Αναπαραγωγή Βοήθεια για αναπαραγωγή Java

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elenie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τώρα μπερδεύτηκα. Ιδανικά δε θα ήθελα να τα αναστατωσω ξανά με μετακινήσεις, μια και τώρα έγινε η αλλαγή και μόλις άρχισαν να προσαρμόζονται. Το δε θηλυκό έχει αλλάξει συμπεριφορά και είναι πιο ενεργητικό και λαλίστατο, ίσως αναθάρρησε και την λυπάμαι να την αφήσω πάλι μόνη
Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις, δεν χρειάζεται να χωρίσεις τα πουλιά. Άφησε το ζευγάρι μόνιμα μαζί.
 
Καλημέρα και πάλι. Μετά από πολύ σκέψη, αποφάσισα να προχωρήσω στην αναπαραγωγή μια και τα πουλια μου φαίνονταν έτοιμα (κατακόκκινα ραμφη, διακριτό ενδιαφερον για υλικά φωλιάς) και σε περίπτωση που τα άφηνα για αργότερα κινδύνευαν να μείνουν οι νεοσσοί απροετοίμαστοι για τον χειμώνα που έρχεται, μια που τα έχω σε εξωτερικό χώρο μόνιμα. Εξάλλου δεν πρόκειται να προχωρήσω σε δεύτερη αναπαραγωγή. Ιδανικά θέλω να κάνουν μόνο αυτή τη μια.

Τους έβαλα φωλιά και έδωσα υλικά. Ο αρσενικός άρχισε αμέσως να τα κουβαλάει μέσα και να ετοιμάζει. Το θηλυκό μάλλον επέβλεπε, παρα παρέμβαινε. Ξεκίνησαν τα βατεματα πριν από τρεις ημέρες περίπου. Πρόσεξα πως για δυο συνεχόμενες ημέρες το θηλυκό ανταποκρινόταν στο χορό του αρσενικού. Χθες, παρολο που έκανε αρκετές προσπάθειες αυτός, η θηλυκιά έφευγε.

Ανοιξα σήμερα το καπάκι της φωλιάς και παρατήρησα τα εξής... στην δεξιά πλευρά του κουτιού κοντά στο εξωτερικό άνοιγμα, έχουν πλέξει μια φωλιά στριφογυριστή σαν τρύπα και στην αριστερή πλευρά όπου δεν έχει σχεδόν καθόλου υλικό, παρατήρησα ένα αυγουλακι. Δεν ξέρω αν πρέπει να βρίσκεται εκεί ή μέσα στην πλεχτή φωλιά, δεν έχω ιδέα πως πρέπει να είναι χωροταξικά η φωλιά τους, αλλά επιθυμία μου είναι να μην τα ενοχλήσω πολύ, να τα αφήσω να κάνουν αυτά ό,τι νομιζουν καλύτερο με τη λογική ότι η φυση ξέρει καλύτερα. Ίσως η τρύπα είναι για τους νεοσσούς, ίσως το θηλυκό δεν πρόλαβε να το γεννήσει μέσα, δεν ξέρω.

Τώρα η θηλυκιά είναι σχεδόν συνέχεια μέσα στη φωλιά και ο αρσενικός φυλάει καραούλι απ´ έξω. Τρώνε αρκετά θα έλεγα και εξακολουθούν το βράδυ να κοιμούνται στο κλαρί (τουλάχιστον μέχρι χθες)

Αυτές είναι οι παρατηρήσεις μου μέχρι στιγμής. Οποιαδήποτε πρόταση λόγω εμπειρίας είναι καλοδεχούμενη μια και εγώ αυτό που έκανα ήταν να δώσω στα πουλια όσο το δυνατόν καταλληλότερα μέσα και να τα αφήσω μόνα τους να δω πώς θα κινηθούν.
 
Back
Top