Ασθένειες Βρήκα ένα άρρωστο budgie

xristinaa

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2021
Μηνύματα
10
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους.. πήγα σε ένα petshop πριν 2 μέρες να πάρω τροφή ένα χαμστερακι που έχω και η κυρία εκεί είχε ένα κλουβί με ένα παπαγαλάκι budgie..ειναινσε τραγική κατάσταση δεν μπορούσε να το κάνει τίποτα απλά περίμενε να πεθανει..έτσι το πήρα εγώ και το πήγα σε πτηνίατρο.. μου είπε ότι έχει αναπνευστικό πρόβλημα και επίσης πρέπει να έχει κάποια κάκωση στον αυχένα του γιατί είναι πάντα καμπουριασμένος και μάλλον μου είπε δεν θα φτιάξει
[automerge]1620977481[/automerge]
Μου έδωσε αντιβίωση για ένα μήνα..ειναι κάτι σταγόνες που τις βάζω στο νερο του..τρώει αρκετά συχνά αλλά δεν τον έχω δει να πίνει νερό.. Ο γιατρός μου είπε ότι αν δεν έπινε θα είχε πεθάνει.. Δεν ξέρω ίσως δεν το έχω δει εγώ ακομα
 

Συνημμένα

  • 20210514_102159.webp
    20210514_102159.webp
    43,5 KB · Προβολές: 47
Καλημέρα, όταν ζωηρέψει κρέμασε ένα παιχνίδι λίγο ψηλά, αν προσπαθεί να να σκαρφαλώνει ίσως φτιάξει η στάση του σώματος.
Σίγουρα τώρα που το φροντίζεις θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση του.

Να το χαίρεσαι !
 
Ολόκληρα μαγαζιά έχουν και αντί να φροντίζουν για την υγεία των ζώων που πουλάνε οι ίδιοι που είναι και υποχρέωση τους, πανε οι πελάτες και αγοράζουν από αυτούς μόνο και μόνο επειδή τα λυπούνται σε τι κατάσταση είναι. Τι να πεις. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι λύση γιατί οι μαγαζατορες αυτοί πάλι κερδισμένοι βγαίνουν χωρίς να τους νοιάζει. Αλλά όπως και να χει μπράβο σου κοπελιά για την καλοσύνη σου.
 
Καταρχάς να το χαίρεσαι και ελπίζω όλα να πάνε καλά! Ναι, οπωσδήποτε θα είχε πεθάνει αν δεν επινε νερό, απλά δεν έχεις πέσει στην στιγμή. Μια γουλίτσα πίνουν και φεύγουν - πουλιά της ερήμου, βλέπεις. Πάντως, αν δεν είναι τραυματισμένο κάπου κοντά στο ράμφος μάλλον πρόκειται για θηλυκό (ο φωτισμός δεν είναι σπουδαίος αλλά μοιάζει καφέ και ξεφλουδισμένος ο χαληνός). Επίσης είναι σε φάση πτερόρροιας αν βλέπω καλά και πάλι, οπότε χρειάζεται έξτρα φροντίδα και τροφή. Πάντως αυτό με την καμπούρα δεν το έχω ξαναδεί. Τουλ. δεν είναι τραυματισμένη η σπονδυλική στηλη, αλλιώς δεν θα κουνιόταν. Αλλά πρέπει να κουνά το κεφάλι κάπως, έτσι δεν είναι? Αν είναι μυικό, στους ανθρώπους τουλάχιστον βοηθά η ζέστη. Αν έχεις κάποια λάμπα θερμότητας ίσως να βοηθήσει.
[automerge]1620993411[/automerge]
@Kleos Πάντα αυτό δεν είναι το δίλλημα? Να το αγοράσεις και να το σώσεις, ή να το αφήσεις ώστε να αρχίσουν να τα φροντιζουν καλύτερα? Αλλά όταν κοιτά κανείς τα θλιμμένα ματάκια δύσκολο να φύγει άπραγος. Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος καταγγελίας? Στην Αμερική υπάρχει, το έχω δει σε βίντεο, αλλά ναι, δεν είμαστε αμερική...
 
