Αναπαραγωγή Βοήθεια για αναπαραγωγη greenwing macaw

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης m1chal1s
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

m1chal1s

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2016
Μηνύματα
54
Πόλη
Αθήνα
τι πρέπει να προσέξω για να ζευγαρώσουν οι παπαγάλοι μου;
έχουν dna και είναι αρσενικό και θυληκό. Πως θα καταλάβω αν ταιριάζουν; Στις αρχές ήταν συνέχεια κοντά κοντά και εδειχναν ζευγάρι, τελευταία όμως όχι και τόσο.
 
Γεια σου, να τους χαίρεσαι!
Τι ηλικία έχουν; Απ' όσο ξέρω αυτά αναπαράγονται μετά τα 6-7 χρόνια τους, καμιά φορά ωριμάζουν και λίγο αργότερα.
Γνωρίζεις λεπτομέρειες της προηγούμενης ζωής τους; Από που τους πήρες αν επιτρέπεται;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
ειναι 8 χρονών ο αρσενικός και 7 ο θυληκός. τα πουλιά ήρθαν από Δανία και υποτίθετε έχουν ήδη μια γέννα.
 
Γνωρίζεις τι ηλικία έχουν τα πουλιά;
Εμπειρία σχετική με το ερώτημά σου έχει ο @Φοίβος ο οποίος όταν θα μπει θα μας δώσει τις σκέψεις του.
 
Θεωρητικά λόγω ηλικίας και αφού ήδη υπάρχει προηγούμενη γέννα, είναι ικανά.
Πόσον καιρό τα έχεις εσύ; Έχουν προσαρμοστεί στον περιβάλλον σου; Μήπως βρίσκονται ακόμα κάτω από στρες του νέου περιβάλλοντος;
Μπορείς να μας περιγράψεις λίγο τις συνθήκες διαμονής τους; Ποια είναι η διατροφή τους; Τους έχεις βάλει φωλιά και τι διαστάσεων; Έχεις δει ζευγάρωμα; Τους έχεις δώσει άνω της μίας εναλλακτικές φωλιές;
Σίγουρα το θέμα κάπου γύρω από αυτά που σε ρωτάω προκύπτει ή σε έλλειψη διάθεσης για ζευγάρωμα του ενός από τα δύο.
Η έλλειψη διάθεσης μπορεί να οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες κάποιου πουλιού, σε αλλαγή των διατροφικών συνηθειών στον χώρο σου, σε έλλειψη ικανοποιητικού χώρου και αισθήματος ασφάλειας, σε γενικότερο πρόβλημα υγείας.
Πάντως δεν αναφέρεις κάποιο σοβαρό σημάδι, απλά μια έλλειψη φιλικότητας θα έλεγα, τον τελευταίο καιρό.
Σε γιατρό τα έχεις πάει όταν τα παρέλαβες;
 
δεν τα έχω πολύ καιρό, ούτε μήνα ακόμα. απλά προβληματίστικα για το οτι δεν είναι τόσο κοντά όσο στις αρχές. εννοείται δεν περιμένω να μου γεννήσουν τώρα, απλά να ξέρω τι να προσέξω.
το κλουβί τους είναι 3μ ύψος, 3μ πλάτος και 2 βάθος. η φωλιά τους ειναι πάνω πάνω, 90cmx60cmx60cm. Δεν τους έχω εναλλακτική φωλιά γιατι δεν θέλω να πιάσω άλλο χώρο από το κλουβί.
η διατροφη τους ειναι 2 μείγματα διαφορετικα και τους τα ανακατέυω. εχει μέσα σπόρους φρούτα και λίγα πέλλετς, έχω μια άλλη φρουτοτροφη που είναι σαν κόκοι μικροι και λιγα κομάτια φρουτα, τους βάζω κάθε μέρα διάφορα φρούτα. 1-2 φορες την βδομάδα τους βάζω αυγό βρασμένο.

την πρώτη βδομάδα τους έδινα στο νερό τους βιταμίνες αντιστρες. τώρα μια φορα την εβδομάδα βιταμίνες για σεξουαλική διέγερση.
το κλουβί είναι έξω στην αυλή. το αρσενικό έπεσε πριν λίγες μέρες από τιν κούνια του γιατί την έκοψε όταν την δάγκωνε και ίσως να τρόμαξε.
 
Διάβασε ένα πολύ καλό άρθρο για την διατροφή, η σεξουαλική διέγερση σχετίζεται πάντα με την καλή υγεία και η καλή υγεία από την διατροφή και την καθαριότητα https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/.
Εμπλούτισε την διατροφή τους και με πιο λιπαρούς σπόρους και ξηρούς καρπούς, (ωμούς ανάλατους) αν ενδιαφέρεσαι για αναπαραγωγή την άνοιξη αρχές καλοκαιριού.
Το κλουβί αφού το έχεις έξω, έχει απόσταση από το έδαφος;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
το κλουβί είναι 20cm από το έδαφος και κάτω είναι τσιμέντο. εχει στο μείγμα τους κάποιους ξηρούς καρπούς, τους δίνω και καρύδια καθημερινά. Θα ξεκινήσω να τους δίνω και άλλα είδη. το κακό είναι τα πέλλετς τα πετούν κατω και δεν τα τρώνε.
 
