Αναπαραγωγή Βρήκα έτσι τα αυγά μετά από αναμονή εκκόλαψης

Δεν υπάρχει επικριτική διάθεση από κανέναν 🙂 από το άρθρο που παρατέθηκε παραπάνω προκύπτει ότι ο θάνατος του εμβρύου μπορεί να οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς λόγους, άρα καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι ίδια με την άλλη κι αν είναι δεν είμαστε εμείς σε θέση να το γνωρίζουμε. Οπότε οι υπόλοιπες περιπτώσεις δεν μπορούν να φανούν χρήσιμες.
Σε άλλα θέματα όμως, έχεις δίκιο, ότι οι εμπειρίες των υπολοίπων μελών μπορεί να είναι ιδιαίτερα βοηθητικές 🙂
 
Ηλπιζα ο,τι καλύφθηκες με την απάντησή μου. Ας το κάνω πιο περιγραφικό γιατί με ενδιαφέρει να καταλάβεις οτι είσαι σε κάποιον διαφορετικό χώρο απο το υπόλοιπο διαδύκτιο. Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι... 1) Αν στα αυγά, αυτό που βλέπουμε είναι απλά το εσωτερικό σε αποσύνθεση, τότε μιλάμε για άσπορα που "στέγνωσαν" μετά απο μακρά περίοδο επώασης. Αρα η αναζήτηση των αιτίων, πρέπει να στραφεί στην προετοιμασία και την ποιότητα των γεννητόρων 2) Αν πρόκειται για νεκρά έμβρυα σε αποσύνθεση και "στεγνά", τότε αναζητάς τα αίτια της εμβρυϊκής θνησιμότητας. Για να γίνει όμως αυτό το τελευταίο, πρέπει να έχεις στα χέρια σου νεκρά έμβρυα σε καλή κατάσταση που να μπορούν να αξιολογηθούν. Υπάρχει σχετική αρθρογραφία που περιγράφει πιθανές αιτίες και ελλείψεις. Η κατάσταση των αυγών όπως εμφανίζεται στις φωτογραφίες ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ την δυνατότητα σαφών απαντήσεων. Οσο κι' αν αυτό πιθανόν δεν σου αρκεί σαν απάντηση, προσωπικά έχω την γνώμη οτι μόνο αυτή μπορεί να είναι.
 
Ήταν με σπόρο κανονικά και φλέβες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό, να μην αναπτυχθούν και να ξεραθουν μέσα στο κελεφος όπως τα βρήκα όταν τα έσπασα. Ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες και για το χρόνο σου! 👍
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@kostas71@ Κώστα δεν υπάρχει κανένας λόγος να θίγεσαι. Επίσης, η υποθετική σύγκριση που θα μπορούσε κανείς να κάνει στην περίπτωσή σου και λες ότι θα ήθελες κι ο ίδιος να κάνεις, δεν είναι καθόλου ασφαλής. Οι περισσότεροι εδώ μέσα αντιμετωπίζουμε με πολύ αγάπη τα πλάσματα που κρατάμε σε κλουβιά και προτιμάμε να μην κάνουμε υποθέσεις και τυχαίες διαγνώσεις με παραλληλισμούς.

Για να πάρουμε τα πράγματα όμως απο την αρχή, μπήκες κι άνοιξες ένα θέμα στις ασθένειες χωρίς καν να μας έχεις παρουσιάσει-περιγράψει το ζευγάρι σου. Πώς μπορούμε να αρχίσουμε καν να κάνουμε υποθέσεις αν δεν ξέρουμε βασικά αν εσύ προσπαθείς να ζευγαρώσεις 2 σκουφάτα π.χ.
 
Ευχαριστώ για την απαντηση το ίδιο αγαπώ και νοιάζομαι τα πουλιά Μου όπως και εσείς, δεν ξέρω γιατί κατάλαβες κάτι άλλο! Θα έπρεπε να δώσω παραπάνω πληροφορίες.. Ναι. Το να ανταλλάσεις απόψεις δεν σημαίνει ότι της υιοθετείς κιόλας, οσο αναφορά για το αν Θίχτηκα, για να το λες πρέπει να διαβάσεις όλο το θέμα και τι ειπώθηκε να δεις. Βέβαια ποιο πολύ εξεπλάγην από την ΑΡΧΙΚΉ αντιμετώπιση κάποιον εδώ μέσα.
 
Back
Top