Εδώ και ένα μήνα ταιζω στο μπαλκόνι σπουργίτια.
Έχεις σκεφτεί να πάρεις ένα καναρίνι και να ασχοληθείς με αυτό;
Εδώ και ένα μήνα ταιζω στο μπαλκόνι σπουργίτια.
Δεν ξέρω αν τους κάνεις κακό ή καλό.
Θα καταγράψω την άποψή μου η οποία όμως δεν είναι απαραίτητα και σωστή.
Ταΐζοντας την εποχή της αφθονίας τα πουλιά της φύσης δημιουργούμε την ψευδαίσθηση της ύπαρξης τροφής που μπορεί να μεγαλώσει μεγαλύτερο αριθμό πτηνών από αυτό που πραγματικά ανά περιοχή ευσταθεί.
Με περισσότερα όμως "άτομα" η περιοχή λυμαίνεται και το χειμώνα θα υπάρξουν περισσότεροι του αναμενόμενου θάνατοι εξ αιτίας της αφύσικης υπεραριθμίας.
Ταυτόχρονα ο μεγάλος (μεγαλύτερος) αριθμός νέων πουλιών προσελκύει περισσότερους θηρευτές, οι οποίοι όμως παραμένουν στην περιοχή και στη συνέχεια, πιέζοντας τον πληθυσμό τους.
Όταν θα ταΐσω τα πουλιά στη φύση, θα το κάνω μόνο το χειμώνα.
Εκεί που αυτά παλεύουν να ζήσουν και η ζωή απέχει από το θάνατο τρεις - τέσσερις σπόρους.
Φυσικά δε μιλάω για τα "ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι μας" αλλά για κανονική τροφοδοσία.
Έχεις σκεφτεί να πάρεις ένα καναρίνι και να ασχοληθείς με αυτό;
Αν δεν τρώνε τους σπόρους αλλά σκέφτεσαι κάτι πιο υγιεινό, πάρε κριθαροκούλουρα ολικής και τρίβε τα να γίνονται ψίχουλα.
Υπάρχει και η απλή λογική.
Όταν βλέπεις κάποιο πλάσμα πεινασμένο, τάϊσέ το. Δεν θα ταράξεις εσύ την φυσική ισορροπία ταΐζοντας στο περιβάλλον σου, όταν αυτή διαταράσσεται από εκατομμύρια άλλους παράγοντες που λειτουργούν εις βάρος της.
Τι να σου πω... μπορείς να χτυπήσεις κριθαροκούλουρα στο μούλτι και αν δεν τα φάνε, να τα φας εσύ. Είναι μια χαρά για πρωινό :)
Τα καναρίνια δεν είναι φυλακισμένα, είναι πάππου προς πάππου κλουβίσια και δεν ζουν στην φύση. Και φυσικά δεν τα κάνουμε τσίρκουλα, τ' αγαπάμε και αν υπάρχει αυτός ο χώρος είναι για να κάνουμε την ζωή τους πιο άνετη και όμορφη. Μην μας κρίνεις τόσο αυστηρά :)
Τα ζωντανά απο την φύση ανήκουν εκεί μονο.
Άφησε την φύση τότε να κάνει την δουλειά της. Σίγουρα την κάνει χρόνια και την κάνει και σωστά. Αν θές να βοηθήσεις, βρες ένα σύλλογο π.χ Χαμόγελο του παιδιού κτλ που μπορείς να δώσεις χρήματα ή τρόφιμα που θα ποιασουν τόπο.
Παιδιά η φύση υφίσταται τόσους κακόβουλους βανδαλισμούς που είναι πολυτέλεια να "αντιδικούμε" μεταξύ μας για λεπτομέρειες περί του σωστού ή λάθους.
Οι προθέσεις μας είναι αγαθές ε κι αν κάνουμε και κανένα λαθάκι, άνθρωποι είμαστε :)
Ο γραπτός λόγος, ιδιαίτερα βιαστικός και από κινητά, είναι εύκολο να παρεξηγηθεί. Σου λέω με βεβαιότητα, ότι όχι μόνο ο Κώστας αλλά και οι περισσότεροι εδώ μέσα, είμαστε δοτικοί και με αγαθές προθέσεις και όσο μας ενδιαφέρει ένα πουλάκι, άλλο τόσο μας ενδιαφέρει ένας άνθρωπος. Δεν υπήρξε κακή πρόθεση σε διαβεβαιώ, ούτε κάποιος έχει δικαίωμα να πει στον άλλον τι θα κάνει και με τι θα ασχοληθεί. Αυτό είναι προσωπικό του καθενός.Το να μου πει όμως με τι να ασχοληθώ και να αφήσει εντύπωση ότι κάνω κακό που τα ταιζω με έθιξε!
Γενικά είμαι πολύ φιλικός και παρεξηγιεμαι δύσκολα. Ίσως κατάλαβα λάθος και αν είναι έτσι ζητάω συγγνώμη. Θεωρώ καλό ότι τα ταιζω αφού έρχονται και πεινάνε.Ο γραπτός λόγος, ιδιαίτερα βιαστικός και από κινητά, είναι εύκολο να παρεξηγηθεί. Σου λέω με βεβαιότητα, ότι όχι μόνο ο Κώστας αλλά και οι περισσότεροι εδώ μέσα, είμαστε δοτικοί και με αγαθές προθέσεις και όσο μας ενδιαφέρει ένα πουλάκι, άλλο τόσο μας ενδιαφέρει ένας άνθρωπος. Δεν υπήρξε κακή πρόθεση σε διαβεβαιώ, ούτε κάποιος έχει δικαίωμα να πει στον άλλον τι θα κάνει και με τι θα ασχοληθεί. Αυτό είναι προσωπικό του καθενός.
Πολύ καλό, μια χαράΘεωρώ καλό ότι τα ταιζω αφού έρχονται και πεινάνε.
Ταίζεις και άλλα αδεσποτάκια πέρα από πουλάκια; :) Εγώ ας πούμε παίρνω τροφή για γάτες (την πιο φτηνή συσκευασμένη απ το σούπερ μάρκετ) και παίρνω σβάρνα την γειτονιά και ταίζω μπράβο σου πάντως! Σιγά σιγά μαζί με τσουρέκι και ψωμί δίνε και σουσαμάκι και κανένα σποράκι! Κάποια στιγμή θα φάνε και πιο ισορροπημένα!Θεωρώ καλό ότι τα ταιζω αφού έρχονται και πεινάνε.
Ταίζεις και άλλα αδεσποτάκια πέρα από πουλάκια; :) Εγώ ας πούμε παίρνω τροφή για γάτες (την πιο φτηνή συσκευασμένη απ το σούπερ μάρκετ) και παίρνω σβάρνα την γειτονιά και ταίζω μπράβο σου πάντως! Σιγά σιγά μαζί με τσουρέκι και ψωμί δίνε και σουσαμάκι και κανένα σποράκι! Κάποια στιγμή θα φάνε και πιο ισορροπημένα!
Χα χα με το τσουρέκι :) Δίνε τους σπάνια, μην παχύνουν τ' αρσενικά και δεν μπορούν να ζευγαρώσουν.Το τσουρέκι το σταμάτησα λόγω ζάχαρης μπορω να δινω που και που;
Χα χα με το τσουρέκι :) Δίνε τους σπάνια, μην παχύνουν τ' αρσενικά και δεν μπορούν να ζευγαρώσουν.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας