Ασθένειες Βοηθεια! μπατζι εχει πληρη αδυναμια, δεν μπορει να κουνηθει

σωκρατης 93

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2009
Μηνύματα
56
Πόλη
Αθήνα
Μολς γυρισα στο σπιτι ειδα το αρσενικο μου μπατζι μεσα στη φωλια, πραγμα ασυνηθιστο το εβγαλα αμεσως εξω και ειχε πληρη αδυναμια, δεν μπορουσε να κουνηθει. Δεν ξερω αλλα μου φανηκε πως επαθε ανακοπη στα χερια μου γιατι σταματησε να αναπνεει. μετα σαν απο θααυμα επεστρψε η αναπνοη του, τον εβαλα στο κλουβι παλι και τα πραγματα δεν ειναι καλα. εχει πεσει σχεδον ανασκελα και ισα που αναπνεει. Πριν απο λιγο αρχισε να παταει στα ποδια του και να κανει μερικα βηματα αλλα και παλι ξαναπεφτει. Δεν ξερω τι να κανω! Δωστε γρηγορα μια συμβουλη!
 
εντελώς κομπογιανίτικα, μήπως να του έδινες λίγο ελαφρύ ζαχαρόνερο;
 
μου το έχει συστήσει ο κτηνίατρος όταν βλέπω όλα τα ζωα σε κατάσταση σοκ δεν ξέρω να το εξηγήσω λεπτομερώς. Πάντως είναι αθώο και στο πρότεινα επείδή είσαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. κάτι γίνεται και ισορροπούν οι ηλεκτρολύτες τους νομίζω. το έχω διαβάσει επίσης που το σύστησε το ΕΚΠΑΖ σε αν έχεις χρόνο στην διάθεσή σου πάρε το και πήγαινέ το σε γιατρό.



πως ειναι τώρα το πουλάκι;
 
Mε γιατρό μίλησες να του πεις ηλικία & να περιγράψεις ακριβώς τι πέρασε και πώς είναι τώρα; Για Σ/Κύριακο (και μάλιστα εκλογών) δοκίμασε το Νοσ/μείο Μικρών Ζώων 210. 6038023, Αττικό Νοσ. Ζώων 210.6640552, Πολυκλινική Μικρών Ζώων 210.2525590. Όλα να πάνε καλά!
 
το ζαχαρονερο οντωσ το προτεινουν πολλοι. Δοκιμασε το. Εγω το ειχα δωσει σε ενα αρρωστο πουλακι και απ οτι καταλαβα απλωσ κερδιζεισ χρονο δε το γιατρευει, γιατι και το δικο μου ειχε πεσει κατω και δε μπορουσε να κουνηθει και μολισ του δωσα σγινε περδικι! Την επομενη ομωσ πεθανε☹ μη χανεισ χρονο και ξεκινα να περνεισ τηλ γιατρουσ. Ακομα και αν δε μπορουν να το δουνε πεσ τουσ να σου πουν τι να κανεισ.. Αν δε το σηκωσουν στα τηλ που σου εδωσε η μαρια δεσ και εδω https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ δεν ειναι αναγκη να τηλ μονο σε γιατρουσ Αθήνασ. Αν δε το σηκωνουν παρε και αλλου. Ενημερωνε μασ! Μακαρι να πανε ολα καλα:)
 
Ηταν μαζι με το ταιρι του και εχουν η ετοιμαζονταν να κανουν αυγα; Καλυτερα να το δει καποιος ειδικος το συντομοτερο.
 
πω πω κρίμα το καημένο! ρώτα το γιατρό σου με βάση τα συμπτώματα για να σε συμβουλεύσει γι αλλη φορά... λες να παθε εγκεφαλικό? να το τσίμπησε κάτι;
έχεις δίκιο να στεναχωριέσαι αλλά τι μπορούσες να κάνεις αφού έγιναν όλα τόσο γρήγορα... Ούτε στο γιατρό δεν πρόλαβες να το πας.
γι αυτό εμείς που εχουμε ζώα πρέπει να έχουμε ένα κτηνίατρο με καλή σχέση μαζί του να μπορούμε να του τηλεφωνήσουμε σε μια ώρα ανάγκης.
πόσο καιρό το είχες αυτό το πουλάκι;
 
το πουλακι το ειχα κοντα ενα χρονο και εχριζε ιδιαιτερης μεταχειρισης. ηταν εξημερωμενο και περνουσε πολλη ωρα μαζι μου εξω απο το κλουβι. Ο πτηνιατρος μας ειναι στο περιστερι και δεν προλαβαμε να κανουμε τιποτα. τι να επαθε;
 
Back
Top