Αναπαραγωγή Βοηθεια για αναπαραγωγη lovebird

Vasilispros

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2016
Μηνύματα
4
Πόλη
Κοζάνη
Καλημερα σε ολους και συγχαρητηρια για την δουλεια που γινεται στο forum. Γραφω πρωτη φορα μιας και εχοντας αποριες πιο παλια λυνοταν απο θεματα ηδη γραμμενα εδω.
Ειδου λοιπον η απορια μου :πριν λιγο καιρο μ χαρισαν 2 lovebird σαν ζευγαρι χωρις αυτο να ειναι βεβαιως επιβεβαιωμενο. "Θυληκο"13 μηνων "αρσενικο"10 η 11. Να προσθεσω πως εχω στην κατοχη μ καναρινια οποτε εχω μια ιδεα αλλα lovebirds πρωτη φορα. Αφου λοιπον τα πηρα τους αρχισα μια πλουσια διατροφη και τα ειχα στο χωρο μ χωρις να γινομαι ενοχλητικος προς αυτα για να μαθουν το χωρο. Μια μερα η ακρη του ματιου μ ειδε "βατεμα" αλλα μολις με ειδαν σταματησαν. Λιγες μερες αργοτερα ειδα το θυληκο να μαζευει χαρτι που εχω στον πατο για φωλια (λογικα). Ετσι πηγα αγορασα φωλια την εβαλα και τα 2 μπαινουν μεσα και την φτιαχνουν μια βδομαδα τωρα. Επισης ειναι πιο νευρικα κ το θυληκο τσιμπαει συνεχεια τον αρσενικο. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως τις 3 4 τελευταιες μερες βλεπω πως το ιδιο πουλι που φτιαχνει την φωλια ειναι και αυτο που προσπαθει να βατεψει το αλλο (δλδ η θυλικια μου). Ελπιζω να μν σας κουρασα προσπαθησα να γινω κατανοητος
 
Γεια σου καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το ζευγαράκι σου!
Θα ήθελα να μας έλεγες κάποιες λεπτομέρειες για την διατροφή τους, δηλαδή ποια μάρκα σπόρων χρησιμοποιείς και τι άλλο εκτός από αυτούς τους δίνεις.
Το φύλο στα lovebirds δυστυχώς δεν ελέγχεται με άλλον τρόπο, εκτός από τεστ DNA, τουλάχιστον στα περισσότερα είδη.
Η κατασκευή της φωλιάς γίνεται ως επί το πλείστον από το θηλυκό, χωρίς όμως να αποκλείεται η συμμετοχή ή κάποιες φορές και ο πρώτος ρόλος του αρσενικού. Δηλαδή η συμπεριφορά σε σχέση με την φωλιά, δεν είναι κάποια απόδειξη περί του φύλου των πουλιών.
Ούτε το ποιος ανεβαίνει πάνω στον άλλον είναι απόδειξη φύλου, γιατί αν έχουμε πχ δύο θηλυκά ή δύο αρσενικά, μπορεί να είναι συμπεριφορά επιβολής κυριαρχίας.
Αν όμως βλέπεις στάση τριβής-βατέματος, αυτό τουλάχιστον σου δείχνει πως πρόκειται για ζευγάρι, ασχέτως του ποιος είναι ποιος.
Η πρόθεσή σου με το ζευγάρι (αν είναι), είναι να το βάλεις γενικά σε αναπαραγωγή ή επειδή είδες την φάση, είπες να διευκολύνεις την κατάσταση κατ' αρχήν και βλέπεις; Γιατί αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις με τα πουλάκια που θα προκύψουν ή θα προκύπτουν στο μέλλον.
Μερικές ερωτήσεις αν μπορείς:
Τι φωλιά τους έβαλες; Τι υλικό τους έδωσες; Ενίσχυσες πηγές ασβεστίου; Σουπιοκόκκαλο έχεις στο κλουβί και πως αλλιώς;
Βλέπεις το "θηλυκό" να έχει φουσκώσει καθόλου από κάτω;
Μήπως το "αρσενικό" έχει γίνει πολύ πιεστικό; Πρόσεξε γιατί μπορεί να διαταραχθούν πολύ οι σχέσεις τους αν γίνεται πολύ επίμονος, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Δεν μας κούρασες, τα πουλάκια να είναι καλά :)
 
Τι lovebird είναι; Είναι καταρχήν του ίδιου είδους; Θα μπορούσες να μας δείξεις μερικές φωτογραφίες απο τα πουλιά και το κλουβί τους;
 
