Γενικά Βρήκα εκτροφέα παπαγάλου Σενεγάλης. Έχετε καμιά άποψη;

Το ενα εκτροφειο ειναι αθηνα και το αλλο ροδο. Αυτο στην ροδο θα εχει πουλια απο ιουνιο και μετα. Και στα 2 δεν μπορω να παω λογο αποστασεως. Θα ηθελα να εβρισκα εδω θεσσαλονικη καποιο πουλι αλλα δεν νομιζω οποτε μαλλον θα μιλησω μεσω βαιπερ φβ και σκαιπ και θα παρω ενα απο αποσταση απο οτι καταλαβα.
Αν είναι έτσι, μήπως για αυτόν στην Αθήνα να ζήταγες να πάει να δει κάποιος από εδώ (αν μπορούσε φυσικά, και δεν εννοώ κάποιον συγκεκριμένο, απλά να το έθετες σαν αίτημα ας πούμε); Μακάρι να ήξερα από παπαγάλους και θα πήγαινα, εφόσον εσύ είχες εξ' αποστάσεως επιλέξει κάποιον παπαγάλο ή ήσουν μεταξύ δύο. Εννοείται, χωρίς να αναλάβει το άτομο αυτό οποιαδήποτε υπευθυνότητα. Το βρίσκω χαμηλής πιθανότητας να γίνει, αλλά δεν χάνεις και τίποτα, αν και νομίζω ότι μια εικόνα του εκτροφείου μέσω σκάιπ μάλλον σε καλύπτει, κι εφόσοον ο εκτροφέας συνεργάζεται και με πτηνίατρο, μάλλον θα είσαι εντάξει.
 
Οι μεταπωλητες παιζουν τον ρολο του εξημερωτη γιατι ενας εκτροφεας με τοσα πουλια δεν πολυασχολειται περα απο το ταισμα! Υπαρχουν πολυ που θελουν πουλι ετοιμο για το χερι τους! Επισης λογω αυτου του θεματος ορισμενα πουλια τα βρισκεις ποιο ευκολα σε μεταπωλητες παρα σε εκτροφεις αφου τον εκτροφεα τον συμφερει να τα δωσει σε μικρη ηλικια για να εχει χρονο για τα υπολοιπα που εχει! Τωρα σε τι ηλικια. Αυτο εχει να κανει με την σοβαροτητα του καθενος!
 
Ναι μαρια σωστα αυτο δεν το σκευτικα να σου πω την αληθεια.

Παιδια το κυτιο τον λενε πετρο και η σελιδα του ειναι greekparrots.gr.
Ειναι και στο φβ.

Καλημερα φιλε μου εγω πριν 3 χρόνια ειχα πάρει παπαγαλο απο τον Πέτρο ( Σενεγάλης) και εχω να πω οτι ειναι πολυ καλός εκτροφέας και με αγαπη για αυτο που κάνει στον προτείνω ανεπιφύλακτα!
 
Ianos σε ευχαριστω παρα πολυ. Απο πουλια ξερω και οπως λες μια εικονα χιλιες λεξεις. Και το κοκατιλ απο αθηνα το ειχα παρει με φωτο και βιντεο.
Τακη θελω να το παρω απο μωρο για να το εξημερωσω εγω. Οπως εκανα και με το κοκατιλ. Το κακο ειναι οτι ο εκτροφεας στην ροδο μπορει να στειλει θεσσαλονικη αλλα μονο με αεροπλανο και κοστιζει 80 ευρω τα χαρτια μαζι με την μεταφορα. Σωστα στελνει με αεροπλανο για να μην υπαρχει πιθανοτητα να παθει τπτ το πουλι

Ευχαριστω Χρηστο για την πληροφορια
 
Παιδια ο κυριος πετρος το πουλησε το παπαγαλακι οποτε ξανα στο ψαξιμο παλι.
Με οσους εχω μιλησει πρεπει να περιμενω κανενα 3 μηνο για νεα πουλακια.
Την τυχη μου μεσα.
 
Ειναι δυσευρετα πουλια και πουλιουνται αμεσως! Γιαυτο το λογο εξαλλου οι τιμες ειναι αυτες που ειναι ( για οσους περιμενουν να πέσουν η ψαχνουν κατι φθηνό)
 
Δεν πιστευω τακη να υπαρχει φθηνο και ανυπαρχει δεν θα ειναι ταισμενο στο χερι η δεν θα ειναι μικρο.
Οι τιμες για παπαγαλο εκτροφεα με χαρτια και με ολα οσα πρεπει να εχει κυμαινονται απο 300-400.
Τωρα αν βρεις σενεγαλης με 100 ευρω κατι θα βρωμαει και αν βρεις με 500 ευρω δεν υπαρχει λογος να τον παρεις αφου οι εκτρωφεις τα δινουν πιο χαμηλα εκτος αν κανει χρυσα αυγα.
Παντος φθηνο παπαγαλο δεν βρισκεις γιατι οπως και να το κανουμε.
 
Δεν πιστευω τακη να υπαρχει φθηνο και ανυπαρχει δεν θα ειναι ταισμενο στο χερι η δεν θα ειναι μικρο.
Οι τιμες για παπαγαλο εκτροφεα με χαρτια και με ολα οσα πρεπει να εχει κυμαινονται απο 300-400.
Τωρα αν βρεις σενεγαλης με 100 ευρω κατι θα βρωμαει και αν βρεις με 500 ευρω δεν υπαρχει λογος να τον παρεις αφου οι εκτρωφεις τα δινουν πιο χαμηλα εκτος αν κανει χρυσα αυγα.
Παντος φθηνο παπαγαλο δεν βρισκεις γιατι οπως και να το κανουμε.

