Γενικά Βρήκα ένα κίτρινο καναρίνι δίπλα στους κάδους των σκουπιδιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ouzo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ouzo

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2017
Μηνύματα
248
Πόλη
Izmir
Γειά σας παιδιά. Είμαι ο Παύλος και μένω στη Σητεία της Κρήτης.
Την περασμένη Κυριακή είχα μια απρόσμενη έκπληξη. Όπως επέστρεφα στο σπίτι μου, το μεσημέρι, βρήκα δίπλα στους κάδους των σκουπιδιών ένα κίτρινο καναρίνι να προσπαθεί να πετάξει. Ζήτησα και μου έφεραν ένα σεντόνι προκειμένου να το παγιδεύσω γιατί ήταν βέβαιο ότι σύντομα θα γινόταν μεζές για τις γάτες. Με τη βοήθεια ενός περαστικού, το έπιασα και το έβαλα σε ένα κλουβί που είχα ξεχασμένο στο πατάρι.

Δυστυχώς είχα μόνο το κλουβί χωρίς κανένα άλλο αξεσουάρ, όπως ταΐστρα, ποτίστρα, πατήστρες κτλ και έπρεπε να περιμένω να έρθει η Δευτέρα για να τα αγοράσω. Του έβαλα όμως χύμα στο κλουβί ως λύση ανάγκης μισό αβγό και φλιτζανάκι με νερό. Την άλλη μέρα τα προμηθεύτηκα από το pet shop της πόλης.

Υπέθεσα ότι το καναρίνι θα ήταν κανένα θηλυκό που μάλλον το ξαμολύσανε γιατί δεν τους βγήκε σε αρσενικό. Την άλλη μέρα όμως το πρωί ξεκίνησε να "βομβαρδίζει" ξεσηκώνοντας τη γειτονιά πράγμα που δείχνει ότι ξεστρεσαρίστηκε σχεδόν άμεσα και υποθέτω ότι είναι αρσενικό τελικά.

i9iCtV.webp
 
Καλος ηρθες!
Πολυ καλα εκανες και το εσωσες.
Νομιζω θα χρειαστεις ενα νεο κλουβι λογο της σκουριας αλλα περιμενε να σου πει τη γνωμη του και καποιο πιο εμπειρο μελος.
 
Παιδιά, αυτό με τη σκουριά με προβλημάτισε. Μίλησα με τον πατέρα μου που ασχολείται χρόνια με τα καναρίνια και τον ρώτησα αν θα ήταν καλή ιδέα να βάψω με σπρέι το κλουβί. Μου είπε να μην το κάνω γιατί ακόμα και αν στεγνώσει η μπογιά, η μυρωδιά θα υπάρχει και θα κάνει ζημιά στο πουλί. Καλύτερα με τη σκουριά μου είπε, παρά να το βάψεις. Αλλά θέλω να ακούσω και άλλες απόψεις.
 
Καλύτερα να αγοράσεις ένα
καινούργιο!
Να αγοράζεις πάντα συσκευασμένη τροφή!
Μόλις μπορέσεις να αγοράσεις ξύλινες πατηθρες που είναι πιο καλές για τα πόδια του και μη το αφήνεις έξω χωρίς προστασία αρπακτικών και κρύου!
Να τον χαίρεσαι! 🙂
 
Σε ευχαριστώ Eva :). Πριν λίγο διάβασα εδώ ένα thread για την σκουριά στο κλουβί και μάλλον καταλήγω στην απόφαση να πάρω ένα καινούργιο και να έχω το σκουριασμένο ως προσωρινό, όταν θέλω να απολυμαίνω το καινούργιο.
Ήδη από την Κυριακή είχα διαβάσει ότι είναι καλύτερες οι συσκευασμένες τροφές, αλλά δυστυχώς πήρα χύμα, γιατί δεν βρήκα εδώ που μένω πουθενά συσκευασμένη και η χύμα ήταν η λύση ανάγκης γιατί είχε μείνει νηστικό για πολύ καιρό όπως φάνηκε. Όταν του έβαλα τα σπόρια, έπεσε με τα μούτρα, μια ώρα συνεχόμενα και έτρωγε! Θα ψάξω όμως από online καταστήματα για συσκευασία.
Για τις ξύλινες πατήθρες έμαθα ότι μαζεύουν εύκολα παράσιτα. Δεν είμαι σίγουρος.
Την νύχτα ο κύριος μπαίνει μέσα στο σπίτι. Στην αρχή τον έβαλα στην ταράτσα σε σκιερό μέρος, μέχρι που από μια γειτονική οικοδομή τον πήρε είδηση γάτα. Ευτυχώς την πρόλαβα πριν επιτεθεί και από τότε τον έχω στο μπαλκόνι.
 
