Γενικά Βρήκα στη βεράντα φωλιά δεκαοχτούρας με δύο αυγά

Omorfoulis

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2018
Μηνύματα
1.313
Πόλη
Αγρίνιο
Παιδιά καλημέρα! Εύχομαι να είστε όλοι καλά! Δύσκολη εποχή για όλους μας! Θέλω τη βοήθεια σας. Στο σπίτι μου έχω σστη βεράντα παλέτες και βάζουμε πάνω τα ξύλα για το τζάκι. Πάω να καθαρίσω σήμερα να τις μαζέψω και βλέπω ότι έχουν κάνει φωλιά κ δύο αυγά δεκαοχτουρες! Τι κάνω; είχα αφήσει στην άλλη μου βεράντα μια χρονιά αλλά μέχρι να φύγουν τα μικρά δεν μπορούσα ούτε να βγω στη βεράντα... Τι κάνω τώρα; πρέπει να καθαρίσω είναι η βεράντα που βγαίνουν κ τα παιδιά να παίξουν. ΒΟΉΘΕΙΑ!
[automerge]1617432301[/automerge]
Τώρα κάθεται και κλωσαει η μάνα. Τι να κάνω τα λυπάμαι. 😢Μόλις με ειδΝ να πηγαίνω εκεί πηγαινοερχονταν τα καημένα. Αυτό θα πάρει 2 μήνες μέχρι να φύγουν τα μικρά κι επίσης από πάνω είναι και ο Ηρακλακος μου(καναρινακι) δεν ξέρω τι να κάνω...
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Omorfoulis αν δεν σου πάει η καρδιά να πετάξεις τα αυγά και να καθαρίσεις το χώρο, η μοναδική λύση είναι να μεταφέρεις το καναρίνι σου στην άλλη βεράντα. Η κοντινή συμβίωση του καναρινιού με την φωλιά εγκυμονεί κινδύνους, η ύπαρξή της είναι εστία μικροβίων.
 
Απ την στιγμή που δεν εχουν βγει νεοσσοί ακομα, δεν ειναι είδος που απειλείται και ειναι εκ των πραγματων ακατάλληλο το μερος για φωλιά εγώ μαλλον θα έπαιρνα την φωλιά και θα τους εδιωχνα, θα στεναχωρηθούν λίγο αλλά δεν θα πάθουν τίποτα να χάσουν μια αναπαραγωγική περίοδο, ισα ισα θα ταλαιπωρηθουν λιγότερο με ανατροφη νεοσσών και στην επόμενη θα εχουν περισσότερη δύναμη.
[automerge]1617451977[/automerge]
Έχουμε και εμείς ενα ζευγάρι που έρχεται στο μπαλκόνι και το σκέφτεται να κανει φωλιά ( ειχαν συνηθίσει άδειο το σπιτι από παλιά και έρχονταν). Παρόλο που είναι πολύ όμορφα και αξιαγαπητα θα ηταν προβλημα για όλους οπότε τα διώχνουμε (βγαίνουμε έξω με ανοιχτά χέρια λέγοντας "εδω δική μας φωλιά, φύγετε φύγετε" 😅) θα δείξει η πορεία αν είμαστε αρκετά πειστικοί.
Τον χειμώνα που δεν σκέφτονται φωλιές τα ταΐζουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Παιδιά εγώ πήγα για δουλειά και έβγαλε τη φωλιά ο άντρας μου.. Δεν τα ξανά είδα... Λυπάμαι πάρα πολύ 😭αλλά δεν γίνονταν διαφορετικά... Κρίμα που δεν κατάλαβα νωρίτερα γιατί λείπουμε πολλές ώρες λόγω δουλειάς... Αλλά μπαίνανε από το πλάι που έχει ένα μικρό άνοιγμα η βεράντα.. Επίσης δεν γίνεται Ν μην καθαρίσω και να μαζέψω τις παλέτες... Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
 
Ίσως επιχειρήσουν ξανά να κάνουν φωλιά. Να ελέγχεις συχνά το μπαλκόνι. Είναι προτιμότερο να πετάς 2-3 κλαδάκια παρά ολόκληρη φωλιά όταν τελειώσει. Κάποια στιγμή το παίρνουν απόφαση και φεύγουν.
 
Μια φορά άφησα και γω περιστέρια να γεννήσουν γιατι τα λυπήθηκα και το μετανιώνω ακόμα.την κουτσουλιά τις μυρωδιές και τις ψείρες ακόμα προσπαθώ να τα ξεχάσω. Τραγική εμπειρία. Απο τότε είπα πως δεν θα τα ξανα αφήσω.την καλύτερη απόφαση πήρε ο άνδρας σας.
 
Η αλήθεια είναι, και δεν μου πέφτει λόγος φυσικά, ότι ο ίδιος διαφωνώ με το ότι χάλασε η φωλιά, αναρωτήθηκα κάποιες φορές...μα καλά, ήταν αδύνατο να υπομείνουν για λίγες εβδομάδες την όλη φασαρία (βρωμιά, δυσκολία κίνησης κλπ)... Επίσης σκέφτηκα ότι η συνολική ευθύνη δεν βαραίνει εσένα ή τον άντρα σου, διότι πολύ απλά οι δεκαοχτούρες επέλεξαν λάθος σημείο (όχι ασφαλές) για να την κατασκευάσουν. Και από την άλλη δεν μπορώ να ξέρω τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στον χώρο σας, ώστε να δω πόσο ασύμβατη μπορεί να ήταν η ύπαρξη της φωλιάς με τις δραστηριότητές σας. Τα δε πουλιά αυτά είναι και κάπως χαζά (όσο μπορεί να αποδώσει κανείς αυτόν τον χαρακτηρισμό σε ένα πτηνό) διότι και ο ίδιος έχω βιώσει την εμπειρία να προσπαθούν επί 15 μέρες να φτιάξουν φωλιά στο μπαλκόνι μου, εγώ δύο φορές την ημέρα να πετάω τα ξυλάκια και εκείνα να επιμένουν συνεχόμενα, σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Όμως, είχα πάρει απόφαση ότι θα αποδεχτώ τη βρωμιά, θα μετακινήσω τα καναρίνια κλπ, στην περίπτωση που κάνουν αυγά και αρχίσουν να τα κλωσσούν.
Από την άλλη πλευρά και σχετικά με την αρχική μου δήλωση περί διαφωνίας, έχω να πω ότι επίσης δεν με βρίσκει σύμφωνο το ότι τρώω κρέας, παρόλα αυτά εξακολουθώ και το κάνω, δεν συμφωνώ με τις εκτρώσεις / στειρώσεις αλλά ενίοτε τις θεωρώ αναγκαίο κακό κλπ κλπ
 
Back
Top