Φροντίδα Βρήκα ένα πουλάκι που έχει πέσει από την φωλιά του

Καλημέρα, δυστυχώς δεν ξέρω τι πουλάκι είναι. Υποθέτω νεοσσός Κίσσας ή κουρούνας, αλλά δεν είμαι σίγουρη.
Σου στέλνω τις οδηγίες του άνιμα
https://www.wild-anima.gr/odigies-gia-neossous/

Και μήπως έχεις καλύτερη τύχη επικοινώνησε με αυτούς


Πάντως καλά κάνεις που το έχεις σε χαρτοκουτο. Κ αν μπορείς να του δώσεις λίγο νεράκι με μια σύριγγα (αφού έχεις βγάλει την βελόνα). Τώρα για φαγητό δεν ξέρω γιατί δεν είμαι σίγουρη για το πουλάκι. Νομίζω για καλό κ για καλό βράσε του πολύ πολύ καλά ένα αυγό, λιώσε το κ δώστου το με την ίδια μέθοδο. Και τι καλά έκανες που το έσωσες! Μπράβο σου.👍😊
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Nikolma έχεις την δυνατότητα να το πας σε πτηνιατρο; Σε ποια περιοχή μένεις; Στον Πειραιά στην Δουκακη υπάρχει 24ωρη κλινική.
 
Το πουλάκι είναι νεοσσος περιστεριου. Τις δεκαοκτουρας είναι λίγο αλλιώς. Καλά έκανες και το έσωσες, μπράβο σου! Αφού είναι κτηπημενο προσπάθησε να το πας στον πτηνιατρο. Καλή επιτυχία.
Υστερόγραφο :η κυρία Δουκάκη που αναφέρει η Μαρία είναι από τις καλύτερες επιλογές.
 
Αν έχει σάλια στο στόμα σημαίνει ασθένεια. Έλεγξε ράμφος, και άνοιξε το ράμφος του για να δεις αν υπάρχουν τίποτα ύποπτα σημάδια, μες στο λαιμό του. Βλέπεις καμία πληγή (επειδή είχες αναφέρει ότι φαίνεται χτυπημένο) το πιθανότερο να το έριξε κανενα ενήλικο αρσενικό περιστέρι από την φωλιά του ή να του επιτέθηκε καμιά καρακάξα ή κουρούνα αν και τις περισσότερες φορές όταν τους επιτίθενται τα σκοτώνουν. Τουλάχιστον το περιστεράκι δεν είναι νεογγενητο, έχει βγάλει τουλάχιστον τα μισά πούπουλα.
 
  • Χρήσιμο
Αντιδράσεις: MARY58
Back
Top