@Kleos νομίζω δεν φταίει η κοπέλα από το μαγαζί.. κάποιος το είχε αυτό στο σπίτι του στο μπαλκόνι και ξαφνικά έγινε έτσι.. ήταν μια βδομάδα σε αυτήν την κατασταση και επειδή δεν έβλεπε βελτίωση πήγε και το παράτησε στο petshop..τραγικό δεν ξερω ποιος θα μπορούσε να το κάνει αυτό.. το βλέπω το γλυκούλι που είναι αδύναμο και δεν ξερω τι άλλο να κάνω, με φοβάται κάθε φορά που το πλησιαζω
[automerge]1620993586[/automerge]
@Nausicaa είναι αρσενικό γιατί είναι μπλε πάνω από την μυτούλα του..Είναι πάνω από 5 χρόνων σίγουρα...το κουνάει το κεφαλάκι του αν θελήσει δηλαδή μπορεί να το σηκώσει ψηλά αλλά μάλλον κουράζεται αμέσως και το κατεβάζει
 
Έχει ενδιαφέρον αυτό που λες γιατί σε άλλο thread γίνεται σοβαρή συζήτηση για την διαχείριση εγκαταλελειμμένων πτηνών. Απότι φαίνεται μια πρόχειρη λύση είναι τα πετσοπ. :/
δεν ξερω τι άλλο να κάνω, με φοβάται κάθε φορά που το πλησιαζω
Αυτό θα ισχύει, έτσι αρρωστο που είναι. Δοκίμασε πολύ μα πολύ αργες κινήσεις γύρω του, και γενικά άστο στην ησυχία του, το στρες ταράζει ακόμα και τα υγιη πτηνά. Αν πρέπει να κάνεις κάτι στο κλουβί, να αλλάξεις το νερό ασπούμε, δοκίμασε να προσφέρεις λίγο κεχρί ακόμα και πίσω από τα κάγκελα. Μπορεί να μην το δεχθεί στην αρχή, αλλά θα αρχίσει να σε συνδέει με φαγητό, και αυτό είναι πάντα καλό.
 
@Nausicaa Έχω το κεχρι του κρεμασμένο στο κλουβί του αλλά δεν το πλησιάζει, όταν περάσουν οι δέκα μέρες και τελειώσει η αντιβίωση θα αρχίσω να κάνω προσπαθείς με το φαγητο
 
@Nausicaa μόνο μια περίπτωση έχω ακούστα για εδώ, για ενα πετσοπ στην Καρδίτσα οπου ο μαγαζατορας έκανε μεγάλες λαμογιες και έπειτα από καταγγελίες του πήγε στο μαγαζί ο έλεγχος και του αφαίρεσαν άδειες νομίζω, πολλά πουλιά τα άφησαν ελεύθερα, ο ίδιος τα έγραφε για διαμαρτυρία πως και καλά τον κατέστρεψαν. Όμως από εκείνο το πετ σοπ τι δεν είχα ακούσει.
[automerge]1620994415[/automerge]
@xristinaa συγνώμη, αν κατάλαβα καλά λέτε πως το είχε κάποιος και επειδή αρρώστησε το άφησε έξω από το πετσοπ, και το πετσοπ αντί να το θεραπεύσει το έβαλε κατευθείαν για πούλημα σε τέτοια κατάσταση;
 
@xristinaa Έχει όνομα? Αν κουράζεται γρήγορα μπορεί να είναι ατροφία και να φτιάξει σιγα σιγά, ίσως. Φαίνεται να τον ενοχλεί/πονάει να κινεί το κεφάλι ή απλά κόπωση? κανονικά θα έπρεπε να κάνει στροφή 180 μοιρών το κεφάλι.

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις βιντεάκια με τραγούδια άλλων μπάτζι, τα χαλαρώνει γενικά. Είναι και αρσενικό, μπορεί και να τραγουδήσει - δύσκολο με τα αναπνευστικά, αλλά μπορεί να του φτιάξει την διάθεση.

