Φροντίδα Βρήκα στη μέση του δρόμου ένα μωρό δεκαοχτούρας

Anna Maria Mp

PB Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2021
Μηνύματα
501
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στην Ομάδα! Ελπίζω να είστε όλοι καλά.
Χρειάζομαι τα φώτα σας και πάλι.
Χθες βρήκα στην μέση του δρόμου ένα μωρό (δεκαοχτούρα μάλλον). Επειδή δεν είδα την μαμά κοντά και κινδυνευε από διερχόμενα αυτοκίνητα το πήρα.
Ξεκίνησα τάισμα με ειδική κρέμα για μωρά πουλια με συριγγα σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Το ερωτήματα μου είναι αν τα καταφέρει και ζήσει πότε πρέπει να το απελευθερωσω? Επίσης θα είναι σε θέση να επιβιώσει έξω εφόσον το βρήκα από τόσο μωρό και το έχω μέσα στο σπίτι??
Οποιαδήποτε συμβουλή θα μου ήταν χρήσιμη!
Σας ευχαριστώ πολυ!
IMG_20220524_232024_699.webp
 
Παιδιά το μωρό δεν τα κατάφερε. 😭
Και δυστυχώς χθες που συναιβει αυτο, έχασα και το ανάπηρο περιστέρι μου το οποίο φρόντιζα στο σπιτι 2 χρόνια.
Είμαι πάρα πολυ λυπημένη ...
 
@Anna Maria Mp λυπάμαι πολύ 😥. Έχεις άλλα πουλάκια;
Σε ευχαριστώ πολυ.Οχι δεν έχω, δεν νομίζω όμως ότι θα ξανά ήθελα να εχω σύντομα..
Ήταν μεγάλο σοκ για μένα η απώλεια τους, ειδικά του Ζαχαρία. Δυστυχώς τα πουλάκια είναι πολύ ευαίσθητα από ότι κατάλαβα.
Την μια στιγμή είναι οκ και την άλλη μπορεί να τα χάσεις ξαφνικά.
 
Δεν έχεις κι άδικο, δυστυχώς.
Από την άλλη πλευρά στην αντιμετώπιση της απώλειας βοηθά το να γεμίσουμε την καθημερινότητά μας με φροντίδα κάποιου άλλου. Θα σου προτείνω να πάρεις άμεσα ένα άλλο πουλάκι, όσο κι αν δεν σου έρχεται. Φυσικά δεν θα καλύψει το κενό που έχεις, αλλά οπωσδήποτε θα υπάρξουν και θετικά αισθήματα (και αλληλεπιδράσεις) που θα απαλύνουν και θα διοχετεύσουν τον πόνο σου.
 
@Anna Maria M συμφωνώ με τον ianos@. Όταν έχασα τον Θεμιστοκλή μου το πρώτο μου καναρινάκι, λίγες μέρες μετά πήρα το δεύτερο καναρίνι μου, τον Σοφοκλή. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ ήθελα αλλά το έκανα επειδή επέμενε πολύ η μητέρα μου. Όσο κ να με ποναγε κ με πονάει ο χαμός του Θεμιστοκλή μου, γεμίζω χαρά από τον καλομαθημένο μπαγασακο που έχω τώρα. Αναγκαστικά θα επικεντρωθείς στην φροντίδα του νέου κ θα γελάσεις κ θα ανησυχήσεις κ θα χαρείς, όπως κ εγώ. Είναι τόσο γλυκά τα "ατιμα"!. Γι'αυτό, σκέψου το κ μην το απορρίπτεις.
 
Σας ευχαριστω πολυ όλους για τα μνμ σας. @ianos και @MARY58 καθισα και σκέφτηκα αυτα που μου είπατε παραπάνω και αρχίζω να το σκέφτομαι να πάρω ένα άλλο πουλάκι αν αυτό με βοηθήσει.
Το θέμα είναι ότι είμαι εντελώς άσχετη από πουλάκια και δεν ξέρω τι πουλι να πάρω. Εσείς τι λέτε?? Τον Ζαχαρία τον είχα βρει στον δρόμο μωρό ,τον είχε ξεσκίσει μια γάτα και κατάφερα να τον σώσω με την καθοδήγηση ενός κτηνιάτρου και μιας γνωστής μου που γνώριζε από πουλιά.
Πέρα από αυτό όμως δεν έχω καμία ιδέα .
Τα περιστέρια πάντως τα έχω αγαπήσει, αλλά ξέρω ότι τα έχουν σε περιστερωνες και όχι κλεισμένα μέσα σε ένα σπίτι.
Και τα parrot τα βρίσκω πολύ γλυκά κυρίως γιατί είναι κοινωνικά και σε αφήνουν να τους ξυσεις λίγο κεφαλάκι όπως τα περιστέρια.
 
