Γενικά Βοήθεια! Μωρό κοράκι ή καρακάξας πεσμένο κάτω από το δέντρο

Matina2017

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαϊ 2017
Μηνύματα
3
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους!
Σήμερα το μεσημέρι άρχισα να παρατηρώ έντονες φωνές απο πουλιά σε μια συγκεκριμένη περιοχή της αυλής, οταν πλησίασα αντιλήφθηκα ενα πουλάκι πεσμένο κάτω απο το δέντρο και επάνω στο δέντρο οι γονείς του που φώναζαν καθε φορα που το πλησίασαν γάτες!
Έχουμε 25 γάτες στην αυλή !
Τελικά δεν το πείραξα εφόσον το προστάτευαν οι γονείς του.. Έφυγα απο το σπιτι και το απόγευμα που επέστρεψα ειχα πολυ δυνατή βροχή! Το μυαλό μου πήγε αμεσωs στο πουλάκι το οποίο βρηκα στο ίδιο σημείο, καταβρεγμένο και να τρέμει.
Το πήρα και το τύλιξα με ενα παλιό βαμβακερό φανελάκι το έβαλα μεσα σε μια κλούβα με μια μεγάλη λάμπα να στεγνώσει, μετα βρηκα ενα χάρτινο κουτί και το έβαλα εκει μαζι με την μπλούζα γιατι είχε βολευτεί. Τωρα δεν ξέρω ουτε ακριβώς τι πουλί ειναι αν και μοιάζει με κοράκι, ουτε τι τρώει, ουτε τι ηλικία εχει... μηπως μπορείτε να με βοηθήσετε; Επίσης δεν ξέρω αν ειναι τραυματισμένο το πόδι του γιατι σαν να μου φάνηκε οτι δεν πατάει καλα αλλα δεν ξέρω αν ειναι λόγω ηλικίας!
Δεν ειχα ποτε μου επαφή με ζωάκια και δεν ξέρω τι να το κανω! :/
 
Όλο το σώμα του έτσι μαύρο είναι; Τότε το πιθανότερο είναι να είναι όντως κοράκι. Το σχήμα του ράμφους και τα τριχωειδή φτερά πάνω από τα ρουθούνια είναι στοιχεία κορακοειδούς, στα οποία όμως ανήκει και η καρακάξα που είπες και τα έχει επίσης.
Όμως και οι νεοσσοί έχουν λευκό χρώμα στα πλευρά όπως οι ενήλικες καρακάξες.
Είναι αρκετά μεγαλωμένο και μάλλον ατύχησε κατά την πρώτη πτήση του.
Καλό θα είναι αύριο αν είναι καλή η ημέρα, να το τοποθετήσεις εντός της κούτας, κοντά στο σημείο που το βρήκες μήπως το ψάχνουν ακόμα οι γονείς.
Όσο βρίσκεται στα χέρια σου, ακολούθησε τις οδηγίες της ΑΝΙΜΑ https://community.petbirds.gr/threads/Πως-να-βοηθήσετε-ένα-τραυματισμένο-πουλί-πρώτες-βοήθειες.593/
"Γενικά όλοι οι νεοσσοί αρπακτικών πρέπει να ταΐζονται μόνο με ωμό κοτόπουλο κι όχι με κιμά ή άλλο κόκκινο κρέας. Μετά από μια - δυο μέρες χρειάζονται υποχρεωτικά συμπληρώματα (ασβέστιο κλπ.) αλλιώς καταρρέει ο σκελετός τους, γι αυτό και απευθυνόμαστε σε ένα Κέντρο Περίθαλψης. Είναι κι ο μόνο τρόπος να έχει το πουλί πιθανότητες επανένταξης."
Επίσης προσπάθησε να βλέπει όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον, για να μην τρομάζει. Δώσε νερό με ζάχαρη για να πάρει δυνάμεις.
Αύριο επικοινώνησε με την οργάνωση που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη http://www.drasi-agriazoi.gr/index.php/
Μπράβο για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σου, καλή επιτυχία και καλή τύχη στο μικράκι!
 
Ό,τι είπε η Μαρία. :)

Όσο για τις γάτες για να μην φτάσεις τις 500 σε 2 χρόνια στειρώστε καμία σιγα σιγά. Επικοινώνησε και με αυτούς κι ίσως μπορέσουν να σε βοηθήσουν. Αν ήσουν κοντά μου θα σου τις έβαζα σε πρόγραμμα δωρεάν με κτηνίατρο που έρχεται απο την Αγγλία, στειρώνει καμια 80αριά σε 3 ημέρες και φεύγει.
 