Μπορείς να τρίβεις τα πέλετς και να τα αναμειγνύεις με την αυγοτροφή. Έχεις ρωτήσει τον προηγούμενο τις διατροφικές τους συνήθειες;
Πρέπει να ενισχύσεις πάντως τις φυτικές πρωτεΐνες με πράσινα σκούρα χορταρικά, που βλέπω ότι λείπουν από το διαιτολόγιο τους.
 
Καλωσήρθες. Απο ποιο εκτροφείο τα πήρες και πόσο; Φωτογραφίες μπορούμε να δούμε;
 
δεν μου είπαν κάτι για το τι έτρωγαν πριν. μαρούλι και άλλα χόρτα σαλάτας δεν τρώνε σχεδόν καθόλου. αυγοτροφή πρέπει να τους βάζω αφού βάζω αυγό. Αν ναι κάθε πόσες μέρες;

δεν με αφήνει να ανεβάσω φοτο, μου βγάζει ότι το αρχείο είναι πολύ μεγάλο

...

ο αρσενικός, η μύτη του στα αριστερά χτύπησε όταν έπεσε

3900 έδωσα και μου έδωσε περίπου και $100 τροφές
 

Συνημμένα

  • mmm.webp
    mmm.webp
    39,8 KB · Προβολές: 99
  • 0000.webp
    0000.webp
    43,5 KB · Προβολές: 77
  • 11111.webp
    11111.webp
    117,1 KB · Προβολές: 76
  • 1111111.webp
    1111111.webp
    28,7 KB · Προβολές: 73
Μην βιάζεσαι σχετικά με τη συμπεριφορά τους σαν ζευγάρι. Είναι πολύ νωρίς και πολύ μεγάλο το ταξίδι/αλλαγή για να βγάλεις συμπέρασμα. Δώσε λιπαρές τροφές τις χρειάζονται, υψηλής ενέργειας πέλετς, σπόρους καλό μίγμα με καρπούς για μακάο και πολλά φρέσκα λαχανικά και φρούτα κάθε μέρα, μαζί με ολικής άλεσης μακαρόνια, κουσκους, όσπρια καλά βρασμένα αλλά και φυτρωμένα. Μόλις εγκατασταθούν για τα καλά και βλέπεις εισόδους στη φωλιά τότε να δίνεις αυγό κάθε μέρα όπως και ασβέστιο.
 
ευχαριστώ πολύ! 🙂

@Φοίβος τώρα να μην τους δίνω αυγό?
παιχνίδια δεν τους έβαλα καθόλου γιατί μου είπαν καλύτερα να μην έχουν για να ζευγαρώσουν πιο εύκολα, και καλά να μην έχουν κάτι να ασχολούνται. ισχυεί;
 
παιχνίδια δεν τους έβαλα καθόλου γιατί μου είπαν καλύτερα να μην έχουν για να ζευγαρώσουν πιο εύκολα, και καλά να μην έχουν κάτι να ασχολούνται. ισχυεί;
Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Δηλαδή στην φύση με τα τόσα ερεθίσματα δεν θα ζευγάρωναν ποτέ; Μην τα αφήνεις να ρουτινιάζουν, να αναπτύσσουν ενδιαφέροντα καλύτερα.
 
@Φοίβος τώρα να μην τους δίνω αυγό?
παιχνίδια δεν τους έβαλα καθόλου γιατί μου είπαν καλύτερα να μην έχουν για να ζευγαρώσουν πιο εύκολα, και καλά να μην έχουν κάτι να ασχολούνται. ισχυεί;

Nα τους δίνεις και τώρα αυγό όπως τους δίνεις ήδη.

Βάλε μερικά παιχνίδια, εγώ προτιμώ φυσικά κλαδιά (όχι πλατάνι όπως οι πατήθρες σου, αν διέκρινα σωστά) από ελιά, ευκάλυπτο, εσπεριδοειδή, καλλιστήμονες, ιβίσκους. Ξηρούς καρπούς ολόκληρους με το τσόφλι.

Να το ξέρεις πως σε ζηλεύω όσο δεν πάει άλλο μιας κι είναι ίσως το πιο αγαπημένο μου είδος μακάο. :D (με την καλή έννοια σε ζηλεύω και σου εύχομαι τα καλύτερα) 👍
 
κύπρο ήρθαν. αεροπορικός, πως αλλιώς;
ευχαριστώ @Φοίβος. αν γεννήσουν να κάνουμε καμιά πράξη να σου στείλω 😉

@Greek yorkshire
κύπρο ήρθαν. αεροπορικός, πως αλλιώς; Μέσω βελγίου
 
Back
Top