Αναπαραγωγή Βοήθεια στην αναγνώριση φύλου μπάτζι

Elenieuthymiou

PB New Member
Εγγραφή
20 Απρ 2021
Μηνύματα
16
Γεια σας πήρα 2 παπαγαλάκια Μπάτζι για ζευγάρι πριν 3 μήνες.Δεν έχουν δαχτυλίδι και θα ήθελα να μάθω αν το μπλε είναι όντως αρσενικό και το πράσινο αν είναι όντως θηλυκό.(δεν είναι ημέρα και για να μην τα τρομάξω δεν πλησίαζα κοντά στο κλουβί, αυτές τις φωτογραφίες μπόρεσα να βγάλω)

[automerge]1621764010[/automerge]
Το αρσενικό (αν είναι)

1356742294.webp
[automerge]1621764218[/automerge]
Το θηλυκό(αν είναι🤭)

1489176792.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Nausicaa σε ευχαριστώ πολύ.Τον τελευταίο καιρό άρχισαν τα φιλιά και να "ξεψιριζονται" αλλά τσιμπιουνται (και όταν τα πήρα τσιμπιοντουσαν αλλά τώρα λιγότερο)
[automerge]1621772134[/automerge]
@Nausicaa ο μπλου (το μπλε) είναι μικρό στην ηλικία?γιατί από φωτογραφίες που έχω δει ο χαλινος των αρσενικών είναι σκούρο μπλε ενώ στον δικό μου είναι λίγο
 
Γεινκά η εποχή αναπαραγωγής τώρα τελειώνει, γεννιούνται νεοσσοί κλπ, αλλά ζώα τα οποία περνούν καλά μπορεί να αναπαράγονται πιο συχνά απότι λέει ο κύκλος τους τυπικα.

Δύσκολο να πει κανείς, γιατί η φωτογραφία είναι πολύ κοντινή. Την ηλικία την καταλαβαίνει κανείς από τις ρίγες στο κεφάλι. Αν φτάνουν στο ράμφος, τότε είναι πολύ μικρό (και η μύτη είναι ροζ). Θα έλεγα ότι είναι ενήλικο και όχι σε φάση αναπαραγωγής, ενώ οι εικόνες από αρσενικά με έντονο μπλε αφορόυν πουλιά σε φάση αναπαραγωγής. Αλλά μπορεί και ο χρωματισμός του να μην είναι ιδιαίτερα έντονος. Η Ίρις, το μπάτζι μου, σε φάση αναπαραγωγής είχε απλά ανοικτό καφέ και λευκό, καμία σχέση με το δικό σου. Είναι και θέμα γονιδίων.
 
Τα πουλάκια είναι και τα δύο θηλυκά. Τα "φιλιά" (ταίσματα στο στόμα) μεταξύ τους δεν υποδηλώνουν τίποτε παραπάνω απο ένδειξη στοργής. Το κάνουν και πουλιά του ίδιου φύλου μεταξύ τους ακόμη και αδέρφια μικρά όντως ακόμη μέσα στη φωλιά των γονιών τους.
 
@Elenieuthymiou Απολύτως σίγουρος. Καταρχήν τα μισά αν όχι τα περισσότερα θηλυκά μπάτζι έχουν γαλάζιο χαλινό. Τα αρσενικά έχουν μπλε στο χαλινό μέχρι μέσα στα ρουθούνια. To λευκό στα ρουθούνια δείχνει 100% θηλυκό. Διάβασε κι αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Διάκριση-φύλου-στα-παπαγαλάκια-budgie.14607/
 
Όντως, αν είναι ελαφρώς γαλάζιο σε μη φάση αναπαραγωγής είναι θηλυκό. Κόντεψα να μείνω πριν α πό μερικές εβομάδες που ξαφνικά ο χαληνός της από ανοικτό καφέ άρχισε να γίνεται ανοικτό γαλάζιο. Τώρα έχει κομμάτια λευκά, γαλάζια και ανοικτά καφέ. Βασικά είναι αρσενικό μόνο αν "cobalt blue" o χαληνός, νομίζω.Και γενικά φιλιά και χάδια κάνουν σε όποιον συμπαθούν, μπορεί να το κάνουν και σε ανθρώπους.
 
Back
Top