@Kleos Αηδία κάποιοι άνθρωποι, αηδία και φρίκη.
 
@Nausicaa σε κάποιον ανήκε.. πήγε και το άφησε στην κοπέλα στο petshop και της είπε ότι είναι ετσι εδω και μια βδομάδα και ότι δεν ξέρει τι εχει..Η κοπέλα το κράτησε απλά δεν μου το πούλησε.. εγώ έτυχε και το είδα και την ρώτησα γιατί ειναι ετσι. Μου εξήγησε την κατάσταση και της ζητησα να το πάρω σπίτι μου..Δεν μου πήρε λεφτά ούτε καν και για το κλουβί που μου έδωσε.. όλα τσάμπα μου τα έδωσε.. Ο κύριος που του ανήκε είναι τραγικός που το είχε παραπάνω από 5 χρόνια και μόλις έπαθε αυτό το πράγμα πήγε και το παράτησε..Και επίσης ο γιατρος μου είπε ότι ο παπαγαλος δεν αρρώστησε ξαφνικά..Δεν φαίνεται να είναι και πολύ προσεγμένος είπε οπότε μάλλον δεν τον φρόντιζε, αρρώστησε και τον παράτησε και από πανω
[automerge]1621000997[/automerge]
@Nausicaa τον ονομάσαμε blue. Του βάζω συνέχεια ηχους από budgie Και παρατήρησα ότι άρχισε να προσέχει τον εαυτό του..καθαρίζει τα φτερά του κλπ
[automerge]1621001047[/automerge]
@Nausicaa δεν μπορώ να καταλάβω αν πονάει..βλέπω όμως ότι οποιαδήποτε κίνηση την κάνει πολύ πολύ αργα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θα αγόραζα ένα πολύ καλό πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα για το νερό του αλλά όχι μαζί με την αντιβίωση ίσως σε δεύτερη ποτίστρα. Είχα διαβάσει κάπου ότι κάποιες αβιταμινώσεις μπορεί να έχουν τέτοια συμπτώματα. Και να το βλέπει απευθείας ο πρωινός ήλιος για λίγη ώρα (μισό κλουβί στον ήλιο μισό στη σκιά ώστε να μπορεί να επιλέξει) για 3-4 φορές την εβδομάδα.

Επίσης η αντιβίωση σε μπάτζι (που πίνουν ελάχιστο σχεδόν καθόλου νερό) μέσω ποτίστρας θεωρώ πως είναι σχεδόν άχρηστη.
 
Καλοσύνη σου και της κοπέλας στο πετσοπ :) Και ντροπή στον αρχικό ιδιοκτήτη. Δυστυχώς αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ασυνήθιστη σε 'φθηνά' εξωτικά κατοικίδια. Βλέπουν το εικοσάρικο, το παίρνουν στο παιδί τους με ένα μικρό κλουβί, μόνο σπόρους, σπίτι με γάτες και σκύλους, τραγωδία.

Γλυκούλι! Αυτό είναι πολύ θετικό, πουλάκια που φροντίζουν τα φτερά τους δεν έχουν εγκαταλείψει τα όπλα. Η Ίρις, το παπαγαλάκι μου, που μπήκε από το παράθυρο υγιής αλλά κατατρομαγμένη από έναν γλάρο, δεν κουνιόταν σχεδόν καθόλου και δεν καθαριζόταν μέχρι να βάλω θορύβους από πουλιά. Δύσκολο στην συγκέντρωση, αλλά τι να κάνουμε. Επίσης της αρέσει και η φασαρία, αλλά μιας και ο Blue είναι άρρωστος και δεν σας έχει συνηθίσει, καλύτερα να ηρεμήσει σε ένα ήσυχο μέρος.

