Αναπαραγωγή Βοήθεια από εμάς στη γέννηση νεοσσού

Εγγραφή
1 Απρ 2009
Μηνύματα
409
Πόλη
Αμπελόκηποι
καλησπερα, αν εχουν γεννηθει πχ 4 αυγα και ειναι και τα 4 γονιμοποιημενα και καθε μερα γεννιεται και ενα μικρο την τεταρτη μερα που περιμενουμε και το τεταρτο μωρο και δεν βγει μεχρι το βραδακι θαταν καλη ιδεα να το βγαλουμε εμεις;αφου ξερουμε οτι ζει και δεν βγει στην ωρα του για διαφορους λογους να το βγαλουμε εμεις με απαλες κινησεις;και αν το βγαλουμε εμεις ποσες πιθανοτητες εχει να ζησει;
ευχαριστω
 
Δεν γίνεται να το βγάλουμε εμείς. Όσο απαλές κινήσεις και να κάνουμε το μωρό θα πάθει ζημιά. Πρέπει μόνο του να ραγίσει το κέλυφος και να απελευθερωθεί. Η μόνη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε είναι να αυξήσουμε την υγρασία ώστε να είναι πιο μαλακό το κέλυφος. Οτιδήποτε άλλο θα σκοτώσει το νεοσσό.
 
Η πολύ απαλά με ψεκαστήρα η να αφήσεις τη θηλυκιά να κάνει μπάνιο. Έτσι μεταφέρει αυτή την υγρασία. Αν έχεις υψηλή υγρασία στο χώρο σου δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τίποτε από τα δύο. Από 65% και πάνω είναι ικανοποιητική η υγρασία. Αυτά τα κάνουν συνήθως όταν έχουν πρόβλημα με πολύ ξηρό περιβάλλον. Έχε υπόψη σου ότι μερικοί νεοσσοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να βγουν από το αυγό. Πολύ αδύναμα πουλιά που δεν έχουν πιθανότητες επιβίωσης μετά, δεν καταφέρνουν συνήθως να βγουν από το αυγό. Το σπάσιμο του αυγού είναι μια δοκιμασία από τη φύση ώστε να ζουν μόνο τα πουλιά που είναι βιώσιμα και έχουν κάθε προοπτική να μεγαλώσουν σωστά.
 
αν ριξει νερο επανω στο αυγο.
καληνυχτα αυγο



Νικολα ο Βασιλης δεν αναφερει να ριξει νερο πανω στο αυγο:)

πολύ απαλά με ψεκαστήρα η να αφήσεις τη θηλυκιά να κάνει μπάνιο. Έτσι μεταφέρει αυτή την υγρασία.
 
φυσικα και δεν εννοει να ριξουμε νερο πανω στο αυγο. Εννοει να ψεκασουμε! Και αυτο γινεται αν εχουμε την καταλληλη εμπειρια η' αν μας εχει δειξει καποιος. Διαφορετικα αν παει πολυ νερο υπαρχει κινδυνος!
το να βγαλουμε μονοι μας το νεοσσο δεν ειναι σωστο και κατα 99% θα μας πεθανει.
σε περιπτωση που ο νεοσσου εχει σπασει το κελυφος και φαινεται το ραμφος του αλλα δεν μπορει να βγει και βλεποντας να προσπαθει να βγει πανω απο 3 ωρες αν εχει καποιος (παλι) την εμπειρια μπορει να τον βγαλει σπαζοντας το κελυφος σιγα σιγα και οχι ολο. Απλα να τον βοηθησουμε να ελευθερωθει καποιο απο τα ποδια -οχι το κεφαλι!

η photo δειχνουν αυτο που περιγραφω το οποιο ειχε γινει σε εμενα στην πρωτη γεννα μιας καναρας μου και το μικρο τωρα ειναι μια χαρα.
ο λογος που δεν μπορουσε να βγει ηταν τοτε η ελλειψη υγρασιας!
 

