Φροντίδα Πριν 2 μέρες εμφανίστηκε στο μπαλκόνι μου ένα πουλάκι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mare96
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα και πάλι.
Χτες στην καθαριότητα διαπίστωσα οτι η κόλλα Α4 που του είχα στρώσει στην άκρη της ήταν μισοφαγωμένη! Κάποια κομματάκια τα βρήκα πεταμένα πιο πέρα. Λέτε να το έκανε σαν παιχνίδι ή υπάρχει περίπτωση να μασούλησε κανένα και να πάθει τίποτα; Πέρασαν 4 μέρες πάντως και είναι καλά...Από την ανησυχία μου ξαναέστρωσα στο πιατάκι του κλουβιού την άμμο που είχα και του έβαλα και ένα σουπιοκόκκαλο για ασβέστιο. Επίσης ξεκίνησα να του δίνω και λάχανο.
 
υπάρχει περίπτωση να μασούλησε κανένα και να πάθει τίποτα;
Δεν θα πάθει τίποτα. Φρόντισε όμως να μη βγαίνει το χαρτί πάνω από τη σχάρα για να μην το ξανακάνει.
 
Καλημέρα σε όλους!
Ένα μικρό update για το νέο σπίτι-κάστρο της φίλης μας Ρίτας (έτσι βαφτίστηκε αν και δεν έχει πάει ακόμα στο γιατρό για να μας πει αν είναι κορίτσι ή αγόρι... 😄).
Λίγο το κρύο, λίγο τα όσα είχα διαβάσει εδώ (πάλι καλά που είστε κ εσείς) περί αρπακτικών κινδύνων, 2 μήνες η Ρίτα μας έκανε παρέα μόνιμα στο σαλόνι. Τώρα που άνοιξε λίγο ο καιρός αποφάσισα να της φτιάξω ένα περίβλημα για το κλουβάκι της.
Ένα απλό κουτί από ξύλα και κουνελόσυρμα με μια πόρτα για να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα. Το μέγεθος είναι αρκετά μεγάλο και θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να βρω ένα τρόπο να την μετακινώ χωρίς την πιέζω/αγχώνω/πιάνω και να τη βάζω ελεύθερη μέσα σ' αυτό για να πετάει λίγο πιο άνετα. Τουλάχιστον όταν καθόμαστε στο μπαλκόνι και υπάρχει επιτήρηση.
Είχα σκοπό το κουτί να κρεμαστεί στον τοίχο, αλλά είναι αρκετά βαρύ και έτσι τοποθετήθηκε πάνω στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού που είναι αρκετά σταθερή.
Πάντως από τότε που βγήκε έξω δείχνει να το απολαμβάνει...🐦🎶

CAGE1.webp

CAGE2.webp
 
Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και τις πληροφορίες Αντώνη και Λένα!

Ωχ πήρα και ένα στικ που μου είπαν από το μαγαζί ότι είναι λιχουδιά. Τώρα που το σκέφτομαι του έδωσα και λίγο κουραμπιέ πριν πάρω την τροφή του... Ελπίζω να μην του έκανα καμία ζημία!

Άμμο πήρα και έστρωσα στο συρταράκι του κλουβιού. Έχει και κάτι όστρακα μέσα που μου είπανε οτι βοηθάνε στην πέψη.
Καλά τα πιτσιρίκια έχουν ξετρελαθεί αλλά ευτυχώς είναι πολύ προσεκτικές, αφού όταν το πλησιάζουν ούτε καν μετακινείται από τη θέση του.
Με το πανί που λες σκεπάζουμε όλο το κλουβί ή ένα μέρος;

Μερικές ακόμα απορίες..

Για να το βγάλω στο μπαλκόνι πόσο είναι ένα ιδανικό εύρος θερμοκρασιών (προφανώς αυτές τις μέρες κάνει πολύ κρύο και θα μείνει μέσα). Χρειάζεται ίσως κάποιο κάλυμμα γύρω γύρω ή σε κάποια πλευρά του κλουβιού για να προστατεύεται από πχ αέρα; Το μπαλκόνι είναι αρκετά βαθύ και με τέντες.
Χαζή ερώτηση: υπάρχει ίσως κάτι σαν φωλιά που να κουρνιάζει και να προστατεύεται αν πχ κρυώνει;

Στο pet shop μας είπανε να μην του κάνουμε μπάνιο το χειμώνα γιατί κάνει κρύο. Μπανιέρα πήρα ούτως ή άλλως οπότε τώρα που το έχω μέσα μπορώ να του βάλω τη μπανιέρα με λίγες σταγόνες μηλόξυδο όπως διάβασα;
Γέλασα τόσο πολύ με τον κουραμπιέ! Μην παρεξηγηθώ! Ίσα ίσα το θεωρώ τόσο γλυκό σαν τον κουραμπιέ! Νιώθω πόσο ήθελες να το ευχαριστησεις με την κίνηση σου αυτή τόσο αγνη και αδολη μέσα στην άγνοια σου που πραγματικά με κάνεις να χαμογελάω! Να το χαρείς!
 
Γέλασα τόσο πολύ με τον κουραμπιέ!
Εμένα που μ' έπιασε μια λιγούρα άνευ προηγουμένου; 🙂 Πολύ θα ήθελα να με βρίσκατε κι εμένα @mare96,τόση φροντίδα που δείχνετε για το πουλάκι!
Πολύ ωραίο το κάστρο παρεπιπτόντως. Όμως, ίσως σύντομα χρειαστείς να βάλεις είτε τούλι (κουνουπιέρα) είτε σήτα, γιατί από ό,τι βλέπω δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν τα κουνούπια.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top