Φροντίδα Βρήκα ένα ορτύκι στο μπαλκόνι μου

Ελενη1993

PB New Member
Εγγραφή
18 Αυγ 2021
Μηνύματα
12
Πόλη
Αττική
Καλησπέρα σας,
Βρήκα στο μπαλκόνι μου ενα όμορφο ορτύκι Το οποιο δεν μπορει ν πεταξει κ ειναι ακουνητο εδω κ 2 ωρες τουλαχιστον!του εχω βαλει νερο και ψιχουλα απο ψωμι ομως δεν εχει πλησιασει κ φαινεται τρομαγμενο.
Που μπορω να το βαλω?μεγαλο κλουβι καναρινιων π.χ.?και τι να το ταισω??
Σας ευχαριστω πολυ!IMG_20230510_161100_796.webp
 
Διαβασα πως δεν πρεπει ν παταει σε συρματα στο κλουβι κ καλυτερα ν ειναι σε εδαφος με αμμο ή χωμα και εφτιαξα αυτο..δεν ξερω τι να κανω για να το βοηθησω
 

Συνημμένα

  • IMG_20230510_165749_460.webp
    IMG_20230510_165749_460.webp
    237,3 KB · Προβολές: 34
Δες το παρακάτω, θα σε βοηθήσει όσον αφορά την διατροφή του.
Το χαρτόκουτο είναι πολύ καλή ιδέα, θα πρέπει να το τοποθετήσεις σε ένα σημείο χωρίς ρεύματα αέρα και να είναι προφυλαγμένο από αρπακτικά.
Αν φάει και δυναμώσει θα μπορέσει να πετάξει.
 
Παιδιά, υπάρχει περίπτωση να είναι άγριο (ελέυθερο δλδ) το ορτυκάκι;
@Ελενη1993 , το έχεις πιάσει; Αν ναι, μήπως είναι τραυματισμένο;
Σχετικά με το κουτί, μια χαρά είναι, αλλά σκέφτομαι ότι αν βρίσκεται έκθετο σε χώρο μπαλκονιού, ίσως να αποτελέσει εύκολο θύμα επίθεσης εναέριου αρπακτικού.
Ελένη, χαίρομαι (προφανώς χαιρόμαστε όλοι) με το ενδιαφέρον σου για το ομολογουμένως γλυκύτατο ορτυκάκι!
 
@Ελενη1993
καλησπερα.Μηπως καποιος γειτονας σε ψηλοτερο σημειο απο την βεραντα που το βρηκες εχει ορτυκια και δραπετευσε το συγκεκριμενο?
Η αληθεια θα ηταν ενδιαφερον αν ειναι ελευθερο στο αστικο περιβαλλον της αθηνας εν γενει. Δεν θυμαμαι εδω αναφορες για ελευθερο ορτυκι η αληθεια αλλα δεν εχω προλαβει να κανω search σχετικα
 
@φιλομαθης @ianos δυστυχως δεν ξερω καποιον γειτονα να εχει ορτυκια..του εχω βαλει πανω απ τ κουτι ενα καφασι για να μην φαινεται..του εβαλα καλαμποκι αρακα κολοκυθι βρωμη σταφιδες σουσαμι και ενα αυγο για φαγητο και ενα μπολακι με νερο..σημερα φαινεται πιο κινητικο αλλα δεν εχει φαει νομιζω!λεω να το παω σε πτηνιατρο που βρηκα στον Πειραια μηπως ειναι αρρωστο..τι λετε?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δώσε του βιταμίνες από τον κτηνίατρο και παρακολούθησέ το, αν δεις ότι είναι καλά στην υγεία του και έχεις χρόνο και χώρο και επιτρέπεται στην περιοχή που είσαι, φτιάξε ένα κλουβί από κοτετσόσυρμα, αγόρασε και κάνα δυο ακόμα, ώστε να τρως τα αυγά τους. Τα ορτύκια δε χρειάζονται πολύ χώρο και είναι εύκολα στην εκτροφή τους.
 
λεω να το παω σε πτηνιατρο που βρηκα στον Πειραια μηπως ειναι αρρωστο..τι λετε?
Εννοείς την κ. Δουκάκη; Αν ναι, πήγαινέ το να δεις αν έχει κάποιο ζήτημα υγείας. Αν το πας λοιπόν, ρώτησέ την τη γνώμη της, αν το πουλί είναι οικόσιτο ή άγριο (αν μπορεί δλδ να απαντήσει) γιατί από εκεί θα εξαρτηθεί τι θα το κάνεις.. Έφαγε καθόλου;
 
@ianos @Avrolimos @MARY58 @Liapt @φιλομαθης βρηκα εναν κυριο π εκτρεφει ορτυκια κοντα στη δουλεια μου(ειναι πελατης και μας φερνει αυγα ανα διαστηματα) του το εδωσα να το φροντισει!το εβαλε για αρχη χωριστα απο τα υπολοιπα και μου ειπε πως τρωει!ελπιζω να περασει καλα εκει❤️
 
Back
Top