δεν μπορώ να καταλάβω αν πονάει..βλέπω όμως ότι οποιαδήποτε κίνηση την κάνει πολύ πολύ αργα
Τουλάχιστον κινείται και θα μπορείς να συγκρίνεις ταχύτητες για να κρίνεις την πρόοδό του. Δύσκολα δειχνουν αδυναμία αυτά τα ζώα. Έκανε ακτινογραφία ο κτηνίατρος? Μπορεί να είναι έλλειψη βιταμινών ή ασβεστίου, και αυτό θα φανεί στα οστά.
 
@Φοίβος μου έδωσε μια αντιβίωση για δέκα μέρες και βιταμίνες για 20 μερες..Και μου είπε να ξεκινήσω τις βιταμίνες αφού τελειώσει η αντιβίωση.. Επίσης μου είπε να αλλάζω το νερό κάθε μέρα και έχω την ίδια εντύπωση κι εγώ.. νομίζω ότι πίνει τόσο ελάχιστο νερό που κάθε μέρα είναι σαν να πετάω το φαρμακο
[automerge]1621003216[/automerge]
@Nausicaa δεν έκανε ακτινογραφία Όχι.. ειδε στο μικροσκοπιο τις κουτσουλιες μόνο και το εξετασε
 
Μην σε θορυβεί ιδιαίτερα το νερό, πίνουν λίγο γενικά, γιατί προσαρμόσθηκαν στις ερήμους της Αυστραλίας, και αυτό έχει υπολογιστεί στην δόση. Τώρα αν δεις σημάδια αφυδάτωσης πάρε τον γιατρό τηλ. αμέσως.

Επίσης, η οπτική επαφή τα τρομάζει, γιατί αυτό κάνουν οι θηρευτές όταν ετοιμάζονται να επιτεθούν, οπότε μπορεί επίτηδες να σταματά ό,τι κάνει, συμπεριλαμβανομένου του να τρώει/πίνει. Έχω την Ίριδα σχεδόν 3 μήνες και ακόμα μου ρίχνει ματιές προτού κατεβεί να φάει ακι σταματά δευτερολεπτικά ό,τι κάνει όταν της ρίχνω μια ματια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@xristinaa , συγχαρητήρια που το ανέλαβες.
Ο γιατρός στον οποίο το πήγες το πουλάκι, ξέρεις αν είναι κτηνίατρος ειδικευμένος σε πτηνά; Θα σου έλεγα, όπως και να 'χει το ζήτημα, να του τηλεφωνήσεις και να του εξηγήσεις ότι το πουλάκι πίνει ελάχιστο νερό και μήπως θα μπορούσε να σου τροποποιήσει τη δόση, ώστε να δίνεις εσύ το φάρμακο στο πουλάκι, απευθείας στο στόμα.
 
Κατάλαβα, ναι όντως με βάση τα λεγόμενα σου φέρθηκε πολύ εντάξει η κοπέλα στο πετσοπ. Παντως αν ο κύριος που ειχε το πουλάκι το είχε πάνω από 5 χρόνια μάλλον δε μπορείς να κάνεις και πολλά γιατί είναι στα τελευταία του, τόσο ζουν τα μπάτζι. Χωρίς παρεξήγηση.
 
  • Like
Αντιδράσεις: LillyW
@Kleos το προηγούμενο budgie που είχα το πήρα το 2007 και έφυγε πριν λίγο καιρό. Μπορεί να έζησε υπό καλές συνθήκες από άποψη χώρου και κλίματος αλλά η διατροφη του δεν ήταν καλή ομολογώ. Αναγνωρίζω ότι δεν είναι ο κανόνας αλλά το 5 χρόνια νομίζω είναι σχετικό.
 
@HxC ότι εξαρτάται από το χέρι της για την καλύτερη υγεία του πουλιού ας το κάνει. Απλά εννοούσα να μην περιμένει πολλά πολλά όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής του, αλλά αφού όμως μου λες πως το δικό σου κατάφερε να ζήσει τόσα πολλά χρόνια ζητώ συγνώμη παίρνω πίσω το σχόλιο μου.
 
Back
Top