Hello, για δες και εδω:

https://www.facebook.com/Tropic-Island-588284471186715/?hc_ref=SEARCH&fref=nf

Μια ερωτηση, οταν λες χαρτια τι ακριβως εχεις υποψη σου; Αν δεν σε ενδιαφερει να βγαλεις πιστοποιητικο ατομικης ιδιοκτησιας CITES (πχ. αν υπαρχει περιπτωση να φυγετε στο εξωτερικό ή αν θες να εισαι 100% με το γραμμα του νόμου), τοτε ισως να αξιζε να παρεις καποιο Σενεγαλης από καποιο αλλο σπιτι που δεν το θελουν πια. Βεβαια σε αυτην την περιπτωση ισως παρει καιρο να αποκτησεις καλη σχεση με το πουλι (ακομα κ αν ειναι ταϊσμένο στο χερι) αλλα θα ειναι μεγαλη επιβραβευση τελικα. Το νεαρό της ηλικίας δεν ειναι σημαντικό και ενα μεγαλύτερο πουλι μπορει να εκπαιδευτει οπως ακριβς και ενα μικρο.

Επισης ο όρος εκτροφεας χρησιμοποιείται κατα το δοκούν (οτι δηλωσει ο καθενάς δηλαδή), οποτε please εχε και αυτο στο μυαλό σου. Αν θες Cites τοτε αποδειξη/τιμολογιο με αριθμο δακτυλιδιου και ειδος παπαγάλου (Poicephalus Senegalus) και καλο κουράγιο... αλλιως εγω θα κοιταγα να ειναι υγειές και να εχει απλά ενα κλειστο δακτυλιδι.

Για δες και τα βιντεακια αυτου του καναλιού, οτι λεει ισχυει και για Σενεγάλης:
https://www.youtube.com/user/wingsNpaws

Επισης στο παρακάτω group sto fb εχει πολλά ενδιαφεροντα ποστς για την καθημερινότητα με ενα Senegal:
https://www.facebook.com/groups/2342818590/

Οπως θα εχεις διαβάσει ήδη, τα πουλιά αυτα ειναι πολύπλοκα ζωα, όπως και τα μεγαλύτερα ξαδελφια τους οι Γκρι παπαγαλοι της Αφρικής. Απαιτούν πολυ δουλειά αλλά μπορούν να αναπτυσουν δυνατά συναισθήματα με τον ανθρωπό τους.

Επισης αν βρεις το κατάλληλο θα ελεγα να μην κολλήσεις στο 100ρικο πανω-κατω, στον βαθμό του οικονομικώς δυνατού παντα.

Και κατι ακομα, για την περιπτωση που δεν ειχες πριν παπαγαλους, προσοχή με τους σκυλους (αν εχεις).

Α.
 
Καλησπερα φιλε μου.
Η αληθεια ειναι οτι θα προτιμουσα να επερνα ενα πουλι απο χομπιστα του ειδους που ξερω οτι δεν θα εβαζε σε κυνδινο τα πουλια του και τα μικρα και θα ηταν μεγαλωμενα με τα καλυτερα κριτηρια. Αλλα οπου και να εψαξα δεν βρηκα πουθενα ειδικα εδω θεσσαλονικη.
Και μετα απο πολυ διαβασμα και ψαξιμο κατεληξα σε εκτροφεα με χαρτια που το κανει επαγγελμα για τον λογο που ο καθενας που εχει μια αγγελεια και εχει μικρα σενεγαλης εχει και αλλα 10 ειδη παπαγαλων και πουλαει και σκυλια και γατες οποτε κατι θα μου βρωμουσε εκει.
Και οι τιμες ειναι οι ιδιες με τους εκτροφεις που μονο 2 γνωρισα αλλα τεσπα οποτε λεω γιατι να παρω ενα πουλι στην τυχη που εκει με 50-100 παραπανω θα παρω ενα πουλι με χαρτια δηλωμενο με τεστ dna δαχτυλιδι και αποδηξη.
Γιαυτο προτιμησα εκτροφεα.
Τωρα στους επομενους 3 μηνες που περιμενω να βγουν μικρα για να παρω αν βρω ενα πουλι απο καποιον χομπιστα που θα ξερω πως τα προσεχει τα πουλια του και εχει καλα πουλια τοτε ναι θα παρω απο αυτον και ας μην εχει ουτε δαχτυλιδι. Το ξερω οτι ειναι ενας μεγαλος παπαγαλος σε μικρο μεγεθος εχω ριξει πολυ διαβασμα αλλα θα προτιμουσα μικρο για να μεγαλωσει μαζι μας και να ξερω το πουλι και τα παθη του απο την γενα.
Και να σου πω και οτι και γω χομπιστας ειμαι με ενυδρεια και μονομαχους και αν δεις τα ψαρια που εβγαλα ηταν διπλασια απο αυτα του πετ. Γιατι τα ταιζα 5-6 φορεςτην μερα ακομα και ζωντανα grindal σκουλικια εφτιαξα καλιεργεια και καθημερινη μικρη αλαγη νερου

Απο οσο ψαχνω εδω και ενα μηνα
 
Back
Top