Γενικά Βρέχει τους σπόρους στο νερό του. Πως να το αντιμετωπίσω;

africa_twin

PB New Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2008
Μηνύματα
11
Πόλη
Ναύπλιο
Γεια σας! Θέλω την βοήθειά σας σχετικά με ένα πρόβλημα που έχω με ένα Καρδερινοκάναρο.
Βουτάει τους σπόρους και ιδιαίτερα το καναβούρι, στην ποτίστρα του και μέσα σε 1-2 ώρες το νερό του θέλει άλλαγμα. Του το αλλάζω καθημερινά 2-3 φορές αλλά το πρόβλημα είναι αν λείψω μια δυο μέρες τι θα γίνει; Ξέρει κανείς κάποιο τρικ να του κόψω αυτό το ελάττωμα;
 
Πάρε ποτίστρα με μπίλια.
sifone-bingo.jpg
 
Ωπ δεν το ξερα αυτό... Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω, ελπίζω να βρω στο Ναύπλιο...
 
Αν δεν βρεις στο Ναυπλιο υπαρχουν και eshops.Αλλα θα βρεις σιγουρα, γιατι οι συγκεκριμενες χρησιμοποιουνται αντιστοιχου τυπου κι για τρωκτικα.
 
Εχε και τις δυο μεσα και μετα δοκιμασε να αφαιρεσεις την ανοιχτη και να δεις αν θα παει. Λενε οτι ειναι πολυ ευκολο να καταλαβει οτι οταν σπρωξει πινει νερο, εγω δεν τις εχω δοκιμασει να πω την αληθεια.
 
Δεν υπάρχει καλύτερη λύση. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Προσοχή μέχρι το πουλί να την μάθει. Μην το ξεκινήσεις μόνο με την καινούργια ποτίστρα.
 
Θα μάθει γρήγορα. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι κάθε φορά που γεμίζεις την ποτίστρα να πιέζεις με ένα αιχμηρό αντικείμενο την μπίλια για να τρέξει λίγο νερό και μετά να την βάζεις στο κλουβί. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εγκλωβιστεί αέρας στο πάνω μέρος του σωλήνα και έτσι πιέζοντας το νερό προς τα κάτω να μην επιτρέπει στην μπίλια να ανοίξει για να τρέξει το νερό. Κάνοντας εμείς την αρχή, αποκλείουμε την περίπτωση να μπλοκάρει για αυτόν το λόγο.
 
Γιατί, να μην βάλει ποτίστρες χωρίς μπίλια να μην έχει προβλήματα;
 
Δεν γνωριζα για την καινουργια κατηγορια για να παραθεσω, μονο κλασσικες ανοιχτες και με μπιλια. Μπορεις να δωσεις λινκ Κωστα;
 
Γιατί, να μην βάλει ποτίστρες χωρίς μπίλια να μην έχει προβλήματα;
Κώστα, δεν κατάλαβα ακριβώς την ερώτηση, ούτε καν εάν απευθύνεται σε εμένα.
 
Ηταν μαλλον γενικη, καθως αμεσως ολοι προτειναμε αυτες με τις μπιλιες.
 
Ηταν μαλλον γενικη, καθως αμεσως ολοι προτειναμε αυτες με τις μπιλιες.
Α, μα τότε θα πρέπει να απαντήσει όποιος θεωρεί ότι είναι καλύτερες για αυτή την περίπτωση. Το θέμα είναι ανοιχτό, θα μας ενδιέφερε όλους μας να ακούσουμε.
 
Ακριβώς, γενική ερώτηση ήταν ή καλύτερα μια ακόμα πρόταση.
 
Μα αυτές χρησιμοποιεί ήδη. Πρόταση θα ήταν κάποια λύση στο πρόβλημα που του δημιουργούν οι ανοιχτές.
 
Στο αρθρο που παρεθεσα απο τον κυριο Μακη, αναφερεται για αντιστοιχες με τη μπιλια αλλα χωρις μπιλια αλλα τοτε δεν ειχαν ερθει ακομα. Ξερει κανεις κατι επ'αυτου για τωρα;

Μια εντελώς καινούργια(και όχι δοκιμασμένη ακόμα) εξέληξη. Οι ίδιες περίπου εμφανισιακά ποτίστρες αλλά ΧΩΡΙΣ ΜΠΙΛΙΑ. Νομίζω οτι αν δουλεύουν σωστά και το κόστος τους δεν είναι υπερβολικό, σιγά-σιγά θα παραμερίσουν όλες τις υπόλοιπες. Υπάρχει και συνδετήρας για χρήση σε κατασκευές με οριζόντιο σύρμα.
Το αρθρο ηταν το '10
 
Η πρόταση που έκανα είναι οι ποτίστρες με σωληνάκι ( όπως αυτές με την μπίλια) αλλά χωρίς την μπίλια.
 
Back
Top