Γενικά Βοήθεια στην επιλογή του νέου μου παπαγάλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gkekas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κατάσταση
Κλειστό.

gkekas

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2017
Μηνύματα
31
Χαιρετώ την ομάδα.Ψάχνω να βρω τι ρατσα παπαγαλου μου ταιριαζει για αυτα που θελω και ζηταω. Στο παρελθόν είχα κοκατιλ αλλα άγρια. Τώρα ασχολούμαι με την ερασιτεχνικη εκτροφη καναρινιών για χομπι. Τον παπαγαλο φυσικα τον θελω για παρεουλα και οχι για εκτροφη.Αυτα που ζηταω ειναι να ειναι οσο το δυνατον πιο ησυχος, μενω σε μονοκατοικια αλλα οχι μονος μου.Απο τα κοκατιλ που ειχα μονο το τελευταιο μου το αρσενικο εκανε υπερβολικο θορυβο οποτε μαλλον και τα κοκατιλ συμπεραλαμβανονται σε αυτα που ψαχνω αλλα μαλλον θηλυκο.. Εχω διαβασει στο φορουμ για πολλες ρατσες. Αλλα εχω ψιλοκαταληξει μιας και αρχαριος σε κοκατιλ,parrotlet και budgie. Οποιαδηποτε γνωμη για αλλη ρατσα ειναι ευπροσδεκτη, καθως και τι φυλλο να κοιταξω με σημαντικοτερο κριτηριο για εμενα η ησυχια και τα χαδια. Ξεχασα να πω οτι το παπαγαλακι θα το αγορασω σε μικρη ηλικια και τα'ι'σμενο με κρεμα. Ευχαριστώ!
 
Καλησπέρα.
Πρώτα απ'ολα καλό θα ήταν να υπολογίσεις τον χρόνο που μπορείς να του διαθέτεις καθημερινά. Το λέω αυτό επειδή διάβασα το προηγούμενο ποστ σου. Ακόμη και ένα ήμερο ταϊσμένο στο χέρι μικρό θα απομακρυνθεί από εσένα εάν δεν έχετε ένα πρόγραμμα στις μεταξύ σας σχέσεις. Η όλη διαδικασία χρειάζεται χρόνο και πολλή υπομονή. Η δική μου κοκατιλινα, μεγαλωμένη στο χέρι από εμένα την ίδια, κατά καιρούς άλλαζε συμπεριφορά και χρειαζόταν ξανά από την αρχή προσπάθεια προσπάθεια προσπάθεια. Χωρίς συνέπεια και πρόγραμμα δεν γίνεται τίποτα. Εάν δεν διαθέτεις χρόνο ίσως θα ήταν καλύτερα να σκεφτείς για ένα ζευγαράκι ώστε να είναι ευτυχισμένα μαζί και να μην χρειαστεί να τα επιστρέψεις πίσω.
 
Χρονο διαθετω σιγουρα κανα 3ωρο την μερα. Δεν ειπα οτι δεν διαθετω. Απλα με τον προηγουμενο ηταν αλλο θεμα
 
Χρονο διαθετω σιγουρα κανα 3ωρο την μερα. Δεν ειπα οτι δεν διαθετω. Απλα με τον προηγουμενο ηταν αλλο θεμα
Συγγνώμη αλλά αυτό λες ξανά και ξανά στο προηγούμενο ποστ σου. Εάν τα δεδομένα άλλαξαν τότε όλα καλά. Όσον αφορά τη φασαρία, πέρα από το πρωι και τις ώρες πριν κοιμηθεί, εάν και εφόσον ασχολείσαι μαζί του τότε το πουλάκι δεν θα κάνει ιδιαίτερη φασαρία. Συνήθως φωνάζουν ενοχλητικά για να τραβήξουν την προσοχή μας. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με τα δικά μου κοκατιλ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στο προηγουμενο ποστ μιλαω για τον χρονο για την εξημερωση. Και ασχοληθηκα 3 μηνες με αυτο το πουλακι πανω απο 1 ωρα καθημερινα και δεν ειδα καμια διαφορα. Ας αφησουμε το προηγουμενο ποστ. Ευχαριστώ για την απαντηση σου
 