Εάν θέλεις να δίνεις χάδια παπαγαλο, θα σου πουν οι ειδικότεροι, δεν έχω ιδέα (εκτός ίσως ότι θα ήθελα ένα παροτλετ! 🥰). Το καναρίνι είναι πιο δύσκολο να σε αφήσει να το ακουμπάς αλλά είναι τόσο αξιολάτρευτο κ καμμιά φορά μπορεί να πέσεις στην περίπτωση που σου επιτρέπει την επαφή ( το ζησα με τον Θεμιστοκλή μου) αλλά είναι αβέβαιο, έχει να κάνει με το χαρακτήρα του πουλιού κ τον χρόνο που αφιερώνεις. Υπόψην όμως το καναρίνι δεν είναι τόσο απαιτητικό στην ενασχόληση μαζί του όσο ο παπαγάλος. Δηλ. Υπάρχουν (λίγες ευτυχώς) μέρες που δυστυχώς γυρνάω αργά κ λίγο μιλάμε με τον μικρούλι μου. Με ένα παπαγάλο δεν μπορεις να είσαι δίπλα του κ μετά να μην του αφιερώνεις χρόνο.
 
@MARY58 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.Ναι, όντως τα παπαγαλάκια θέλουν να ασχολείσαι αρκετά και θέλουν και εκπαίδευση αν θέλεις να ξύνεις κεφάλι.Αντιλαμβάνομαι ότι είχατε πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον Θεμιστοκλή.🙂 Το τωρινό πουλάκι σου ο Σοφοκλής,είναι μόνος του η με σύντροφό??
 
Το τωρινό πουλάκι σου ο Σοφοκλής,είναι μόνος του η με σύντροφό??
Μόνος του είναι. Είναι μωρό 😜. Τον Φλεβάρη έγινε ενός έτους! Μόνος του είναι κ μάλλον θα μείνει γεροντοπαλικαρο. Βέβαια με τοοοοσα που διαβάζω κ βλέπω στο φόρουμ, σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να μην έχει κ αυτός την κοπελιά του κ να αποκτήσω μικρά Σοφοκλακια.😍. Αλλά που χώρος για κάτι τέτοιο. Εάν ήταν για την κοπέλα μπορεί, αλλά για τα τέκνα δύσκολο έως ακατόρθωτο.
Αυτό με το περιστεράκι στο εύχομαι να το αποκτήσεις από καρδιάς.
 
Αυτό με το περιστεράκι στο εύχομαι να το αποκτήσεις από καρδιάς.
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου...αυτό με το περιστεράκι καλό θα ήταν να διευκρινιστούν μερικά ζητήματα π.χ. ο λόγος που χαρίζεται, η ηλικία και η κατάσταση υγείας του, η προέλευσή του κλπ. και καλό θα ήταν πιστεύω οι διάλογοι να γίνουν δημοσίως στο θέμα της αγγελίας
 
@Anna Maria Mp ναι, καλό είναι να έχεις απόλυτη γνώση για την κατάσταση κ για την υγεία του περιστεριού. Κ κάθε συζήτηση να γίνει δημόσια για να μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε με τις απόψεις μας πριν οριστικοποιηθεί κάτι.
[automerge]1653754781[/automerge]
Επειδή μου κάνει εντύπωση, @Giorgos dimakis έχεις περιστέρια; Εισαι ο ίδιος που ψάχνεις τον παπαγάλο μακαω, σωστά; Συγνώμη για την ερώτηση εάν φαίνεται κάπως, αλλά η ιστορία σου είναι τόσο απίστευτη που δεν την συναντάς εύκολα.

 
Τελευταία επεξεργασία:
@ianos έχεις δίκιο σε αυτό που λες γιατί και εγω ήθελα την προσωπικη σας γνώμη από τους διαλόγους όμως δεν με αφήνει να γράψω από κάτω δημόσιο ερώτημα γιατί είμαι νέο μέλος και δεν είναι έχω κάποιους ποντους που χρειάζεται. Μπορώ μόνο να του στείλω προσωπικά σε διάλογο μαζί του.
Από το προφιλ μου εσείς μπορείτε να δείτε τον διάλογο μου με αυτόν??
Να φανταστώ πως λογικά όχι.
 
@ianos και @MARY58 νομίζω ότι απλά μπορώ να προσθέσω άτομα στην συνομιλία μαζί του γιατί είναι προσωπική.
Δεν μπορώ να την κάνω δημόσια.
Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι.
Εγώ θα ήθελα πολυ να φαίνεται γενικά ο διάλογος γιατί η γνώμη σας για μένα μετράει.
 
Back
Top