Συνημμένα

  • %CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%825[1].webp
    %CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%825[1].webp
    19,1 KB · Προβολές: 189
αν ριξει νερο επανω στο αυγο.
καληνυχτα αυγο
Καληνύχτα γέννα να λες καλύτερα. Για αυτό είπα πολύ απαλά με ψεκαστήρα και να συμπληρώσω για να διευκρινίσω όχι απευθείας προς τα αυγά. Από πάνω από τη φωλιά (στοχεύοντας τον αέρα) ώστε να πέσουν μόνο κάποια σταγονίδια μέσα. Και πάλι λέω πολύυυυ απαλά. Υπάρχει και η πιο ακίνδινη λύση να ανεβάσουμε την υγρασία στο χώρο (αυτό θα προτιμούσα εγώ) Αν έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα μπορούμε να βάλουμε ένα πιάτο με νερό στο χώρο για να ανεβάσει κάπως την υγρασία. Το υγρασιόμετρο παρακολούθηση για να μην ξεφύγουμε μόνο.
 
η' να χρησιμοποιησουμε υγραντηρα που ειναι μια πολυ καλη λυση!
επισης μια καλη λυση ειναι να σφουγγαρισουμε το χωρο που ειναι τα καναρινια. Θα ανεβει η υγρασια!
 
η' να χρησιμοποιησουμε υγραντηρα που ειναι μια πολυ καλη λυση!
επισης μια καλη λυση ειναι να σφουγγαρισουμε το χωρο που ειναι τα καναρινια. Θα ανεβει η υγρασια!
Ο υγραντήρας/αφυγραντήρας ξέρεις περίπου πόσο κοστίζει; Πάντα το είχα σαν απλησίαστο λόγω τιμής αλλά ποτέ δεν το έψαξα για την τιμή του. Προσωπικά ενδιαφέρομαι για αφυγραντήρα (δεν ξέρω αν το ίδιο μηχάνημα κάνει και τις δύο δουλειές) γιατί εδώ από υγρασία είμαστε στο φουλ.
 
Ο υγραντήρας είναι μια πολύ απλή υπόθεση.
Κάνω την δουλειά μου ΑΡΙΣΤΑ με κάποιον που πήρα πέρισυ απο
σούπερ μάρκετ με 29,99 ευρώ.
Η αφύγρανση όμως κοστίζει και δεν επιδέχεται εκπτώσεις στην ποιότητα.
Οπου υπάρχει πρόβλημα υγρασίας χρειάζεται δυνατός αφυγραντήρας
και το κόστος αυτού απο 280-900 ευρώ.

Υ. Γ perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductCategory.aspx?ctg=12
 
Αφού είναι τόσο φτηνοί, τότε δεν χρειάζεται να διακινδυνεύουμε με ψεκάσματα κλπ. Παίρνουμε έναν υγραντήρα και με τη βοήθεια του υγρασιόμετρου διατηρούμε μόνιμα σταθερή και κατάλληλη την υγρασία στο χώρο μας.
 
Σορρι για το οφ. Οι υγραντηρες ειναι μονο για εσωτερικο χωρο;

Εγω τα πουλια τα εχω εξω αλλα σχεδον καθε φορα που κανει αυγα καποιο ζευγαρι εχω προβλημα με την υγρασια. Θα μπορουσα να χρησιμοποιω εναν για το μπαλκονι η δεν εχει νοημα;
 
αυτες τις μερες εχει πολυ ζεστη και ενα ζευγαρι τοχω εξω..σημερα ειδα πως ενα μικρο προσπαθει να βγει αλλα προσπαθει πολυ ωρα γιαυτο ρωτησα παραπανω.. Μηπως δεν μπορει να βγει;να βαλω μπανιερα στη θηλυκια αυτες τις μερες για να βοηθηθουν τα μικρα; Εχει αλλα 3 αυγα. Να της βαζω καθε μερα μπανιερα; Προσπαθει μια ωρα τουλαχιστον και εχει μεγαλωσει κατα ελαχιστα η τρυπα που προκειται να βγει... Τι να κανω;
 
Μπορεις να βαλεις μπανιερα οχι οτι θα κανει σιγουρα μπανιο, ξερει η καναρα απο ενστικτο τι πρεπει να κανει. Μπορεις αν πιστευεις οτι δεν υπαρχει υγρασια και κανει ζεστη να βρεξεις μια πετσετα και να την απλωσεις πανω στο κλουβι. Οταν στεγνωνει θα την ξαναβρεχεις. Το εκανα με επιτυχια στις προηγουμενες ζεστες και τωρα ειναι 5 ημερων τα γκλοστερακια μου. Μην πανικοβαλεσαι ολα θα πανε καλα.
 
Back
Top