Όλο το σώμα του έτσι μαύρο είναι;
Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση!
Ειναι μαυρο με γκρι το χρωμα του.
Το εχω αφήσει απο το πρωι σε ενα ψηλό σημείο και περιμένω μηπως φανούν οι γονείς του!
Ειναι σχετικά μεγάλο αλλα ακόμη δεν πατάει όρθιο στα πόδια του, στέκεται στα γόνατα οπότε δεν νομιζω να έπεσε απο πτήση. Οπως διάβασα στο ιντερνετ θέλει μια με δυο βδομάδες ακόμη!

Όσο για τις γάτες για να μην φτάσεις τις 500 σε 2 χρόνια στειρώστε καμία σιγα σιγά.

Δεν τις στειρώνω τις γάτες αγαπητέ μου γιατι μου ζητάνε μωράκια εδώ στο χωριό έχουμε πολλά φίδια και ποντίκια απο τα καλαμπόκια και ειναι απαραίτητες... έχουμε 25-27 γάτες τα τελευταία 20 χρόνια! Ο παππους μου που τις φροντίζει εχει έρωτα μαζι τους! Έχουμε 150 στρέμματα αυλή σαν Αμαζόνιος με 2 σκυλάκια, κότες, χήνες, φασιανούς, παγώνια, παπάκια, αγριόπαπιες πισινουλα για τις πάπιες κ. Τ.λ ο θείος μου εχει και κλωσομηχανη που βγαζει πουλάκια καθε χρονο γιατι έχουμε και αλεπούδες που καμία φορα μας αρπάζουν πουλάκια! Τώρα περιμένω να γεννήσουν για να δωσω σε κατι συγχωριανούς 3 γατάκια που μου ζητήσανε!
Απλώς εγω επειδη μένω Θεσσαλονικη και έρχομαι συνήθως μονο Σαββατοκύριακα δεν ασχολήθηκα ποτε με την φροντίδα των ζώων.
 
Επιπρόσθετα θα πρότεινα να το αφήσεις μέχρι να δεις κίνηση στο ίδιο μέρος μέσα σε ένα κλουβί, κάπου όμως ψηλά κρεμασμένο... Που θα το προστατεύει από τις γάτες τις αυλής σας.
 
Απλώς εγω επειδη μένω Θεσσαλονικη και έρχομαι συνήθως μονο Σαββατοκύριακα δεν ασχολήθηκα ποτε με την φροντίδα των ζώων.
Σκέψου πόσα γατάκια είναι αδέσποτα, παρατημένα και τα βρίσκουν φιλόζωοι και αντίστοιχες οργανώσεις. Μήπως, αν είχες χρόνο και εφόσον έχεις διάθεση να συνεργαζόσουν με κάποια οργάνωση στην περιοχή σου, ώστε τα γατάκια να βρίσκουν σπίτια στο χωριό σου;

Τι νέα έχουμε με το κορακάκι; Ακόμα εκεί;
 
Σκέψου πόσα γατάκια είναι αδέσποτα, παρατημένα και τα βρίσκουν φιλόζωοι και αντίστοιχες οργανώσεις. Μήπως, αν είχες χρόνο και εφόσον έχεις διάθεση να συνεργαζόσουν με κάποια οργάνωση στην περιοχή σου, ώστε τα γατάκια να βρίσκουν σπίτια στο χωριό σου;

Τι νέα έχουμε με το κορακάκι; Ακόμα εκεί;

Ήρθε η μαμα του μετα απο καμία ώρα και το τάισε!
Οπότε το άφησα εκει μεσα σε ενα κουτάκι και θα το παρακολουθώ μέχρι να πετάξει!
 
Πολύ καλή η εξέλιξη...
Αν μιλάμε για το πουλί που έχεις στο avatar σου... μήπως δεν είναι κοράκι και είναι κότσυφας;
Η μητέρα του @Matina2017 είναι μικρότερη σε μέγεθος από περιστέρι ή μεγαλύτερη;
 
Το σχήμα του ράμφους και τα τριχωειδή φτερά πάνω από τα ρουθούνια είναι στοιχεία κορακοειδούς, στα οποία όμως ανήκει και η καρακάξα που είπες και τα έχει επίσης.
Αυτό με τα μουστάκια δεν το ήξερα...
Ούτε κι εγώ, αλλά το διάβασα στα λεγόμενα της Μαρίας.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top