουμε πολυ περισσοτερο το βλασταρι να μεγαλωσει 😉
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ευχαριστουμε δημητρη... Οπως ειπα και παραπανω τα φυτα αυτα δεν αντικαθιστουν τους βλαστομενους σπορους, αλλα καλο κανουν και αυτα πιστευω!
 
το φυτοριο περασε απο τα κοκατιλ που το δωκιμασαν αμεσως... Τωρα ειναι στον ελβις που ειναι ο ποιο δυσκολος απ ολους στα φρουτα...
 

Συνημμένα

  • 102_0063.webp
    102_0063.webp
    70,1 KB · Προβολές: 79
  • 102_0067.webp
    102_0067.webp
    65,2 KB · Προβολές: 68
εγω φυτευω τουσ σπορουσ σε βαμβακι... Και οταν φυτρωσουν κοβω 1 κομματακι μαζι με το βαμβακι κ τ βαζω στα καγκελα του κλουβιου.. ετσι δεν μπορουν ν φανε βαμβακι κ τρωνε μονο τουσ σπορουσ... κ επιισης ετσι διατρηουντε κ οι αλλοι σποροι απο το υπολοιπο μαμβακι για για πολλες μερες... και τουσ δινω καθε μερα απο λιγο. Γιατι αν τα βαλω ολα μαζι σε μια ωρα θ τα σπαταλισουν ασκοπα... ετσι εχουν την ευκαιρια ν τρωνε καθε μερα.
 
Back
Top