Ασθένειες Βρήκα ένα κίτρινο καναρίνι κάτω, βοήθεια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης cplk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Πράγματι, είναι αλοιφή και θα αφήσει υπολείματα στις πατήθρες. Σε ευχαριστώ!
Έτσι είναι, αλλά ο κύριος λόγος για τον οποίο σου πρότεινα αλλαγή είναι για να μην επαναμολύνεται το πόδι από ακάρεα.
Για το άλλο πουλάκι, νομίζω ότι, προκειμένου να μην μπερδευτούμε, να ανοίξεις ένα άλλο θέμα.
 
Σήμερα ανακάλυψα ότι κάνει κίτρινες διάφανες σαν νερό κουτσουλιές και από τις 5, οι 3 μόνο έχουν και κόπρανα μέσα κανονικό χρώμα. Δεν σταματάει να τρώει, να πίνει και να επικοινωνεί με τα άλλα καναρίνια μου στην άλλη πλευρά του σπιτιού. Λέτε να ξεκινήσω να του δίνω φάρμακο που λέτε στο άρθρο με τις κοτσουλιές και τις ενδείξεις τους ή είναι κάποιο σύμπτωμα της χρήσης Trichomonex (μιας και αναφέρει στο άρθρο ότι το νερό-κουτσουλιά μπορεί να είναι ή ανορεξία ή μια από τις αιτίες και η τριχομονάδα); Είμαστε στην 3η μέρα του σήμερα. Πάντως πάει πολύ καλύτερα γενικά.
 
Λέτε να ξεκινήσω να του δίνω φάρμακο
Όχι, συνέχισε την φαρμακευτική αγωγή που σου πρότειναν και επικοινώνησε με το διαγνωστικό κέντρο για να σου πουν αν χρειάζεται να κάνεις κάτι επιπλέον.
[automerge]1604915046[/automerge]
Ρώτησε τους αν μπορείς να δώσεις αυτό:
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Ίσως είναι λέει από την αντιβίωση και από το stress που έζησε, καμία γάτα κτλ και να του δώσω αυτό που πρότεινες μετά τις 5 μέρες του Trichomonex. Θα πάω να το προμηθευτώ. Σε ευχαριστώ πολύ
 
Γενικά πολύ καλύτερα. Δυνάμωσε. Σταματήσαμε το Trichomonex και το tobrex και ξεκινήσαμε το Liviferm ενώ παράλληλα τελείωσε η πρώτη εβδομαδα του αντιπαρασιτικού για το πόδι και του acaricin ή όπως λέγεται για τα ακάρεα που είδε ο κτηνίατρος στον λαιμό του. Εβδομάδα ηρεμίας τώρα από τα φάρμακα εκτός του Liviferm. Τρώει συνέχεια, μιλάει συνέχεια και προπαντώς σταμάτησε να ξύνει το μάτι του. Ευλογιά μου είπε έπαθε από τσίμπημα κουνουπιού μάλλον εκεί που κοιμόταν στην φύση έξω. Είναι πολύ τυχερό και γερό που έζησε και πάει καλύτερα είπε. Θα δείξει. Όσο για τις πατήθρες, βρήκα κάποιες κυλινδρικές ξύλινες με πλατύ αρχή για τα κάγκελα που στο επάνω μέρος του κυλίνδρου κάνει ευθεία και η μπουνίτσα πόδι επιτέλους στέκεται επάνω και δεν γλιστράει να το ταλαιπωρεί. Θα δούμε τις επόμενες μέρες πως θα πάει.

Ορίστε και μερικές φωτογραφίες. (Κάντε ότι δεν βλέπετε το stick-φαγητό. Θα βγει στον συνολικό καθαρισμό των Σαββάτων που κάνω)

oGzfEl5.jpg

LteeDRE.jpg
 
Καταρχάς μπράβο σου για τον ζήλο που έδειξες!και κατάφερες να το σώσεις! Το στικάκι που έβαλες , αν και δεν είναι ότι καλύτερο και γνωρίζοντας και εσύ από πουλιά που σημαίνει ότι δεν θα το ξαναβάλεις,το αξίζει το πουλάκι και με το παραπάνω!είναι σαν να τρως μια βάφλα με μερεντες παγωτά και ότι άλλο υπάρχει! Ναι κακό είναι αλλά μια στο τόσο είναι καλό να ανταμείψουμε τον εαυτό μας! Το ίδιο ισχύει και για αυτό το πλάσμα!
 
Καλησπέρα! Μια χαρά είμαστε! Έπειτα από το σοκ των πολλών φαρμάκων σταματήσαμε τα πάντα για 2 εβδομάδες να ηρεμήσει το σωματάκι του και βλέπουμε πως πάει. Κουτσουλιές κανονικές, κανονικά ούρα και πέρασε και πτερόρροια μέσα σ' όλα. Άλλαξε όλα τα πούπουλά του - χαμός. Το μόνο που έμεινε είναι ο ερεθισμός στο μάτι του το οποίο το ξύνει, πρίζεται πολύ άσχημα σε σημείο που δεν φαίνεται μάτι, και μετά πό 20 λεπτά σαν να μην το έξυσε ποτέ επανέρχεται στο κανονικό του.