Φαίνεται πολύ υγιής και συνατός ο καινούργιος σου φίλος που σε υιοθέτησε! Να περάσετε πολλά χρόνια παρέα και με πολύ τραγούδι εύχομαι! Αν και πρέπει να είναι μεγαλούτσικος σε ηλικία.

Για τις ξύλινες πατήθρες έμαθα ότι μαζεύουν εύκολα παράσιτα. Δεν είμαι σίγουρος.
Αν μια φορά την εβδομάδα και πιο αραιά τις πλένεις με νερό και λίγο σαπούνι, καλό ξεβγαλμα και στεγνωμα δεν παθαίνουν τίποτα! Οι ψείρες δεν γεννιούνται απ το ξυλο. Αλλά μεταφερονται απο πουλι σε πουλι. Πιο πιθανό είναι να έρθει η ψειρα απο την χυμα τροφη παρα απ τις ξυλινες πατηθρες! 😉

Την νύχτα ο κύριος μπαίνει μέσα στο σπίτι. Στην αρχή τον έβαλα στην ταράτσα σε σκιερό μέρος, μέχρι που από μια γειτονική οικοδομή τον πήρε είδηση γάτα. Ευτυχώς την πρόλαβα πριν επιτεθεί και από τότε τον έχω στο μπαλκόνι.
Καλό θα ήταν να τον εχεις σε σταθερο σημειο και να συνηθισει ποια θα ειναι η θεση του. Και μιας και εξω δεν ειναι πολυ ασφαλης μονιμα μεσα σε ενα φωτεινο δωματιο χωρις καπνο φασαρία ή πολυκοσμια. Επισης προσοχή στα ρευματα αερα και προσοχη στον καθημερινο του υπνο. Πρεπει μολις πεφτει ο ηλιος να κοιμαται και να ξυπναει με την ανατολη.

Μπραβο σου που τον εσωσες και διαβαζοντας τα μηνυματα σου βλεπω ποσο πολυ θες να του προσφερεις οτι καλυτερο μπορεις! Πολυ τυχερος ο μικρος!
 
Δεν ξέρω αλλά η "κορμοστασιά" του μου θυμίζει μαλινουά!
Δεν μπορώ να καταλάβω το είδος του. Αλλά μου έχει κάνει εντύπωση το κελάιδισμά του και μέσα σε πόσο λίγο χρόνο συνήθισε το νέο του περιβάλλον. Ήδη όλη γειτονιά εδώ το χαίρεται και μου το 'χουν πει πόσο τους αρέσει να το ακούνε.

Αν και πρέπει να είναι μεγαλούτσικος σε ηλικία.

Πως φαίνεται ότι είναι μεγάλος; Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση από το στήσιμό του ότι είναι στα 2-3 χρόνων.

Δυστυχώς παιδιά έχω απηυδήσει από το τι ΔΕΝ μπορώ να αγοράσω εδώ στην πόλη για το καναρίνι. Εκτός από το μοναδικό pet shop, υπάρχουν και τα μαγαζιά με γεωργικά εφόδια, όπου σε συνθήκες σταύλου, ανάμεσα σε μπάλες από άχυρα κτλ υπάρχον σακιά φουλ ανοιχτά με τροφή για καναρίνια. Δοκίμασα να επισκεφτώ το super market όπου είχε συσκευασίες μόνο σκέτο καναβούρι και κίτρινη "βιταμίνη" (ο θεός ξέρει τι βιταμίνη). Η μόνη λύση είναι η online παραγγελία και αν τύχει να επισκεφτώ καμιά άλλη μεγάλη πόλη.

Σήμερα ή αύριο θα μπω στη διαδικασία να του κόψω τα νύχια καθώς όταν το έπιασα ήταν ήδη αρκετά μεγάλα. Είναι κάτι που το έχω ξανακάνει, στο πρώτο πουλί που είχα πριν από πολλά χρόνια και δεν μου είναι άγνωστο.
 
