Φροντίδα Βρήκα ένα αδύναμο περιστέρι στο κέντρο στην Αθήνας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Asefin
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Asefin

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2022
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθηνα
Στις αρχές Ιουλίου γύρω στις 2 η ώρα τα μεσάνυχτα βρήκα ένα Περιστέρι στο κέντρο στην Αθήνα να περιφέρεται στα πεζοδρόμια. Με σχετική ευκολία το έπιασα και είδα ότι απο το δεξί του φτερό έλειπαν αρκετά φτερά, αυτά που είναι ικανά για να πετάει. Το πήρα στο σπίτι μου και μετά από ένα περίπου μήνα τα φτερά του έχουν ξαναβγεί. Επειδή δεν ξέρω καθόλου για τον τρόπο επιβίωσης τους, έχω δύο εναλλακτικές λύσεις: ή να πάω να το αφήσω στο άλσος της νέας Φιλαδέλφειας που είναι γεμάτο πεύκα και μάλιστα είδα εκεί πέρα και κάποια περιστέρια ακόμα να σκαλίζουν, ή να το πάω εκεί που το βρήκα, αλλά είναι λίαν επικίνδυνο γιατί είναι γεμάτο γάτες, ή στην τελική να πάω να κόψω ένα εισιτήριο για το Αττικό πάρκο και να πάω να το αφήσω εκεί μέσα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρω ένα μέρος ώστε να μπορεί να επιβιώσει γιατί απ’ ό,τι κατάλαβα μάλλον μια γάτα το έπιασε και στην προσπάθειά του αυτό να ζήσει άφησε τα φτερά του σε αυτήν. Θεωρώ ότι στην Νέα Φιλαδέλφεια στο Άλσος, ίσως είναι ένα καλο μερος, αλλά δεν υπάρχουν εκεί άνθρωποι να τα ταΐσουν και νερό εκεί πέρα δεν έχει νομιζω. Στην ουσία θα ήθελα μια συμβουλή, από σας που γνωρίζετε, αν ένα Περιστέρι μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες δάσους, ή χρειάζεται να είναι κοντά στον άνθρωπο ούτως ώστε να τρέφεται, όσο τρέφεται, από αυτόν. Σας ευχαριστω πολύ όλους.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπορείς να συνεχίσεις να το ταΐζεις έχοντάς το στο μπαλκόνι σου. Όταν νιώσει έτοιμο και δυνατό πιστεψε με θα φυγει.
Εχω βοηθήσει πολλα έτσι.
Τι το ταΐζεις τόσο καιρό;
Και που το έχεις;
 
Παιδιά ευχαριστω για τις απαντήσεις, αλλά η ερώτηση μου είναι διαφορετική από τις απαντήσεις σας.. Το περιστερι είναι πολύ καλά στην υγεία του και είναι τετράπαχο πλεον..
[automerge]1659547970[/automerge]
Απλά η ερώτηση είναι, αν ένα περιστερι μπορεί να επιβιώσει σε δασική έκταση χωρίς την βοήθεια ανθρώπων, τροφής από εκείνους.
 
Αυτή είναι η γνώμη σου, ή αυτη είναι η γνώση σου από πράγματα που γνωρίζεις;
 
Παιδιά, έχει καποιος εδώ μέσα, Γνώση από περιστέρια, τροπο διαβίωσης, επιβίωσης κλπ;
Γνώση έχει καποιος;
 
Asefin προφανώς και όσοι σου απαντήσαμε έχουμε κάποιες γνώσεις , Πέραν αυτών όμως να γνωρίζεις ότι τα περιστέρια είναι ¨ανεξάρτητα¨ πουλιά . Ζουν παράλληλα με τον άνθρωπο όσο και να δείχνουν πως εξαρτούνται από εκείνον . Το περιστέρι εάν δεν θέλει να μείνει .... δεν μένει με τίποτα , παρά μόνο εγκλωβισμένο . Αυτό λοιπόν θα επιλέξει σε ποιο χώρο θα μείνει και πως θα ... συνεχίσει . Καλή συνέχεια .
 
Η ερώτηση είναι εαν ένα περιστερι μπορεί να ζησει σε μέρος δίχως ανθρώπινη φροντιδα, όπως ένα δάσος, ή εαν πρέπει για να επιβιώσει να μείνει κοντά σε ανθρώπους.
 
Γνώση έχει καποιος
Τα περιστερια είναι πλασματα που ζουν σε σμήνη για την προστασία τους. Στην δική σου περίπτωση λοιπόν όταν θα φυγει θα ψάξει να βρει το είδος του. Αυτό θα γίνει μέσω των φωνών. Τα περιστέρια δεν ζουν σε τόσο μεγάλο υψόμετρο(δάσος).
Ζουν σε αστική περιοχή(παρκο, πλατειες).
Αν λοιπόν το αφήσεις σε ένα μεγάλο παρκο θα κάνει ότι κάνουν και τα υπόλοιπα περιστερια. Πίστεψε με. Ξέρει πολυ καλύτερα από όσο νομίζεις πως να επιβιώσει.
Άφησε λοιπόν το πλασματακι να φυγει σε ένα παρκο και να ξέρεις ότι και αυτό θα έκανε και η ΑΝΙΜΑ.
 
Αυτό εννοώ φίλε Αντώνη, απλά επειδή δεν έχει νερό εκεί πέρα και άτομα να τον ταΐζουν, αυτό με ανησυχεί. Απλα πηγα μια βόλτα εκεί πέρα και ηταν μερικά και σκαλίζανε στο χώμα.
 
Γι αυτό πήγα εκεί φίλε Αντώνη. Αλλά τους ρώτησα και μου είπαν ότι το νερό εκεί είναι χλωριωμένο. Όποτε δεν πίνεται. Αλλιώς το άλσος εκεί πέρα θα ήταν ιδανικός τόπος.
 
Back
Top