https://community.petbirds.gr/threads/Απορίες-για-το-πρώτο-μου-κοκατιλ.31852/
Εγώ πάντως στη θέση σου δεν θα έπαιρνα κοκατίλ πλέον. Όταν αναλαμβάνουμε ένα πουλάκι, απλά το αναλαμβάνουμε για εμάς ναι μεν, αλλά και για το ίδιο δε. Εσύ, και μην το πάρεις στραβά, πήρες ένα κοκατιλάκι, ο εκτροφέας απεδείχθη μάλλον άσχετος αν όχι άθλιος, εσύ έκανες κάποια λάθη για τα οποία δεν είσαι καθόλου υπεύθυνος μια και ακολουθούσες όσα σου είπε ο εκτροφέας, τα οποία έκαναν την κατάσταση χειρότερη μεταξύ του πουλιού κι εσού, και παρόλα αυτά, από ό,τι κατάλαβα το γύρισες πίσω το πουλί στον εκτροφέα, αυτόν τον αχαρακτήριστο.
Με άλλα λόγια ανέλαβες μιαν υποχρέωση του να φροντίζεις ένα πτηνό το οποίο προήλθε από μάλλον κακές συνθήκες και επειδή δεν το άντεχες το επέστρεψες στις ίδιες άθλιες (πιθανά) συνθήκες. Επομένως πώς θεωρείς ότι στο επόμενο θα σταθείς πιο συνεπής;
Και τι σημαίνει η φράση
ας αφησουμε το προηγουμενο ποστ.
δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να αφήσουμε το προηγούμενο ποστ; Δεν πρόκειται για ένα γεγονός που συνέβη; Δεν συμμετείχες ο ίδιος στο να ακολουθείς τις λανθασμένες οδηγίες του εκτροφέα του; Δεν φέρεις καμία ευθύνη; Συνέβαλες στο να αγριέψει ακόμα περισσότερο ένα πουλί, έστω κι ακούσια, και αν εσύ ταλαιπωρήθηκες, σκέψου πόσο εκείνο φοβόταν και τρομοκρατούνταν από την παρουσία σου. Και σε πόσο χειρότερη κατάσταση το επέστρεψες - ψυχολογικά εννοώ.
Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι αν θέλεις άλλο παπαγάλο, να ζητήσεις από τον εκτροφέα να σου επιστρέψει αυτό που του γύρισες πίσω και να ξεκινήσεις από την αρχή... Κυρίως για το ίδιο το πουλάκι και όχι για εσένα.
Συγγνώμη που σου απαντώ αυστηρά, και οπωσδήποτε έχεις και τα δίκια σου, αλλά θεωρώ ότι πρέπει κανείς να αναλαμβάνει τα λάθη του και να προσπαθεί να τα διορθώνει, ώστε να προχωρά μπροστά.
 
Γιατι πρεπει δηλαδη να ασχοληθω με ενα πουλι το οποιο ειδα οτι δεν μου ταιριαζε; Και αποφασισα να το χαρισω.συγνωμη παιδια αλλα νομιζω ολοι ξερουμε Ελληνικα και δεν βρισκω τον λογω να παιρνω τετοιες απαντησεις εφοσον ρωταω κατι αλλο.
 
Ειναι δυνατον να κανουμε τετοιο διαλογο τωρα;
 
Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι αν θέλεις άλλο παπαγάλο, να ζητήσεις από τον εκτροφέα να σου επιστρέψει αυτό που του γύρισες πίσω και να ξεκινήσεις από την αρχή...
Το πουλακι δεν το επεστρεψα στον εκτροφεα. Απο που και ως που το ειπες αυτο;
 
