Ασθένειες Βρήκα ένα άρρωστο budgie

@ianos Ναι πήρα αρκετά τηλέφωνα για να βρω κάποιον να ειδικεύεται στα πουλάκια.. θα δω μέσα σε αυτές τις μέρες αν υπάρχει βελτίωση και θα τον ξαναπαρω
[automerge]1621068348[/automerge]
@Kleos τα budgie ζουν 10 με 12 χρόνια. Το συγκεκριμένο αν έχει υποστεί κακομεταχείριση και ανάλογα με την τροφή του σαφώς μειώνεται το προσδόκιμο ζωής..Όπως και να εχει ειμαι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.. εύχομαι όμως να ζήσει..το νιώθω ηδη δικό μου
[automerge]1621068671[/automerge]
Έχω μια ερώτηση όμως τώρα.. βλέπω κάθε πρωί ότι οι κουτσουλιτσες του μένουν πάνω στο σώμα του...Δεν ξέρω αν μένουν ακριβώς πάνω στο σημείο η Όχι.. Όπως και να έχει εγώ το έπιασα να το καθαρίσω με μπατονετα όμως μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρόμαξε...τι να κάνω..να το καθαρίσω κι ας τρομάζει η να το αφήσω στην ησυχία του..?
 
Τελευταία επεξεργασία:
.τι να κάνω..να το καθαρίσω κι ας τρομάζει η να το αφήσω στην ησυχία του..?
Να το αφήσεις την ησυχία του, όσο λιγότερο στρες τόσο καλύτερα.
Μπορείς να βάλεις μια εξωτερική μπανιέρα για να μπορεί να πλυθεί μόνο του αν θέλει.
 
Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, τα μπάτζι που φροντίζουν άνθρωποι μπορούν να ζήσουν ακόμα και πάνω από είκοσι χρόνια, με σύνηθες τα 10-15. Αυτό που ρίχνει πολύ τον μέσο όρο είναι ότι οι περισσότεροι δεν τα φροντίζουν σωστά, οπότε υπέρβαρα, στρεσαρισμένα πουλάκια πώς να ζήσουν? Φυσικά έχουν σχέση και τα γονίδια, όπως σε όλους μας. Αν είναι άτυχο, όπως ένα παπαγαλάκι που είχα το οποίο είχε υποανεπτυγμένους πνεύμονες, ακόμα και με την καλύτερη φροντίδα δεν θα ζήσει πολύ. Τα άλλα τρία παπαγαλάκια που είχα ως παιδί έζησαν γύρω στα δέκα (αν και όχι όλα μαζί μας, όλα μας τα είχαν δώσει), και για να είμαι ειλικρινής δεν τα φροντίζαμε και παρα πολύ σωστά - η μητέρα μου φοβόταν ότι θα καταστρέψουν το σπίτι και ο πατέρας μου γενικά δεν είναι φαν των κατοικιδίω, και έτσι δεν βγήκαν από το κλουβί ποτέ. Γιαυτό είμαι και τόσο ορκισμένη στην εκπαίδευση της Ίριδας και της μελλοντικής της παρέας, θέλω να τους προσφέρω ό,τι δεν μπόρεσα όταν ήμου μικρή.
[automerge]1621086526[/automerge]
@xristinaa εννοείς ότι οι κουτσουλιές παραμένουν κολλημένες στα πούπουλα γύρω από την κλοάκη? Αυτό μάλλον σημαίνει ότι έχει διαρροια - λογικό αφού είναι άρρωστο. Προσπαθεί να τα καθαρίσει μόνος του?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τι δόση να υπολογίσεις σε εναν που δεν πίνει νερο;
Μεγάλη ποσότητα δραστικής ουσίας ή τουλ. θα έπρεπε. Ούτε κι εγώ πολυσυμπαθώ την χορήγηση μέσω νερού, ειδικά για βιταμήνες, γιατί αντιδρούν με το οξυγόνο και πρακτικά το πτηνό δεν τις παίρνει, αλλά ενέσεις σε ένα πολύ άρρωστο πουλί, δεν ξέρω... Αναγκαστικά αν δεν βελτιωθεί θα πρέπει να αλλάξει μέθοδο.

@xristinaa Μήπως ανέφερε ο γιατρός την πιθανότητα ψιττάκωσης?
 
@Nausicaa δεν μένουν πάνω τελικά.. μόνο στα πούπουλα κολλάνε.. Δεν μπορεί να τα καθαρίσει γιατί δεν μπορεί να φτασει το κεφάλι του μέχρι εκεί.. σήμερα για παράδειγμα δεν έχει έφυγα μόνα τους..Όχι δεν ανέφερε κάτι τετοιο
 
@xristinaa Κατάλαβα, άρα δεν υπάρχει κίνδυνος να τα φάει και να ξαναμολυνθεί. Καλό αυτό. Πώς είναι τώρα πια? Λίγο καλύτερα?
 
  • Like
Αντιδράσεις: LillyW
@Kleos Δεν τους νοιαζει αν αρρωστησουν ή πεθανουν τα ζωακια τα βλεπουν μονο ως κερδος ή ζημια. Πολλοι εμποροι το κανουν αυτο δυστυχως.

@xristinaa μπραβο που το ανελαβες, ενημερωσε μας πως πάει το παπαγαλακι. Να εισαι καλα!
 
Παιδιά το πουλάκι δεν τα κατάφερε.. τις 2 τελευταίες μέρες είχε επιβαρυνθεί πολύ η κατάσταση του.. ήταν ξαπλωμένο κάτω και δεν σηκωνόταν.
 
Back
Top