Για σου μαρια ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Δεν ειχα στο μυαλο μ μια αναπαραγωγη λογο του οτι ηξερα οτι δεν νπορω να γνωριζω τι γενους ειναι τα πουλακια. Τα σημαδια που περιεγραψα ειδα κ ειπα να βοηθησω αν ολα πανε καλα. Να σ απαντησω και οτι με ρωτησες. Σουπιοκοκκαλο υπαρχει ηρθε και αντικατεστησε μια γυψινη καρδια που μ ειχαν δωσει.σπορους ταιζω της vitakraft υγρο ασβεστιο της quiko νομιζω καποια πελλετ λιγο λιγο δοκιμαζα αυτες τις μερες φρουτα και λαχανικα επισης που τρωνε τα παντα.η φωλια ειναι 20χ15χ15.
Φοιβο γεια σ και εσενα τα πουλακια ειναι peach face το υποτειθεμενο αρσενικο πρασινο με ροδακινη στο προσωπο και το θυληκο το mutation του νομιζω λεγετε τυρκουαζ.φωτογραφιες μολις βρω λιγο χρονο θα ανεβασω εννοειτε.
Οσο για το αν το αρσενικο εχει γινει πιεστικο μαρια δεν γνωριζω μιας και βλεπω αυτο που μου δωσαν σα θυληκο να κανει τα παντα μεσα στο κλουβι και το αλλο απλα να ακολουθει και να κοιταει. Πως συνεχιζουμε τωρα;

Επισης εχθες το θυληκο ηταν ολη μερα μεσα στη φωλια σημερα καθολου, δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο σε οσα προανεφερα
 
Μάλλον έχεις την ξύλινη που είναι για τα budgies απ' ό,τι καταλαβαίνω. Για κάποιο λόγο, τα lovebirds προτιμούν φωλιές με κάποιο μεγαλύτερο ύψος βέβαια.
Το υγρό ασβέστιο μην το πολυχρησιμοποιείς, κράτησέ το για ώρα ανάγκης και δώσε στο νερό αν δεις δυο τρία αυγά και μετά.
Τώρα το σουπιοκόκκαλο, δώσε λίγο ωμό σουσάμι στους σπόρους, κάποιο κοπανισμένο ωμό αμύγδαλο και είναι εντάξει.
Επίσης αυγό να δίνεις και να κοπανάς το τσόφλι βραστών αυγών (ποτέ ωμών) και να το δίνεις και αυτό.
Τι να κάνεις εσύ; Τίποτα άλλο εκτός να φροντίζεις την καλή τους υγεία, την καθαριότητα και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Δεν μου είπες τι υλικό τους έδωσες για την φωλιά. Πάντως όχι βαμβακερό νήμα καναρινιών έτσι; :) Λίγο χόρτο τροφής κουνελιών, άσπρο χαρτάκι (όχι εφημερίδες), είναι εντάξει. Δεν κάνουν μεγάλο στρώσιμο.
 
Συγνωμη ξεχασα να αναφερω λευκο χαρτι α4 και ροκανιδι οπως ειχα διαβασει εδω σε καποιο θεμα.η φωιλια ειναι 28χ18χ18 την μετρησα. Αυγο εδωσα ετσι οπως ακριβως το ειπες κανα 2 φορες την βδομαδα.ρωτησα τι να κανω για να μν ταλαιπωρηθουν αδικα με αυτο που γινεται τωρα
 
ρωτησα τι να κανω για να μν ταλαιπωρηθουν αδικα με αυτο που γινεται τωρα
Δεν υπάρχει δίκαια και άδικα και δεν υπάρχει κάτι να κάνεις. Θα ακολουθήσεις τον φυσικό ρυθμό τους και θα τον διευκολύνεις.
Αν ήθελες να τα αποτρέψεις θα έπρεπε να μεγαλώσεις τις ώρες της νύχτας μια δυο ώρες επιπλέον. Όμως είναι λύσεις που προσωπικά δεν τις προτείνω, εκτός όταν πρόκειται για πουλιά που υφίστανται ηλεκτρικό φως σε παράλογες ώρες.
Αν οι ώρες ύπνου τους είναι φυσιολογικές, από δύση έως ανατολή, δεν έχεις τρόπο χειρισμού, αποτροπής της ωοτοκίας δηλαδή.
Και δύο θηλυκά αν έχεις, αν έχουν αυγά θα τα φτιάξουν. Θα αφήσεις να κλωσσήσουν και τα αποσύρεις την φωλιά.
 
Back
Top