καλησπερα. απ'οτι καταλαβα τελειως ασχετος με παπαγαλους δεν εισαι. αυτο καταλαβα κι'εγω απο αυτα που διαβασα εφοσον ειχες και παλιοτερα αγριους. εκανες μια αγορα απο εκτροφεα που σε συμβουλεψε λαθος. απ'οτι συμπερανες κι'εσυ το κοκατιλ ηταν αγριο. εαν σου πω οτι αν το κραταγες, και ειχες την υπομονη να αφησης το πουλακι να προσαρμωστη, να ηρεμηση και να σε εμπιστευτη θα εβλεπες ενα αλλο πουλι. το ασχημο πραγματικα σε αυτες τις αγορες νομιζω ειναι η ατακα ''μεγαλωμενο στο χερι'' που δυστηχως περνει πολλες ερμηνειες, και που δυστηχως ο υποψηφιος αγοραστης δεν ενημερωνετε, οτι ναι οκ, αλλα θελει σταδιο προσαρμωγης, ποσο θα ειναι αυτο αγνωστο, οχι απαρετητα 10 15 ημερες αλλα ισως και μηνες 6, 7, 8. Πραγματικα στεναχωρηθηκα πολη για τα επαναλαμβανωμενα λαθη, διοτι οταν αποφασισω να κανω μια τετοια αγορα το ζητουμενο αναρωτιεμε ειναι να καθετε στο χερι, αυτος ειναι ο λογος, μηπως τελικα αυτα ειναι τα πουλακια που αλαζουν ιδιοκτητες συνεχως. Νομιζω οτι η μαγκια σ'αυτες τις σχεσεις ειναι να τα καταφερης εσυ, και οχι το αιτιμο, και εαν η απαντηση ειναι η ελειψη χρονου, θα απαντησω κι'εγω οτι καμια φορα ειναι καλο να αναρωτηθουμε μηπως δεν πρεπει να παρω. Οτι εγραψα ηταν και δικες μου σκεψεις οταν αποφασισα να παρω δευτερο παπαγαλο, τον πειρα απο δικη μου επιλογη αγριο, εκανε εξι μηνες να με πλησιαση, αλλα και εαν δεν με πλησιαζε το συγουρο ειναι οτι θα τον γουσταρα για αυτο που ειναι. Οσο για την επιλογη δεν μπορω να σε βοηθησω, εφοσον κρητηριο ειναι ο μεγαλωμενος στο χερι.
 
Και τι να εκανα μετα απο 3 μηνες χωρις καμια βελτιωση. Αυτο ηθελα αυτο επραξα. Δεν χρειαζεται νομιζω να δωσω λογαριασμο σε κανεναν εδω περα. Ουτε εβλαψα το πουλακι ουτε τιποτα. Δεν μου αρεσε το χαρισα και τελειωσε το θεμα. Δηλαδη οτι και να μου εφερνε εγω επρεπε να το κρατησω μονο και μονο επειδη ηρθε στα χερια μου. Δεν νομιζω. Για αυτο αλλωστε νομιζω οτι πληρωνεις για να παιρνεις αυτο που θελεις. Αν καποιος μπορει να βοηθησει με την επιλογη παπαγαλου ας το κανει. Αλλιως αν θελει να πει την εξυπναδα του ας την πει αλλου
 
gkekas πιστευω οτι καλο θα ηταν να παρεις ενα budgie.
Θεωρω οτι ειναι πιο ευκολα απο τα κοκατιλ και τα παροτλετ.

Οτι και αν αποφασισεις ομως να παρεις πρεπει να ξεκινησεις σωστα την εκπαιδευση!
 
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
αυτο ηθελα αυτο επραξα. Δεν χρειαζεται νομιζω να δωσω λογαριασμο σε κανεναν εδω περα.
Όχι βέβαια, λογαριασμό δεν χρειάζεται να δώσεις σε κανέναν εδώ μέσα... Και προφανώς ούτε και στη συνείδησή σου δεν χρειάζεται από ό,τι φαίνεται από τα λεγόμενά σου. Αλλά δεν θα μας καθαρίσεις και τι θα λέμε και που θα το λέμε, ούτε την άποψή μας, και όσο ο λόγος μας παραμένει ευπρεπής απέναντί σου, και για να συνεχίσει έτσι, πραγματικά αυτά περί "εξυπνάδας" θα ήταν καλό να τα σκεφτόσουν καλύτερα προτού τα γράψεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Την εξυπναδα εσυ την εγραψες που ειπες οτι το ξαναεδωσα στον εκτροφεα. Εβγαλες ενα σεναριο και το ειπες και κατηγορησες μαλιστα οτι το ξαναεστειλα στο αθλιο περιβαλον. Μαλλον εσυ επρεπε να σκεφτεις καλυτερα πριν γραψεις
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top