Βρέθηκαν γατάκια στα σκουπίδια - χαρίζονται

Nikoletta

PB Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2008
Μηνύματα
727
Πόλη
Άλιμος
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους. Μία φίλη μου σήμερα βρήκε 3 γατάκια τρίχρωμα (απρομαυροπορτοκαλί) πεταμένα σε χάρτινη σακούλα.. Είναι πολύ μικρά (το πολύ δύο εβδομάδων), ταλαιπωρημένα και φοβισμένα. Επειδή έχει ήδη σκυλάκι, πολλά πουλιά και ενυδρείο, δεν έχει δυνατότητα να τα κρατήσει απλά τα φιλοξενεί προσωρινά μέχρι να βρεθεί κάποιος που να αγαπάει τα ζωντανά και να θέλει να τα υιοθετήσει (μεμονωμένα, γιατί και τα τρία μαζί μάλλον δύσκολο μου φαίνεται).
Δε ξέρω αν έκανα καλά που έβαλα αυτό το post στο forum, απλά είναι το μόνο ελληνικό forum που μπαίνω και ξέρω ότι όλοι εδώ αγαπούν τα ζώα.
Αν θέλετε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, παρακαλώ στείλτε μου pm για να σας δώσω το τηλέφωνο επικοινωνίας με την κοπέλα.
Ευχαριστώ πολύ :)
 

Συνημμένα

  • DSC00739.webp
    DSC00739.webp
    42,5 KB · Προβολές: 18
  • DSC00735.webp
    DSC00735.webp
    43,3 KB · Προβολές: 22
οτι και τα τρια ειναι θηλυκα ειναι τυχεο..ή μηπως λεω μηπως καποιος πεταξε τα θηλυκα της γεννας...
ελπιζω να βρεις ευκολα σπιτι.. Μιας και πολλοι εχουν γατες.. Και λιγοι τις στειρωνουν...
αυτην την εποχη βρησκουμε συνεχεια, αλλα δεν βρησκουμε οικογενειες να τα παρουν... Καλη τυχη!
και μπραβο στην φιλη σου αλλα και σε εσενα!
 
Δεν είμαστε σίγουρες ακόμα τι φύλο είναι, γιατί είναι πολύ μωρά.. Ήταν κι άλλο ένα, πεταμένο (και πεθαμένο) κάτω από τον σκουπιδοτενεκέ.. ☹
Τα άλλα τα είχαν σε μία χαρτοσακούλα με καρδούλες και λουλουδάκια πάνω.. Προφανώς "άνθρωποι" με ευαισθησίες.. 😡
 
ειναι και τα τρια θηλυκα!
οπως τα περλε κοκατιλ ειναι παντα θηλυκα... Ετσι και αυτοτ οχρωμα γατακια ειναι παντα θηλυκα 😉
 
Aκριβώς! Όλα τα τρίχρωμα γατιά που ενα απο τα χρώματα είναι το πορτοκαλι είναι θηλυκά.
Νικολέτα, πού τα έχει η φίλη σου τα γατάκια; Καλό είναι να τα έχει σε μία κούτα και το βράδυ να βάζει μιά λάμπα απο πάνω για να ζεσταίνονται. Προσοχή όμως, να την βάλει έτσι ώστε να μην τσυρουφλίζονται, και να μπορούν να απομακρυνθούν όταν ζεσταίνονται.
Επίσης τί τα ταΐζει; Το απλό γάλα που πίνουμε εμείς είναι εντελώς ακατάλληλο! Τα γατάκια αυτης της ηλικίας χρειάζονται τάισμα με μπιμπερό ανα 4 ώρες, με φόρμουλα για γατάκια, ή φόρμουλα για μωρά πρώτης βρεφικής ηλικίας ανακατεμένη με λίγο ρυζάλευρο. Μετά απο κάθε τάισμα πρέπει να τους τρίβει μαλακά την κοιλίτσα και το πωπουδάκι μέχρι να κάνουν την ανάγκη τους, γιατί δεν μπορούν να το κάνουν ακόμα μόνα τους.
Επίσης καλό είναι να τα πάει στον κτηνίατρο για μιά τυπική εξέταση.
Τέλος πες της να είναι προετοιμασμένη ψυχολογικά. Ανεξαρτήτως φροντίδας είναι πολύ συνηθισμένο τα γατάκια αυτής της ηλικίας να χειροτερεύουν πολύ γρήγορα και να πεθαίνουν.
 
Καλημέρα και πάλι!

Τα ταΐζει γαλατάκι για γατούδια νομίζω, αφού κατά καιρούς έχει σώσει κι άλλα μωρά και τα έχει κρατήσει στον κηπάκο της πολυκατοικίας, έχει στείλει και στπ χωριό κάποια. Γενικά έχει ασχοληθεί πολύ και τα φροντίζει (σε αντίθεση με μένα, που δεν είχα ποτέ γατάκια). Τα έχει σε σπιτάκι (τύπου βαλιτσάκι) με μαξιλαράκι μέσα, απλά για τις ανάγκες της φωτογραφίας τα βγάλαμε εκτός. Μακάρι να πάνε καλά.. Το ένα είναι πολύ οργισμένο, κάνει "φφφφφφφφ" με το παραμικρό και χθες που το έπιασα με απειλούσε χεχε :D Θα σας ενημερώσω για ο,τιδήποτε νεότερο έχω.
 
Ωραία! Τότε ξέρει τί έχει να αντιμετωπίσει! Χεχε! Όμως το βράδυ χρειάζονται μιά εξτρά πηγή θέρμανσης γιατί τα τόσο μικρά γατάκια κρυώνουν πολύ εύκολα.
 
Back
Top