Πιο συγκεκριμένα, το πήγαμε σε μια κτηνίατρο που γνωρίζαμε από την 17η σκυλίτσα μας και ήξερε και από πτηνά. Κάναμε και εξετάσεις. Πέρασε τριχομονάδα, ευλογιά, είχε ακάρεα στην τραχεία και στα πόδια, αρχή διαβήτη και ένα βακτήριο δεν θυμάμαι όνομα που το φέρνουν οι γάτες στα νύχια τους. Είχε ένα μικροσκοπικό γδάρσιμο στο κάτω μέρος του κακού ματιού. Είναι αρσενικό, 6-8 μηνών, μαλινουά σε συνδυασμό με απλό λευκό καναρίνι - "καρανιουά" ράτσα λοιπόν :P - και δεν γεννήθηκε έτσι χωρίς δάχτυλα. Του πέσανε από τις ασθένειες. Το πιο πιθανό είναι να ζούσε αρκετό καιρό έξω. Του σταματήσαμε λοιπόν ΟΛΑ τα φάρμακα αφού ολοκληρώθηκαν οι θεραπείες του και τώρα είμαστε σε 1 μήνα αποτοξίνωση από τα φάρμακα με μια βιταμίνη ανά μέρα για 1 μήνα. Είναι χαρούμενο, μιλάει, "μουρμουρίζει" που ακούει τους 2 άλλους να τραγουδούν και χοροπηδάει από πατήθρα σε πατήθρα πράγμα που δεν το έκανε πριν. Επίσης μπαίνει μέσα στο μπάνιο του και βουλιάζει μέσα που επίσης δεν το έκανε στις αρχές.

Ορίστε και πως είναι σήμερα. Το μάτι του είναι μετά από το πρωινό του... ξύσιμο...
*Οι πατήθρες αποστειρώνονται καθημερινά*

GBPPPuk.jpg

cJEvWaW.jpg
 
Φαίνεται τεράστια η διαφορά του. Μπράβο. Ποιο είναι το όνομα της γιατρού; (επιτρέπεται να το αναφέρεις). Και...έχετε συζητήσει πως θα συνεχίσετε...τι να περιμένετε...;
 
@ΜΑΡΙΑαα Σε αυτή τη φάση περιμένουμε. Η έκφρασή της ήταν: "Όσο παραμένει σταθερή η κατάστασή του γενικά περιμένουμε και αν υπάρξει πρόβλημα με ούρα ή κουτσουλιές θα ξεκινήσουμε το πιο πιθανό σταγόνες στο στόμα Tabernil Doxiciclina. Για το μάτι, αφού ξεπρήζεται αμέσως μετά το ξύσιμο σημαίνει ότι το καταπολεμά ο οργανισμός ό,τι είναι. Περιμένουμε και αυτή την σταθερότητα του ματιού. Αν αλλάξει κάτι και σε αυτό προς το κακό, το βλέπουμε και το πιο πιθανό να ξαναξεκινήσει Tobrex. Γενικά μόλις δούμε αλλαγή προς το κακό τα ξαναλέμε."

@ianos Έχει πάρει σύνταξη και χατηρικά μας βοήθησε επειδή μας ήξερε τόσα χρόνια. Δυστυχώς μόνο σε αυτή την επείγουσα κατάσταση θα πηγαίναμε ξανά σε εκείνη αλλά αν χρειαστώ ποτέ κάτι με τα άλλα μου καναρίνια/κατοικίδια θα πρέπει να πάω σε άλλον που ακόμα δεν έχω βρει. Και εγώ στο ψάξιμο είμαι. Και όταν λέω επείγουσα κατάσταση, αναγκαστήκαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της γιατί όταν κόπηκαν όλα τα φάρμακα, ξανάρχισε να έχει θέματα στις κουτσουλιές με πολλά ούρα κτλ και το μάτι είχε κλείσει ξανά. Φοβηθήκαμε ότι ξαναγυρίζει στην πρώτη εικόνα. Αλλά τελικά ήταν και το μείγμα φαρμάκων που στο τέλος βοήθησε στο σοκ καθώς και η πτερόρροια ταυτόχρονα.
 
Περαστικα!

Το ταιστρακι τι περιεχει?
Μια κλασσική αυγοτροφή του εμπορίου. Δοκιμή έγινε αλλά δεν βλέπω και πολύ να του αρέσει. Τρώει μόνο τα μαύρα τα μακρόστενα και αφήνει το υπόλοιπο :P
 
Back
Top