Καλημέρα. Να χαίρεσαι τον φτερωτό σου φίλο. Θα σου έλεγα να διαβάσεις θέματα με προτεινόμενες συσκευασμένες τροφές καναρινιών, να καταλήξεις σε δύο - τρεις μάρκες και στη συνέχεια:
είτε να εντοπίσεις κάποιον συντοπίτη σου που θα μετακινηθεί σύντομα προς το Ηράκλειο
είτε να παραγγείλεις online αυτά που θέλεις, όπως λες.
Χρειάζεσαι όμως κόκκαλο σουπιάς, ξύλινες πατήθρες(μία διαμέτρου 10 και μία 12 εκ.) κλουβί (θα έλεγα μια ζευγαρώστρα 60 εκατοστών με αποσπώμενη σχάρα και αποσπώμενο επίσης ταψάκι), οπωσδήποτε 2 ποτίστρες, μπανιέρα. Αυτά κατά τη γνώμη μου είναι τα απολύτως απαραίτητα.
Επίσης μπες στα θέματα προστασίας από τα αρπακτικά και δες κατασκευές, αν και αν το πουλάκι κινδυνεύει από γάτα, και προκειμένου να μην τρομοκρατείται από την παρουσία της, και εφόσον εντός σπιτιού υπάρχει χώρος χωρίς ρεύματα αέρα, ευήλιος, ευάερος, μακριά από μυρωδιές, στον οποίο το καναρίνι να μπορεί να κοιμάται και να ξυπνά με το σούρουπο και την ανατολή αντίστοιχα, θα έλεγα να μείνει μέσα. Site εμπορικά που μπορείς να επισκεφτείς είναι : pet4u, karderines.gr, bird market και άλλα που δεν μου έρχονται στο νου. Το συνολικό σου κόστος πάντως (με την αγορά τροφής) δεν αναμένω να ξεπεράσει τα 30 ευρώ.
Καλώς τα δέχθηκες λοιπόν!
 
Πως φαίνεται ότι είναι μεγάλος;
Από τα πόδια του. Τα νεαρά και μικρά σε ηλικία πουλιά, έχουν αδύνατα και μωρουδιακά πόδια και νύχια. Ο κύριος φαίνεται να είναι μεγάλος και από τα πόδια του και από τα νύχια του. :)
 
Από τα πόδια του. Τα νεαρά και μικρά σε ηλικία πουλιά, έχουν αδύνατα και μωρουδιακά πόδια και νύχια. Ο κύριος φαίνεται να είναι μεγάλος και από τα πόδια του και από τα νύχια του. :)

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Με απογοητεύει λίγο η απάντηση σου, αλλά με τον χρόνο δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Σήμερα του πήρα το καινούργιο του κλουβί, ζευγαρώστρα 60cm και τον μετακόμισα. Είναι λίγο ξαφνιασμένος αλλά πιστεύω ότι του είναι ευχάριστη η έκπληξη και η άπλα που απέκτησε.
 
Με απογοητεύει λίγο η απάντηση σου, αλλά με τον χρόνο δεν μπορεί να τα βάλει κανείς.
Αν θες για λιγες μερες μπορεις να του βαζεις στα ποδαρακια επιθολ και να βελτιωθει η εικονα των ποδιων. 😉
 
Καλησπέρα. Διαδικυακά μπορείς να βρεις από παντού ότι θέλεις.Αν κατεβαίνεις Ηράκλειο έχω βρει μέσα σε αυτά που ψάχνω γενικά ένα κατάστημα που έχει μεγάλη ποικιλία προιόντων. petsamolis

Να σου ζήσει το φιλαράκι. Γνώμη μου πάρτου μια κινέζικη ζευγαρώστρα 60άρα να έχει κάπως ένα χώρο να πετάει.20 ευρώ έχει.
 
Αν θες για λιγες μερες μπορεις να του βαζεις στα ποδαρακια επιθολ και να βελτιωθει η εικονα των ποδιων. 😉

Φτιάχνω ήδη μια λίστα με πράγματα που χρειάζομαι. Και η epithol, όπως επίσης ξύλινες πατήστρες, μια καλή μπανιέρα και σωστή τροφή θα τα πάρω από το Ηράκλειο σε ένα μήνα που θα πάω.

Καλησπέρα. Διαδικυακά μπορείς να βρεις από παντού ότι θέλεις.Αν κατεβαίνεις Ηράκλειο έχω βρει μέσα σε αυτά που ψάχνω γενικά ένα κατάστημα που έχει μεγάλη ποικιλία προιόντων.
Να σου ζήσει το φιλαράκι. Γνώμη μου πάρτου μια κινέζικη ζευγαρώστρα 60άρα να έχει κάπως ένα χώρο να πετάει.20 ευρώ έχει.

Από εκεί θα τα πάρω. Όπως έγραψα παραπάνω βρήκα εδώ που μένω ζευγαρώστρα σε αυτές τις διαστάσεις, λίγο πιο φθηνά από του Ηρακλείου και την τσίμπησα ήδη.

Αυτή τη στιγμή του δίνει και καταλαβαίνει στο κελάηδησμα
 
Back
Top